Nytt selskap satser på levering av take away i Stavanger

Fra før finnes aktører som Foodora og Easyfood. Nå har Wolt hevet seg inn i leveringskampen for å mette sultne siddiser.

Oppdatert:
Wolt feirer Stavanger-etableringen tirsdag formiddag. Fra før finnes leveringstjenesten i 14 land i Europa.

«Hei, Stavanger! Vi er endelig her!»

Dette skriver leveringstjenesten Wolt på sin Facebook-side klokka 12.00 tirsdag.

For de mest sultne var det mulig å bestille take away levert hjem fra Wolt allerede i helga, men nå har leveringstjenesten åpnet for alvor.

«Nå kan du få digg restaurantmat levert direkte på døra. Vi leverer til Tasta, Stokka, Bjerksted, Byhaugen, Stavanger sentrum, Stavanger øst, Våland m.m», skriver Wolt videre i Facebook-innlegget.

Finsk leveringsboom

Byas omtalte en mulig Wolt-etablering allerede i januar. Da var selskapet på jakt etter medarbeidere i Stavanger.

Ifølge en pressemelding har tjenesten nå fått med seg 40 medarbeidere og 30 restauranter. Her kommer det også fram at flere restauranter vil bli lagt til fortløpende.

Leveringstjenesten startet opp i Finland i 2014. Bedriftsideen er ikke ny: Ved hjelp av en app kan du bestille mat fra lokale restauranter. Du bestemmer selv om du vil plukke opp maten selv eller få den levert på døra.

Wolt har vokst svært raskt på kort tid. Ifølge selskapets nettside leverer Wolt mat i 14 land i Europa. Leveringstjenesten kom først til Norge i mars 2018 da selskapet etablerte seg i Trondheim.

I Stavanger vil det være mulig å bestille mat inntil fem kilometer fra sentrumskjernen.

De rosa syklistene har vært en del av bybildet i Stavanger siden sommeren 2017. Nå er også de blåkledde budene klare for byen.

Lokalt leveringsselskap

Men Wolt er ikke den eneste tjenesten som leverer take away i distriktet. Foodora kom til Stavanger sommeren 2017. I tillegg kjemper selskapene JustEat og Easyfood om kundene.

Einar Tveit har drevet den lokale leveringstjenesten Easyfood siden 2016. Han tar Wolt-etableringen med knusende ro.

– Vår visjon har hele tiden vært å kunne tilby et bredt utvalg av restauranter fra hele distriktet. Vi ønsker ikke bare å levere til én by, sier Tveit.

Det som begynte som en idé på Hinna for litt over to år siden, har i dag 11 ansatte. Selskapet leverer mat til Stavanger, Sandnes, Sola og deler av Randaberg. I 2017 omsatte Easyfood Solutions AS for 155.000 kroner, ifølge regnskapsnettstedet Proff.no.

Easyfood holder stand mot større internasjonale aktører. I dag teller den lokale leveringstjenesten av take away 11 ansatte.

Marked i vekst

2018-tallene er ikke offentlige ennå, men Tveit sier at omsetningen nærmest seksdoblet seg i fjor.

– Hele markedet er i stor vekst, så vi har ikke merket noe til at flere aktører har etablert seg i byen. Take away har bare blitt mer og mer populært, sier Tveit.

Han forteller at selskapet ikke kommer til å gjøre noen drastiske grep på bakgrunn av Wolt-etableringen. EasyFood skal fortsette i samme spor, og jobber nå med å utvide tjenesten sin til resten av Randaberg, samt Bryne og Klepp.

I januar snakket Byas også med NTNU-forsker Roger Andre Søraa om økningen av antall leveringstjenester av take away.

Han forklarte det hele med endringer i matvaner og at markedet er langt fra mettet.

– Det viser bare at det er en stor etterspørsel av slike tjenester. Dette er noe vi ser i flere norske byer, særlig byer som har mange studenter er populære for disse selskapene, sa Søraa til Byas i januar.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Inger Lise Hope (29) med nytt show: – Føler at Stavanger mangler dette

LES MER:

Hekkan Burger står endelig klar i Pedersgata

LES MER:

Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa

LES MER:

Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger

Publisert:
Oppdatert:

Ny leveringskjede av take away snuser på Stavanger

Wolt har allerede etablert seg i Trondheim. Nå kan de komme til Stavanger og ta opp kampen med blant annet Foodora, Just Eat og EasyFood.

Publisert: