Brødrene John og Sigbjørn Håland var på vei oppover med THE SHOCK!, men så ble det stille. Nå satses det elektronisk

Stavanger-bandet Nylenda er snart klar med både single-lansering og opptreden på by:Larm.

Publisert:
Nylenda er blant juryens utvalgte til årets by:Larm-festival, som avgår i Oslo 1.-3. mars.

For de som har hatt et par øyne eller ører i byens musikkmiljø i en stund, så ringer det som regel en bjelle når Håland-brødrene nevnes. Deres forrige bandprosjekt, THE SHOCK!, bød på både ups and downs.

– Vi nådde et slags høydepunkt i 2010 da vi ble signert til et større management, og bassisten fra Supergrass (et britisk rockeband, jour. anm) ville produsere plata vår. Så begynte ting for å gå nedover. Vokalisten sluttet, det ble en kreativ tørkeperiode, og ting ebbet ut. Det endte vel egentlig med en veldig dårlig konsert under Storhaugfestivalen i 2013, forteller Sigbjørn Håland.

Følg Byas.no på Facebook!

Synth og godt

Ingenting er så ille at det ikke er godt for noe. Etter at yngstebror Håland måtte ta over synthen i periodene hvor sjokkets faste keyboardist var i Nordsjøen, vokste interessen for det elektroniske.

– John tok initiativ til at han og jeg skulle starte et mer elektronisk prosjekt på si, og vi satt i et år, halvannet og eksperimenterte med gamle synther og trommemaskiner og lærte oss mest mulig. Vi spilte inn noen demoer og fikk Øivind Hatleskog til å legge vokal, og så begynte brikkene å falle på plass. Da jobbet vi mye mer som et tradisjonelt band, heller enn å sitte og programmere låter, og på denne måten fant vi det uttrykket vi har i dag. Det var noe som oppstod da vi tre spilte sammen live, som vi ikke kunne konstruert i en datamaskin, forklarer Håland.

Neste stopp: by:Larm

Et stopp før regnbuens ende for mange musikere i ulike faser av startgropa, er å karre til seg en spillejobb på by:Larm. Nylenda hadde det som skulle til for å havne blant årets band og artister.

– Det er veldig stas å være blant juryens utvalgte, og det er alltid kjekt med en bekreftelse på at det man holder på med også fungerer utenfor ens egne hoder. Planen var først å gjøre to solide konserter og gi publikum gode opplevelser, og målet er å dra hjem fra by:Larm med en økt interesse for bandet, en del nye lyttere, noen nye venner, og at vi forhåpentligvis får overbevist noen konsert- og festivalarrangører der ute.

Nylenda er ikke de eneste lokale som skal spille på årets by:Larm-festival: tidligere denne måneden tok vi en prat med Camilla Rosenlund, som også er blant juryens utvalgte.

Bokassa er et annet lokalt navn som står på lista. Bandmedlem Jørn Kaarstad fikk sjokk da han så bandet sitt i et av verdens største metal-blad.

Ny musikk i vente

Allerede før by:Larm, slipper herrene i Nylenda en ny singel.

– Vi har fått noen veldig gode folk i ryggen, som viser entusiasme for musikken vår, og som vi ser frem til å samarbeide med fremover. Utover det skal vi spille inn og slippe flere singler fremover, og forhåpentligvis spille mange flere konserter enn vi har gjort tidligere, avslutter Håland.

Publisert:

Disse kjemper om spille­jobb på Mablis­festivalen

Fem artister og band kjemper om Mablisstipendet 2022. Vinneren blir kåret på fredag. Frem til da kan man stemme på sine favoritter.

Oppdatert: