Aktuelt

Setter opp ekstra-kino for lokal «Small Talk»

Den lokale kortfilmen «Small Talk», som vant «Gullstolen» under Kortfilmfestivalen i Grimstad, har fått oppmerksomhet fra en av verdens største filmfestivaler.

Publisert:
  • Silje Foss Langeland

Den lokale kortfilmen "Small Talk" får internasjonal oppmerksomhet. Foto: Stillbilde fra filmen.

– Vi får ikke lov til å si hvilken festival det er snakk om, men jeg kan røpe at det gjelder en utenfor Europa, sier regissør og manusforfatter bak filmen, Even Hafnor.

Kortfilmen «Small Talk» gikk av med seieren under Grimstads kortfilmfestival i juni i år, og mottok dermed «Gullstolen».

Regissørene av "Small Talk", Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen vant Gullstolen under Grimstad kortfilmfestival i juni. Foto: Tore Andre Baardsen Regissørene av «Small Talk», Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen vant Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad i juni. Foto: Tore Andre Baardsen

Sørlandsk familie

Filmen er en komedie som handler om en familie i tre generasjoner fra Kristiansand. Familien må plutselig ta stilling til et problem, når det ene familiemedlemmet blir veldig syk.

– Filmen er delt opp i tre episoder, hvor vi følger familiens håndtering av den nye situasjonen, som de for øvrig ikke takler spesielt bra, forklarer Even.

Det er foreløpig ikke hundre prosent sikkert om den store utenlandske filmfestivalen kommer til å vise kortfilmen, men «Small Talk» har også fått mye oppmerksomhet nasjonalt.

- LES OGSÅ: Dette må du huske før studiestart

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Charlotte Nevland

Blant annet har Norges Filmklubbforbund kjøpt visningsrettighetene til filmen, og Norsk Filminstitutt skal sette opp en visning på Filmens Hus i Oslo i august.

Vises på «Øyakino»

I tillegg skal «Small Talk» vises under «Øyakino» i forbindelse med Øyafestivalen.

– Det blir spennende å vise filmen for et østlandsk publikum, fordi filmen på mange måter er veldig lokal. Den viser et slags portrett av hvordan familier kan være her på Sørlandet, men samtidig virker det som at den er ganske universell. Så det blir spennende å se om folk fra Oslo også kan identifisere seg med handlingen, sier Even.

Regissør og manusforfatter for "Small Talk", Even Hafnor, er overveldet over responsen. Bildet er fra kortfilmfestivalen i 2013. Foto: Kjetil Samuelsen. Regissør og manusforfatter for «Small Talk», Even Hafnor, er overveldet over responsen. Bildet er fra kortfilmfestivalen i 2013. Foto: Kjetil Samuelsen.

Da «Small Talk» vant «Gullstolen», var det en overveldende opplevelse ifølge Even. Prisen er den største utmerkelsen man kan få i Norge, for filmer under 35 minutter.

– Vi ante ikke om den kom til å slå an i det hele tatt. Det er jo et slags skråblikk på en familiesituasjon, og vi som lagde filmen synes det var interessant og morsomt, men vi visste ikke om andre kom til å synes det samme, sier han.

– Det var en enorm lettelse når det ble god stemning og latter i salen, mens vi viste filmen på lerretet.

- LES OGSÅ: Nå er det trendy å gå edru på byen

- LES OGSÅ: 35 studier med ledige plasser i Kristiansand

Ekstravisning i Kristiansand

Etterspørselen har også vært lokal, og kristiansandere har vist stor interesse for kortfilmen. Derfor har Even og resten av gjengen bak filmen, satt opp en ekstra visning på Aladdin kino onsdag kveld klokka 19.

– Det har vært så mange som har tatt kontakt, både på mail, sosiale medier og direkte, at vi tenkte at vi måtte sette opp en ny visning. Dette blir en sjanse for folk i Kristiansand til å se filmen på et stort lerret. Det er tydelig at filmen har truffet en nerve som mange kan identifisere seg med, og vi håper at så mange som mulig kommer, sier Even.

Publisert:

Kortfilmpris til «Small Talk» i Bergen

«Small Talk» stakk i går kveld av med prisen for beste norske kortfilm under landets største filmfestival, Bergen International Film Festival (BIFF).

Oppdatert: