Treningssenteret er forvandlet til en stor bar med 14 minigolfbaner

Det startet med at Anders fikk prestasjonsangst. Da begynte han å svinge kølla i stedet. Nå skal siddisene også få prøve seg.

Oppdatert:
Anders Gudmundstuen demonstrerer. Resten monterer.

Fredag åpner nemlig Stavanger Camping i Tårngalleriet. Utestedet har tatt over hele tredje etasje, som tidligere huset et treningssenter.

I nærmere ett år har campingentusiastene jobbet for å få lokalet i stand, med noen pauser innimellom på grunn av den pågående pandemien.

– Det har vært mye å gjøre. Vi har revet alt, men nå er det bare finpussen som gjenstår, sier Anders Gudmundstuen.

På fredag åpner 1300 kvadratmeter med bar og minigolf. Men drikken må stå igjen på bordet dersom du skal spille.

– Enkel og morsom aktivitet

Han er kreativ leder og medeier i Stavanger Camping. Gudmundstuen var med på å starte aktivitetsbarens første utested i Oslo i 2016.

Stavanger-etableringen blir Campingens femte utested i Norge, i tillegg har kjeden to barer i Danmark.

– Minigolf er en ganske enkel og morsom aktivitet, men som samtidig er utrolig undervurdert, sier Gudmundstuen.

LES MER:

Stavanger-duo åpner ny nattklubb på kjøpesenter

I dag holder Campingen til i Oslo, Drammen, Tromsø og Trondheim. Minigolf-entusiast og bargründer Anders Gudmundstuen er med på å åpne kjedens femte bar i Stavanger.

Han vet godt hva han snakker om, for minigolf er alvor.

Karrieren begynte da prestasjonsangsten meldte seg på fotballbanen i barndommen. Gudmundstuen var redd for å ødelegge moroa for lagkameratene. Derfor fant han seg en aktivitet hvor han ikke kunne skylde på andre enn seg selv dersom det gikk dårlig.

LES MER:

Nytt utested i Sandnes ble til på dugnad

LES MER:

Utelivet i Sandnes har mistet en generasjon, men ser nå muligheten for å få den tilbake

Som minigolfer gjorde han det svært bra. Gudmundstuen har flere NM-deltakelser og kan skryte på seg en andreplass fra et junior-EM i 1997.

Det som først var en stor hobby, ble etter hvert et levebrød.

– Etter flere år i reklamebransjen, så hadde jeg lyst til å starte et utested. Da fikk jeg med meg flere som tente på ideen om å kombinere bar og minigolf, forteller Gudmundstuen.

Lars Hvidsten forteller at Stavanger Camping på sikt skal åpne en takterrasse, men at arbeidet ikke har startet opp ennå. Her sammen med driftsleder Kaja Holmesland.

Ingen camping på Campingen

Navnet på kjeden kommer naturligvis av at mange campingplasser tilbyr minigolf. Haken er at det har ført til forvirring for omreisende turister.

– Folk har trodd at vi er en campingplass og at de kan campe hos oss, sier driftsleder Kaja Holmesland.

– Så vi håper at vi unngår bobilturister utenfor her, sier Gudmundstuen og humrer.

Campingen er en del av den finske restaurant- og utelivskjeden NoHo Partners. Konsernet har rundt 250 restauranter, barer og nattklubber i Norden.

LES MER:

Til høsten åpner donut-kjeden i Stavanger sentrum

LES MER:

Nytt spisested åpner i Pedersgata: – Skal være et sted folk vil henge

På fredag åpner først 1300 kvadratmeter med bar og minigolf. På sikt skal Stavanger Camping også åpne nattklubb og takterrasse.

– Det gjenstår en del arbeid igjen før nattklubben står ferdig, men den skal være klar for åpning når koronarestriksjonene tillater det, sier Holmesland.

En ny barkombo: Øl, sprit og golfkøller.

Budsjett

Duoen er sparsommelige med opplysningene på hvor mye herligheten har kostet. Lokalet har gjennomgått omfattende oppussingsarbeid. Mange håndverkere har vært i sving.

– Lars, sier vi noe om budsjett? sier Gudmundstuen, og ser bort mot Lars Hvidsten som er ansvarlig for kjedens nyetableringer.

Hvidsten forteller at byggearbeidet har stoppet opp tre ganger. Pandemien har også ført til at prisen på materialer har skutt til værs.

– Så du kan si at vi har hatt noen uforutsette kostnader. Vi er heller ikke ferdige med takterrassen eller nattklubben, sier Hvidsten.

– Du får heller spørre meg etter jeg har hatt møte med økonomiavdelingen, humrer han.

Stavanger Camping har flyttet inn i Tårngalleriet. Barinngangen er helt til høyre i bildet. Inngangen til venstre tar deg til nattklubben.

Smitterekord

Torsdag ble det satt ny rekord med 1315 bekreftede smittetilfeller registrert i Norge. Verken Gudmundstuen eller Holmesland frykter en ny smittebølge vil påvirke driften de kommende ukene.

– Vi er blitt godt vant med å forholde oss til retningslinjer, sier Holmesland.

– I tillegg stiger vaksinasjonsgraden, derfor er vi optimister, sier Gudmundstuen.

Publisert:
Oppdatert:

Stavanger Camping utvides med takterrasse

I fjor sommer åpnet det populære minigolfkonseptet i byen. Fra mai vil Stavanger Camping også tilby en utsiktsrik takterrasse.

Oppdatert: