Til helgen kan du dra på ferie i Fargegata

Enten du foretrekker franske makroner, skotsk øl eller thailandske drinker, så har Fargegata noe å tilby denne helgen. De arrangerer internasjonal fest for både store og små.

Oppdatert:
Denne gjengen er klare for å gjøre hvert sitt sted i Øvre Holmegate til et «ferieland» i Fargegata. Fra venstre bak: Ingvild Lindås (Bob stylister), Inger Johanne Rodvelt (Syvende Himmel), Kevin Clarke (FRI Bar), Tom Ur Kjørsvik (Hanekam), Tom H. Brekke (Bøker og Børst), Brit Johanne Bertelsen Brown (Bernina), Kristoffer Wilhelm Hansen (Cirkus), Amy Middleton (Hanekam) og Marta Leivdal Kjølleberg (Cirkus).

Både barer, frisør, klesbutikk og tatoveringssjappe i Fargegata går sammen for å gi deg feriefølelsen fra morgen til kveld.

– Tanken er at istedenfor at folk trenger å reise ut i verden, så lager vi et reisemål her i Stavanger. Tenk på miljøet, her kan man jo gå til Thailand, sier daglig leder på Cirkus, Kristoffer Wilhelm Hansen.

Han understreker at det ikke er en fyllefest, men et gatearrangement for hele familien.

– Ta med ungene, mor, bestemor og bestefar, og så blir det sykt kjekt. Vi vil vise at det eneste rette en lørdag formiddag, er å være i Stavanger sentrum, sier Hansen.

Følg Byas.no på Instagram!

Kanskje blir det like mange som dette i Fargegata til helgen? Til nå er det over 3500 som har trykket at de er «interessert» på Facebook.
LES MER:

Det Lille Hjørnet blir til Finkel

– Litt løping og litt øl

Byas tok turen nedom Fargegata for å sjekke ståa noen dager før feriestart.

Hos Bøker og Børst var USA et opplagt valg. I tillegg til den ukentlige amerikansk pannekake-søndagen, har de bestilt inn både øl og snacks fra «over there».

– Jeg har reist mye til USA og tatt med meg ting til Bøker og Børst, så vi er jo allerede litt amerikanske, sier daglig leder Tom H. Brekke.

Hos Fri Bar er det Thailand som står i søkelyset. De kan by på thailandsk-inspirerte drinker, og kan lokke med karaoke og drag-DJ på lørdagen.

Cirkus kjører dansk stil, med røde pølser og dansk øl. Mikkel Borg Bjergsø, gründer av det danske bryggeriet Mikkeller, har ikke bare en sterk lidenskap for øl, men også for løping. Derfor blir det et løp arrangert av Mikkeller Running Club, som for øvrig er en av verdens største løpeklubber.

Løpet starter lørdag klokken 11.00, er cirka fem kilometer langt og både starter og slutter på Cirkus.

– Det er mer en sosial greie enn en konkurranse, sier Hansen, som selv har trent seg opp et par uker nå.

Bøker og Børst kjører amerikansk stil denne helga.

og Syden-tatovering

Hos Hanekam er det Storbritannia som får regjere denne helgen. Det blir også DJ med britisk musikk og drikke, samt britiske desserter og kaker.

Selv om det ikke er til å legge skjul på at det blir mye fokus på øl fra de respektive landene, poengterer Hansen at det ikke er en «drikkefestival».

– Vi ønsker folkeliv på dagtid, understreker han.

Også tatoveringssjappa Solid er med, og kjører spansk tema, nærmere bestemt type Syden. Her kan man ta «syden-tatoveringer». I tillegg er det franske bobler hos kjolebutikken Syvende Himmel, og japansk te hos Bob stylister.

Hansen håper «Ferie i Fargegaten» kan bidra til å skape god stemning i en litt «død» periode i byen.

– Vi ønsker å dra det så langt som mulig. Det er lite som skjer fra nyttår til Gladmat-festivalen i Stavanger. Så nå ønsker vi å lage en skikkelig begivenhet i byen, sier Hansen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Nå er denne artisten klar for Mablis-festivalen

LES MER:

Her er bryggeriene som kommer til What’s Brewing

LES MER:

Bluebird Kaffebar er på flyttefot

Publisert:
Oppdatert:

Alle serveringssteder må stenge dørene: – Et dramatisk, men korrekt grep

Unntaket gjelder kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst en meters avstand.

Oppdatert: