Ut i helga? Her er seks ting som skjer i Kristiansand

Sterke forestillinger, «Latino-party» og bartender-konkurranse. Igjen har Kristiansand litt av hvert på helgemenyen.

Publisert:
Ahmad Joudeh (bakerst) under prøvene til forestillingen «Lik og del». Foran fra venstre ser vi Ghopi Prabaharan, Ingrid Liavaag og den Amanda-nominerte skuespilleren Maria Mozhdah, kjent fra filmen «Hva vil folk si».

Nå er det snart helg igjen, og KRSby har laget en liste til deg som ikke har planene helt spikret enda.

Frister det kanskje med en sterk forestilling? Eller vil du heller slå deg løs på dansegolvet under «Latino-party»? Kristiansand byr på mye forskjellig, som du kan ta med vennegjengen din på.

Se oversikten her:

Se Maria Mozhdah i «Lik og Del»

Den Amanda-nominerte skuespilleren Maria Mozhdah (t.h.) har fått internasjonal skryt for filmen «Hva vil folk si». Nå inntar hun Kilden.

Når: Fredag og lørdag kveld

Hvor: Kilden

Den Amanda-nominerte skuespilleren Maria Mozhdah fra Kristiansand har en av hovedrollene i forestillingen «Lik Og Del», i tillegg til Ahmad Joudeh, Ghopi Prabaharan, Tomos Young og Ingrid Liavaag.

Forestillingen tematiserer sosiale medier og hvordan det påvirker livet vårt.

– Hvor mange av oss kan med hånden på hjertet si at vi aldri har sjekket hvor mange likes vi har fått på Facebook? Hvordan endrer jakten på likes hvordan vi formulerer oss? Hva vi mener? Hvem vi er? skriver Kilden om forestillingen.

Les Fædrelandsvennens portrettintervju med Mozdah her

Se «SPOR» i Kilden

«SPOR» settes opp i Kilden i helga.
  • Når: Fredag og lørdag
  • Hvor: Kilden

«SPOR» er en forestilling som viser samspillet mellom elever fra videregående skoler i Kristiansand, med ulike funksjonsnedsettelser.

I samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester er det klart for en forestilling som berører:

– Jeg har opplevd en forestilling som berører med sterkt og jeg leter etter de små ordene å omtale den med. Det er så lett å rope fantastisk. Men dette er noe mye mer og mye viktigere, skrev Emil Otto Syvertsen, anmelder i Fædrelandsvennen, om fjorårets oppsetning.

«Klubb Jenterunk 001»

Mina Strand Fjeldheim (foran) er ny daglig leder på Vaktbua, og presenterer blant annet det nye konseptet «Klubb Jenterunk 001», som skal vise fram talentfulle damer i musikk- og teaterbransjen.
  • Når: Fredag kveld
  • Hvor: Vaktbua

På kvinnedagen 8. mars presenterer Vaktbua et nytt konsept som skal vise fram talentfulle og spennende kvinner innenfor musikk- og teaterbransjen.

«Klubb Jenterunk 001» byr blant annet på Dj Maja i Hagen, en bunke improvisator og ikke minst elektro-rap-prosjektet Xsektmedlem.

– En følsom refleksjon over det å være ung kvinne omringet av religiøs fanatisme. En varsom «fåkkefinger» til skjønnhetsidealene som dyrkes i koret, skriver Vaktbua om artisten.

Dra på «Latino-party»

Cafe Mestizo disker opp «Latin Saturday».
  • Hvor: Cafe Mestizo
  • Når: Lørdag kveld

Får du ikke nok av «latin grooves»? Lyst å slå deg løs? Da er kanskje lørdagskvelden på Cafe Mestizo noe for deg:

– Lørdagen dedikeres til deg som ønsker å nyte kvelden med danseglade mennesker fra alle nasjoner, skriver Cafe Mestizo om «Latin Saturday».

Sjekk ut Grenseløs Scene

Grenseløs Scene arrangeres fredag og lørdag kveld.
  • Hvor: Grenseløs restaurant og bar
  • Når: Frerdag og lørdag kveld

Grenseløs restaurant og bar inviterer til Grenseløs Scene, som er stedets nye urbane satsing for blant annet elektronika.

– Vårt klubbkonsept baserer seg på heit musikk som elektronika og house, som vi ellers mener er mangelvare i denne byen, skriver restauranten om arrangementet.

På lørdag blir det først konsert med Thom Hell, etterfulgt av klubbstemning fra SoundSAM, som også spiller fredag kveld.

«Bartender of the year»

Søndag morgen arrangeres «Bartender of the year» på Teateret.

Når: Søndag morgen

Hvor: Teateret

Søndag er det klart for konkurransen «Bartender of the year», hvor den beste drinken under temaet «Woods and fields» skal diskes opp for å imponere dommerne.

Vinneren skal representere Norge i det anerkjente mesterskapet «IBA World Cocktail Championshop 2019, som går av stabelen i Chen Du i Kina.

Publisert:

Kjekke ting som skjer i helga

«Hvordan i alle dager skal jeg rekke alt det kjekke som skjer i helgen?» Den tanken sitter du nok igjen med etter denne guiden! 🙉

Oppdatert: