Lånekassen: Elever gikk glipp av 40 millioner kroner i utstyrsstipend

Forrige skoleår gikk 22.600 elever glipp av 40 millioner kroner i utstyrsstipend. Årsaken var at de ikke søkte om stipendet eller ikke signerte for stipendet.

Oppdatert:
I fjor droppet 15.000 av 181.300 elever å søke om utstyrsstipend. I tillegg var det 7.600 som søkte, men som ikke signerte avtalen. Det ga en andel på 87,5 prosent som søkte og fikk pengene utbetalt, opplyser Lånekassen.

– Vi vet ikke hvorfor mange ikke søker om utstyrsstipend, som alle med ungdomsrett på videregående har rett på. Jeg oppfordrer alle til å søke, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

I fjor droppet 15.000 av 181.300 elever å søke. I tillegg var det 7.600 som søkte, men som ikke signerte og dermed heller ikke fikk utbetalt pengene. Det gir en andel på 87,5 prosent som søker og får pengene utbetalt, opplyser Lånekassen.

Utstyrsstipendet skal bidra til å dekke det elevene trenger av utstyr på linjen de tar. Fristen for å søke stipend og lån fra Lånekassen er 15. november for høsten og 15. mars for våren.

LES MER:

Byas sjekker: Hvorfor får du mindre penger tilbake når du velger mac som skole-pc?

LES MER:

Nå bygges det enda flere studentboliger på Ullandhaug

LES MER:

Forbrukerrådet advarer studenter mot å takke ja til usett hybel

Publisert:
Oppdatert:

Nå kommer studentenes strømstipend

Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.

Publisert: