Her raser omsetningen på grunn av finværet

Det er kanskje ikke så overraskende at solstudioene ikke klarer å utkonkurrere sola. Det gjør derimot kjøpesenteret Kvadrat. Kinoene klarer seg sånn helt passe.

Publisert:
Sett bedre dager: Ingen av de over 20 solsengene på Brun og blid Bikubå var besatt av folk. Solskinnsdager er ikke solskinnsdager for solariumene.

– Vi sitter jo i et hjørne og griner, sier daglig leder i Solsenterdrift AS, Asle Eikeland. Han driver Brun og Blid-kjeden i Rogaland.

Allikevel, en rekordvarm mai måned gir nærmere rekordlav omsetning for Brun og Blid. Eikeland kan fortelle at omsetningen har falt med 60 prosent de siste ukene. Mai og sommeren pleier nemlig å være god business for solstudioene.

– Mai pleier å være en god måned, for været er ikke slik som nå. Sommeren er den beste tiden for solsenterne, og juni er måned vi pleier å ha best omsetning, siden det ikke er sol ute.

– Har dere noen tiltak når det er som som det er?

– Ja, vi danser regndansen.

Totalt sett i Rogaland så omsetter kjeden for rundt 800.000 mindre enn til vanlig.

Følg Byas.no på Facebook!

LES OGSÅ:

10 sykt fine badeplasser i Sandnes og StavangerNordmenn i toppen av føflekkreft-statistikken: Husk disse solvettreglene
Bent O. Hansen kan vise til gode resultater i mai.

Kvadrat overrasker

Byas var overbevist om at et kjøpesenter som Kvadrat ville lide av sommeren som har vært i mai. Det var derfor en overraskelse når senterleder Bent O. Hansen fortalte at:

– Sist uke hadde vi en vekst på 5,2 prosent, og uka før det 13,9 prosent.

– Hvordan har det seg?

– Vi har tydelige sesonger. Når det har vært fint vær over tid, så kommer folk til kjøpesentrene. Har det regnet i tre måneder fulgt opp av to soldager, kommer de ikke i like stor grad de soldagene, sier senterlederen.

Han påpeker at det ikke alltid er like fint vær på denne tiden av året, og behovet for å fornye garderoben er derfor ganske stort. Forrige uke hadde kategorien klær og sko enn økning på 16,3 prosent.

Tallene fra mai er ikke klare før mandag, men det meste tyder på en positiv økning sammenlignet med fjoråret for Kvadrat

Kinoen går litt ned

Håvard Erga har hatt en okey kinomåned. Filmer som Deadpool 2 og Avenger: Infinity War skal nok ha noe av årsaken til det.

– Det har vært noe under budsjett, men ikke så gale som vi fryktet, sier kinodirektør for ODEON kino Stavanger/Sandnes, Håvard Erga.

Han sier at filmer som Deadpool 2 og Avengers: Infinity War har sørget for å holde seertallene oppe. I tillegg hadde Solo: A Star Wars Story premiere 23. mai, og det i en oppgradert kinosal.

– Sal 1 er oppgradert med et flott anlegg og Dolby atmos lyd. Der er lerretet fra tak til gulv og fra vegg til vegg. Det åpnet for halvannen uke siden, sier han.

Han sier at desember er den klart beste kinomåneden i året. Filmen som har gjort det best i år er den 12. mann, mens «Norske Byggeklosser» floppet med 3000 seere i Sandnes og Stavanger. Den hadde i gjengjeld 260.000 solgte billetter over hele landet. Til en sammenlikning har Deadpool øyeblikk solgt over 7000 billetter.

Nå ser Erga frem til disse filmene i sommer:

– Mamma Mia og Mission Impossible gleder jeg meg veldig til. Mission Impossible har jo også har en lokal forankring, så det blir gøy.

OBS: Meteorologene spår at finværet fortsetter ut i neste uke, men temperaturene skal bli noe lavere.

MER FRA BYAS:

Martin (22) om den spesielle helgeturen: – Det kan ikke beskrives med ordFor tiende året på rad blir det gratis musikkfest i StavangerTre av fire fullfører videregående16 ting du kan gjøre i helga
Publisert:

Disse filmene bør du få med deg i sommer

Tom Cruise bestiger Preikestolen. Meryl Streep synger igjen og dinosaurene er mer realistiske en noensinne.

Publisert:
  • NTB