10 ting som irriterer på bussen

Det er ikke alltid det er like stas å ta buss.

Publisert:

Det er ganske herlig å starte morgenen med en busstur. Plugge musikken i øret, lene seg inntil vinduet og ta en liten hvil, før man må ut i den store verden. Om det er dårlig karma eller bare pur uflaks, vet vi ikke, men noen ganger er man ikke like heldig med medpassasjerene sine.

Vi har laget et liste punkter (les: don'ts) som er grævla irriterende på busstur.

Take notes, de det gjelder!

1. Lukt

Greit nok at ikke alle har tid til å dusje før de går ut døra om morgenen, etter de har trent, eller bare aldri gidder å dusje. Men folkens... Deodorant er en sykt kjekk, kjapp og sårt trengt greie av og til. Ta hensyn til folk rundt deg, kjenn litt etter hva slags dufter kroppen avgir. (Noen uheldig utvalgte av oss blir nemlig bil...eh...bussyke...(?) Vil du egentlig være grunnen til at noen foråsiresånn «mister frokosten» utover hele bussen?)

PS. Foreløpig lukter de splitter nye Kolumbussene ganske godt. Let's keep it that way!

DUFT: Er ikke alltid det lukter blomster og nybakt brød av folk.
LES MER:

- Kan du dette smarte reiseknepet?

2. Høylytt prating

Jada, det er ganske koselig å snakke med BFF'en om det aller meste. Men på bussen, så skjer det en liten greie skjønner dere... man er ikke alene. Alle rundt får med seg hvem han hun der med det der og de der lå eller ikke lå med, hvordan de kroppslige funksjonene dine står til eller hvor mye du eeeeeeelsker noen. Gjelder forsåvidt telefon også. Tror ikke man trenger å brøle for at den du snakker med skal høre deg.

BRØLING: Omtrent sånn føles det når man mottar all informasjon i verden... man ikke nødvendigvis vil ha, fra andre passasjerer.

3. Søppel

Undertegnede syns det er helt topp å ta med seg en kaffe på bussen, men jeg begynner å skjønne hvorfor sjåførene sukker tungt, idet jeg går på. Skal man ta med seg noe inn i bussen... ta det med ut igjen! Som nevnt over, spesielt de nye bussene lukter (foreløpig) nøytralt... det blir det slutt på hvis du slenger fra deg milkshaken, McDonalds-maten, alkohol eller annet som stinker når det blir liggende. Plukk opp! Så blir alt så mye bedre for alle rundt deg. <3

KAST: Ta med deg søppelet du drar med deg inn i bussen, ut igjen.
LES MER:

- 5 enkle tips for bedre mobil-bilder

4. H*n som tar opp to seter

Det er greit at mange syns det er skummelt hvis en heeelt fremmed kommer og setter seg ved siden av dem. Men det får da være grenser. Er bussen stappfull, så setter du deg innerst med sekken, veska, bagen, handleposen på gulvet. Lite irriterer mer enn dem som setter seg på ytterste sete, med bagen sin på det andre og ignorerer alle blikk som ønsker å sitte de 30 minuttene bussturen tar. Det samme gjelder de som legger seg over begge setene, med de skitne skoene sine godt plantet i nabosetet. Bare... slutt med det der.

IKKE: ... gjør som han her. Sett deg innerst, så får alle plass dersom det blir fullt! De aller fleste biter ikke.

5. Kroppsvæsker på avveie

Husker dere de plakatene (kan godt være disse fortsatt eksisterer... alle busser burde ha en i så fall!) som fløy rundt forbi etter det svæææære svineinfluensautbruddet? Ikke? Let me remind you! Der var det et sykt bra tips, nemlig. Hosting og nysing trives ekstremt godt inni albukroken... mye bedre enn i nakken, på leggen, i trynet, hvor som helst på den som sitter i umiddelbar nærhet.

Det samme gjelder dere som kjeder dere så mye, at å stå å spytte mens dere venter på bussen er dritartig. Det er det ikke! Langt færre klarer å spytte ordentlig også... så å være vitne til en seig spyttklyse som sakte men sikkert henger ut av kjeften på noen før den åler seg ned mot bakken.... Det er også bidrag til «miste-frokosten»-situasjonen til ganske mange.

SYKT BRA TIPS: Gjør alle en tjeneste... følg dette!
LES MER:

- Sjekke-ekspertens beste Tinder-tips

6. DJ iPhone

We get it... Du vil så gjerne være den neste store DJ'en på Hall Toll. Men kjære deg, det skjer ikke via å spille Skrillex på høytaleren på telefonen din for alle i hele bussen. Skaff deg et headset, lyden er dessuten bedre også da, hørt det er viktig for folk som liker DJ'ing!

IKKE SÅNN: Det er dessverre ikke like god gang som dette når man kjører i gang Spotify-lista si uten headset.

7. Kjærestekliss

Det er sykt koselig å se at folk er glade i hverandre... men klarer dere ikke vente til dere har kommet hjem med å svelge tungene til hverandre og plassere hendene der sola sjeldent skinner, hva gjør dere ute i det hele tatt?! Get a room....

KOS: Trivelig med litt kjærlighet, men spar den drøyeste kosen til dere er hjemme.
LES MER:

- 13 tips for et sunt parforhold

8. Slafs-o-rama

Det er ganske normalt å bli sulten etter en lang dag på jobb eller skole, og et mellommåltid er selvfølgelig på sin plass på turen hjem. Men heisann, man er ikke alene på bussen! Skal du knaske alt du klarer på nøtter, gjerne med munnen åpen og godt plassert inn i øret på den du sitter ved siden av, mens du legger all kroppsvekten din på deres arm, mens du slurper og slafser på en juicekartong... da må du gjøre noe med lunsjrutinene dine, ass. Her kan vi også koble inn lukt... leverpostei, makrell i tomat og annen relativt frastøtende luktholdige pålegg, kan du holde deg for god for på slike turen.

TYGGING: Det er verken trivelig på kino eller på bussen. Knip igjen mathålet!

9. Folk som ikke flytter på seg

Vi liker jo ikke å måtte si «unnskyld, jeg skal av nå» til den som sperrer utgangen. Spesielt ikke om vi sitter inne ved vindu og må forbi den vi sitter med. Når den du sitter sammen med begynner å sette seg opp, ta opp veske/sekk og virke litt stressa... da flytter du deg når personen skal av. Om du snur deg så beina dine ikke er i veien, eller løfter på rumpa og står slik personen pent og pyntelig kan snike seg ut, da er du kool. Ingenting er verre enn å måtte klatre over noen, snuble litt når bussen bremser... og plutselig sitte på fanget til en fremmed. Men da er det kanskje på tide å finne frem «unnskyld, jeg skal av nå».

LES MER:

- Fitness-Noras seks beste tips til utetrening i sommer

10. Folk som durer inn i bussen

Vi har de som sitter bomstille... og så har vi de som omtrent river deg ned for å komme på bussen, men andre skal av. Vent til alle som har kommet seg av bussen, har gjort nettopp det, før du durer avgårde som en Monster Truck uten verken front- eller sidesyn. Bussen kjører ikke før alle som har gått av, og alle som skal på, er i orden. Ta åsså roa druå litt, då!

SÅNN ER DU: Bare ikke like stilig når du durer over alt og alle som prøver å komme seg ut av bussen... men du er på vei inn.

Har du opplevd noe som burde vært på lista? Legg igjen en kommentar!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

- Dos and donts i taxien: 10 tips for en god taxitur

LES MER:

- Oddvar (30) flyr hver fjerde dag! Her er hans beste tips til deg som skal ut og fly

LES MER:

- Staycation - tips til deg som skal feriere hjemme

Publisert:

Vilde Dragseth i Myanmar: – Jeg fikk en elendig begynnelse!

Etter en tårevåt avskjed med familien, er Vilde Dragseth klar for å backpacke helt alene gjennom Myanmar og andre asiatiske land!

Publisert: