Daglig leder av utested skjelte ut skjenkekontrollen

Utestedet Hot Open Mind mister skjenkebevillingen etter at daglig leder hindret kontrollørene i å gjøre jobben sin. En lignende hendelse fant også sted i 2015.

Oppdatert:
Hot Open Mind mister bevillingen i en uke etter at skjenkekontrollen ble hindret i å utføre jobben sin.

Den 28. juli skulle to kontrollører fra skjenkekontrollen ha en inspeksjon på utestedet Hot Open Mind. Den klarte de aldri å gjennomføre, viser en skjenkerapport Byas har fått innsyn i.

Ble oppsøkt flere ganger

Kontrollørene kom til stedet klokka 02.25. Inne i lokalet møtte de på daglig leder og medeier Hugo Ferkingstad.

Det hele begynte med at Ferkingstad uten forvarsel kom bak en kontrollør, tok tak i armen hans og delvis løftet ham opp fra gulvet. Den daglige lederen skal ha kalt kontrollørene for amatører og sa at de skjulte seg dårlig.

Etter en alvorsprat valgte kontrollørene å fortsette kontrollen, men underveis ble de gjentatte ganger oppsøkt av Ferkingstad. I rapporten står det blant annet at:

  • Klokka 02.37: I samtale med en gjest brøt Ferkingstad inn og skrek at dette var personer fra skjenkekontrollen. Dermed ble kontrollørene avslørt som skjenkekontrollører.
  • Klokka 02.47: Den samme gjesten ble oppsøkt av Ferkingstad, som etter en kort stund fektet etter ham med en stokk og prøvde å få ham ut av lokalet. Den daglig lederen skal også ha fektet etter andre gjester.
  • Klokka 02.54: Ferkingstad kom på nytt bort til kontrollørene og sa at kontrollen var over, samtidig tok han tak i den kvinnelige kontrollørens arm slik at hun lettet fra gulvet.
  • Etter stengetid tok kontrollørene en prat med skjenkeansvarlig, men møtet blir avbrutt av Ferkingstad som skjelte ut kontrollørene med «særdeles grovt språk».
Daglig leder og medeier av Hot Open Mind, Hugo Ferkingstad, nekter for å ha hindret kontrollørene.

Hindret ikke kontrollørene

Byas har vært i kontakt med Ferkingstad som sier at han ikke ønsker å kommentere saken. Han har derimot i et brev til kommunen gitt sin versjon av hendelsesforløpet.

Han forteller at han hjalp sine ansatte denne kvelden og ønsket gjester velkommen. Ifølge Ferkingstad var det en av gjestene som syntes det var ubehagelig å bli «beskuet av et heterofilt ektepar», noe som viste seg å være kontrollørene.

Ifølge Ferkingstad henvendte han seg til kontrollørene flere ganger på bakgrunn av klager fra gjestene. Ifølge den daglig lederen ble stokken brukt til å peke med og Ferkingstad nekter for å ha hindret kontrollørene i å gjøre jobben sin.

Får ti prikker

Kommunen finner forklaringen lite troverdig og har i et brev til utestedet nå varslet at skjenkebevillingen vil bli inndratt i en uke. Bakgrunnen for prikktildelingen er at kontrollørene har blitt hindret i å utføre jobben sin.

I slike tilfeller gis det vanligvis åtte prikker, men kommunen finner det skjerpende at det er Ferkingstad, på bakgrunn av stillingen hans, som har hindret kontrollørene. Derfor har baren blitt ilagt ti prikker i stedet for.

Fra før hadde Hot Open Mind fire prikker etter en skjenkekontroll i juni 2017. Et utested kan maksimalt få 12 prikker over en periode på to år.

– Veldig sjelden

Sverre Skårland har vært seksjonsleder for skjenkekontrollen siden 2000. Han forteller at det er svært sjelden kontrollørene blir hindret i å gjøre jobben sin.

– Vi er en offentlig tjeneste, og skal selvsagt ikke bli møtt på denne måten. Folka våre skal få lov til å jobbe i fred, sier han.

En lignende hendelse skjedde i 2015. Da ble en ansatt i skjenkekontrollen dyttet hardt i brystet av Ferkingstad. Den daglige lederen mente kontrolløren overdrev.

– Vi skal ha et møte med innehaveren på nyåret. Vi er nødt til å få til en dialog og finne ut av hvorfor dette skjer, sier Skårland.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Andreas (26) fra Byhaugen var bilselger. Nå åpner han restaurant i de gamle Tango-lokalene

LES MER:

Alex Sushi i Stavanger stenger dørene

LES MER:

Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug

LES MER:

Her er årets lokale juleøl og julebrus

Publisert:
Oppdatert:

Utested klager på skjenkevedtak: – Vi føler oss mobbet

Innehaveren av Hot Open Mind hevder skjenkekontrollen har latterliggjort homofile gjester. Skjenkekontrollen mener de har fulgt rutinene sine.

Publisert: