Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug
Går alt etter planen åpner Tako i løpet av mars 2019.
– Vi ønsker at det skal være hyggelig og koselig, men samtidig industrielt og røft, sier Fortou-gründer Arnt Skjerve.
Ekkoet går gjennom rommet når han snakker. Tilfeldigvis sparker Skjerve borti en skrue mens han beveger seg mellom arbeidsredskaper, knust betong og malingspann.
Foreløpig er lokalet bare et tomt skall. Om tre måneder er det forhåpentligvis forvandlet til Stavangers nye bar- og matkonsept Tako.
– Vi åpnet Fortou fire måneder forsinka, så åpningsdatoen er ikke satt, men vi håper å være ferdige innen mars 2019, sier Skjerve.
Meksikansk
I over ett år har han og kona Elise Skjerve, som er daglig leder på Fortou, vært på jakt etter et nytt lokale hvor de sammen kan dyrke et nytt konsept.
Tilfeldigvis fant de det to steinkast unna take away-sjappa Skjerve åpnet for litt over to år siden.
Det nye bar- og matkonseptet skal ligge i Ryfylkegata 22, med utsikt ut mot Lervigtunet park.
– Det blir mye meksikansk på menyen. Vi forelsket oss begge i den meksikanske tacoen da vi var i Mexico i 2015, forteller han.
Lokalet innredes med både høye og lave stoler, sittegrupper, et loungeområde, en stor bardisk og et mindre kjøkken.
– Vi vil konsentrere oss om småretter, i tillegg blir det alkoholservering og vi ønsker å lage gode drinker, sier Elise Skjerve.
Område i vekst
Tidligere denne uka ble det kjent at Kanelsnurren flytter inn på samme adresse.
Det er Ryfylkegaten 22 AS som eier bygget. Daglig leder i selskapet, Kjell Erik Østdahl, forklarer storsatsingen slik:
– Det er mange som bor i området og det er et område i vekst, derfor er det en god tid å investere på, sier han til Byas.
Fra før er det sju leietakere i bygget. I første etasje er nå håndverkere i sving for å gjøre klar lokalene til både Kanelsnurren og Tako. I tillegg er det ett lokale som fortsatt står ledig.
– Det er huseier som betaler for oppussingen, vi betaler bare for inventaret, sier Elise Skjerve.
– Hvor mye satser dere?
– Det er snakk om noen hundre tusen, men jeg ønsker ikke å gi en eksakt sum, sier ektemannen.
Destinasjon
Både Skjerve og Skjerve er enige med Østdahl om at østre bydel er et område i vekst. Det er derfor ekteparet nå tar sjansen på å åpne noe helt nytt.
I tillegg tror de at det hjelper å ha konkurranse fra andre serveringssteder i nærområdet.
– Det er jo bare vanvittig kult. Dette blir en destinasjon. Jeg håper at folk ser at de kan velge Storhaug over sentrum, sier Skjerve.
– Hvis det finnes flere attraktive plasser på ett område, er det større sjanse for at folk går til oss på Storhaug. Her er det mye å velge mellom, sier Elise Skjerve.
– Er det ikke å skyte seg i foten å åpne så nær Fortou?
– Nei. Fortou er et catering- og take away-konsept. Litt sånn «Hei og ha det». Her kan folk sette seg ned, gjerne spise litt, drikke litt, før de går videre andre steder. Tako kommer heller ikke til å tilby take away, sier Skjerve.
Går i pluss
Det nye bar- og matkonseptet blir en del av Fortou AS. Regnskapstallene fra Proff viser at selskapet gikk med nærmere 400.000 kroner i underskudd i oppstartsåret.
I fjor var underskuddet redusert til 171.000 kroner.
– Men 2018 har vært et fantastisk år for oss. Vi kommer til å gå i pluss for første gang. Vi har klart å etablere oss og flere kjenner til oss, sier Elise Skjerve.
– De to første årene til Fortou var oppstartsår. Det tok tid å få brikkene til å falle på plass, men nå må vi bare smi mens jernet er varmt, sier Skjerve.
MER FRA BYAS:
Gir bort jakker gratis i kulden: – Det handler om å bry seg
Hekkan Burger åpner i Stavanger i februar 2019
Ostehuset åpner på Domkirkeplassen
Camilla (27) fra Forus har åpnet Brow Studio i Østervåg
Tako blir forsinket: – Det har blitt en del konseptendringer
Nå håper Fortous nye matkonsept å åpne første uken i april.
Relaterte artikler
- AKTUELTFikk ikke åpnet det nye spisestedet, satser på foodtruck3 ÅR SIDEN
- AKTUELTFå oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger4 ÅR SIDEN
- AKTUELTMer Fortou dukker opp i østre bydel: – Det er bare å brette opp ermene og kjøre på2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette skal erstatte Tako i Østre bydel2 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnslår ny besøksrekord for Spiselig byfest4 ÅR SIDEN
- AKTUELTEtter halvannet år stenger Tako dørene3 ÅR SIDEN