Linn savnet alternative møteplasser for single i Stavanger. Det har hun gjort noe med

Siden oktober 2017 har Linn K. Berg arrangert treffet «Single for Single» en gang i måneden. En kafé i Stavanger Øst har også startet med speeddating.

Oppdatert:
Linn K. Berg arrangerer singeltreff på Sting en gang i måneden.

– Dating er nytt i Norge, og det har kommet på feil spor. Det er et kjøttmarked - man sveiper til venstre fordi man ikke liker utseendet til vedkommende, og det er mange som er veldig rett på sak, og som bare er ute etter en ting. Folk får sjokk.Det handler om å ta dating ned på landjorda, sier Linn Berg, som eier firmaet Bergtatt.

Der er en av tjenestene matchmaking, og hun synes at det kan være vanskelig å møte andre seriøse single. Hun savnet en arena for dem som ønsket seg et seriøst forhold, men som ikke vil på de ulike datingappene.

– Jeg så at mange av de jeg snakket med, møtte på de samme utfordringene ved datingapper. Det kan være vanskelig og frustrerende å bruke, det finnes mange falske profiler og kan være veldig energitappende.

Derfor ville hun ha et alternativ, fast en gang i måneden. Målet var at takhøyden skulle være høy og terskelen lav.

Arrangementet er relativt ferskt, men Berg forteller at det stadig dukker opp flere og flere. I januar var det 28 mennesker som kom, og det er foreløpig rekord. Det var en jevn spredning mellom kjønnene.

– Det starter klokken åtte, men folk kommer og går som det passer seg, sier hun.

Følg Byas.no på Facebook!

Eldre tryggere på seg selv

De fleste som kommer på arrangementene er mellom 35 og 60 år gamle, forteller hun. Hun tror at grunnen til at alderen er ganske høy har med trygghet å gjøre.

– De som er litt eldre, har kanskje mer trygghet i seg selv og det å være singel, tror hun, slik at de våger å komme på et slikt arrangement.

Berg har mastersertifisering i coaching, men synes kjærlighet er spesielt spennende. I oktober 2016 startet hun Bergtatt.

Må ha riktig energi

Hun tror ikke at dating på app er for alle. Hun er opptatt av at du må ha riktig energi dersom du setter deg ned og sveiper - for gjør du det halvveis, blir også resultatene deretter.

– For noen kan det bli litt voldsomt. Det kan slå piffen ut av deg før du har begynt, sier hun.

Det viktigste uansett, er at du er glad i deg selv og viser at du er singel.

– Ingen banker på døra di. Du må stille deg selv disponibel, sier hun.

John Gilje i Kaffekanna forteller at kafeen har begynt med speeddating.

Speeddating på KaffeKanna

Også hos Kaffekanna i Østre Bydel har de funnet et alternativ til dating på app. De har nemlig begynt å arrangere speeddating.

– Det er utrolig underholdende og fantastisk gøy, sier eier i Kaffekanna, John Gilje.

De begynte med speeddating fordi at de ønsket å definere bybildet i Østre Bydel, ikke for å være et alternativ til Tinder.

Foreløpig har de arrangert dating-treffet en gang, hvor ca. 20 single deltok. De var mellom 20 og 50 år gamle, og det var herrene som rullerte. De fikk fire til seks minutter med hver dame.

Usikker på antall matcher

I forkant hadde de påmeldte fortalt om seg selv i en mail, og etter treffet fikk de beskjed om å gi en liste over de fra treffet som de eventuelt kunne tenke seg å møte igjen. Matchene ble sendt ut på mail til dem det gjaldt, og ifølge Gilje var det en del matcher.

– Men jeg vet ikke med romanser, sier han og ler.

I april skal de arrangere et lignende arrangement, men denne gangen skal det dreie seg mer om matchmaking, og Gilje beskriver opplegget som litt mer formelt og organisert.

Neste Single Møter Single er onsdag 25. april. Kaffekanna arrangerer Single Ladies night 26. april, hvor datingrådgiver Ane Hagen gir tips og råd om hvordan du finner den rette.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Dette burde det stå i bioen din hvis du vil lykkes med nettdating

LES MER:

Over en halv million nordmenn bruker datingapper. Gøril er en av dem

LES MER:

Dette ser norske single etter når de dater på app

Publisert:
Oppdatert:

Over en halv million nordmenn bruker datingapper. Gøril er en av dem

Gøril Gripsgård (32) fra Tasta er på jakt etter noen som kan få henne til å føle seg slik 90-talls RnB høres ut, men hun er fremdeles skeptisk til dating-fenomenet.

Publisert: