Aktuelt

Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug

Går alt etter planen åpner Tako i løpet av mars 2019.

Ekteparet Elise og Arnt Skjerve skal åpne bar- og matkonseptet Tako i Ryfylkegata 22. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Vi ønsker at det skal være hyggelig og koselig, men samtidig industrielt og røft, sier Fortou-gründer Arnt Skjerve.

Ekkoet går gjennom rommet når han snakker. Tilfeldigvis sparker Skjerve borti en skrue mens han beveger seg mellom arbeidsredskaper, knust betong og malingspann.

Foreløpig er lokalet bare et tomt skall. Om tre måneder er det forhåpentligvis forvandlet til Stavangers nye bar- og matkonsept Tako.

– Vi åpnet Fortou fire måneder forsinka, så åpningsdatoen er ikke satt, men vi håper å være ferdige innen mars 2019, sier Skjerve.

  • Følg Byas.no på Facebook!

Meksikansk

I over ett år har han og kona Elise Skjerve, som er daglig leder på Fortou, vært på jakt etter et nytt lokale hvor de sammen kan dyrke et nytt konsept.

Tilfeldigvis fant de det to steinkast unna take away-sjappa Skjerve åpnet for litt over to år siden.

Inngangen blir ut mot Avaldsnesgata. Garasjeporten skal fjernes og erstattes med en stor dør. I tillegg blir det en større fasadeendring slik at baren og spisestedet får vinduer ut mot Lervigtunet park. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Det nye bar- og matkonseptet skal ligge i Ryfylkegata 22, med utsikt ut mot Lervigtunet park.

– Det blir mye meksikansk på menyen. Vi forelsket oss begge i den meksikanske tacoen da vi var i Mexico i 2015, forteller han.

Lokalet innredes med både høye og lave stoler, sittegrupper, et loungeområde, en stor bardisk og et mindre kjøkken.

– Vi vil konsentrere oss om småretter, i tillegg blir det alkoholservering og vi ønsker å lage gode drinker, sier Elise Skjerve.

Område i vekst

Tidligere denne uka ble det kjent at Kanelsnurren flytter inn på samme adresse.

Det er Ryfylkegaten 22 AS som eier bygget. Daglig leder i selskapet, Kjell Erik Østdahl, forklarer storsatsingen slik:

– Det er mange som bor i området og det er et område i vekst, derfor er det en god tid å investere på, sier han til Byas.

Dette skal på sikt bli Stavangers nye bar, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Ekteparet håper å åpne i løpet av mars 2019. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Fra før er det sju leietakere i bygget. I første etasje er nå håndverkere i sving for å gjøre klar lokalene til både Kanelsnurren og Tako. I tillegg er det ett lokale som fortsatt står ledig.

– Det er huseier som betaler for oppussingen, vi betaler bare for inventaret, sier Elise Skjerve.

– Hvor mye satser dere?

– Det er snakk om noen hundre tusen, men jeg ønsker ikke å gi en eksakt sum, sier ektemannen.

Destinasjon

Både Skjerve og Skjerve er enige med Østdahl om at østre bydel er et område i vekst. Det er derfor ekteparet nå tar sjansen på å åpne noe helt nytt.

I tillegg tror de at det hjelper å ha konkurranse fra andre serveringssteder i nærområdet.

– Det er jo bare vanvittig kult. Dette blir en destinasjon. Jeg håper at folk ser at de kan velge Storhaug over sentrum, sier Skjerve.

Mye skjer i Ryfylkegata 22. Både Tako og Kanelsnurren flytter inn her på nyåret. I tillegg står ett lokale ledig. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Hvis det finnes flere attraktive plasser på ett område, er det større sjanse for at folk går til oss på Storhaug. Her er det mye å velge mellom, sier Elise Skjerve.

– Er det ikke å skyte seg i foten å åpne så nær Fortou?

– Nei. Fortou er et catering- og take away-konsept. Litt sånn «Hei og ha det». Her kan folk sette seg ned, gjerne spise litt, drikke litt, før de går videre andre steder. Tako kommer heller ikke til å tilby take away, sier Skjerve.

Går i pluss

Det nye bar- og matkonseptet blir en del av Fortou AS. Regnskapstallene fra Proff viser at selskapet gikk med nærmere 400.000 kroner i underskudd i oppstartsåret.

I fjor var underskuddet redusert til 171.000 kroner.

– Men 2018 har vært et fantastisk år for oss. Vi kommer til å gå i pluss for første gang. Vi har klart å etablere oss og flere kjenner til oss, sier Elise Skjerve.

– De to første årene til Fortou var oppstartsår. Det tok tid å få brikkene til å falle på plass, men nå må vi bare smi mens jernet er varmt, sier Skjerve.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Gir bort jakker gratis i kulden: – Det handler om å bry seg

LES MER:

Hekkan Burger åpner i Stavanger i februar 2019

LES MER:

Ostehuset åpner på Domkirkeplassen

LES MER:

Camilla (27) fra Forus har åpnet Brow Studio i Østervåg

Publisert:

Oppdatert:

  1. Matbransjen
  2. Utelivsbransjen
  3. Restaurant
  4. Mat og drikke

Tako blir forsinket: – Det har blitt en del konseptendringer

Nå håper Fortous nye matkonsept å åpne første uken i april.

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    Fikk ikke åpnet det nye spisestedet, satser på foodtruck

    1 MÅNED SIDEN
  2. AKTUELT

    Få oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger

    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT

    Anslår ny besøksrekord for Spiselig byfest

    10 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT

    Tako åpner snart, men eierne tenker allerede på noe nytt

    1 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT

    Åpner nytt utested i de gamle Kaffekanna-lokalene

    1 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT

    Kanelsnurren skal åpne i østre bydel

    2 ÅR SIDEN