Aktuelt

Leo Ajkic: – Pleide å reise til Kristiansand for å slåss

Onsdag ettermiddag var flere hundre samlet på Kilden for å høre Leo Ajkic snakke om integrering. Vi tok en prat med ham om egen suksess og hans forhold til Kristiansand.

Publisert:
 • Magnus Nødland Skogedal

Leo Ajkic er godt kjent fra tv, og er nå i byen for å snakke om integrering. Foto: Magnus Nødland Skogedal.

– Jeg digger at jeg kan få være med på slike arrangementer, at jeg nå kan til og med få betalt for å komme hit og si meningen min. Jeg pleide jo ikke å få komme på jobbintervju engang på grunn av navnet mitt, men nå kan jeg gjøre slike ting som det her, sier han til KRSby.

Leo er født i Bosnia, og fortalte om oppveksten der, reisen til Norge og suksessen han har hatt her.

- LES OGSÅ: Det er fra fulle folk man får gullkornene

- LES OGSÅ: Disse sju seriene skapte trender

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Silje Urke Antonsen

Suksess med feil valg

– Grunnen til at det har gått bra for meg var at jeg gjorde såpass mange feil valg. Jeg har alle mulige slags drittjobber, jeg har samlet flasker og solgt ulovlige smørbrød på gata. Men jeg brydde meg ikke om skammen, det er en egenskap jeg har. Nød lærer naken kvinne å spinne, sier Leo.

Leo fortalte om egen oppvekst, både i Norge og Bosnia, samt forholdet folk har til andre kulturer. Foto. Magnus Nødland Skogedal Leo fortalte om egen oppvekst, både i Norge og Bosnia, samt forholdet folk har til andre kulturer. Foto. Magnus Nødland Skogedal

Planen hans var lenge å flytte til Gambia, men livet tok en annen vei.

– Noen venner av meg sleit litt med et tv-program de hadde fått budsjett til. Programlederen trakk seg, så jeg steppet inn og spilte den verst tenkelige versjonen av en innvandrer. Senere var jeg innom en slik «pitche-dag», hvor man har ett minutt til å forklare konseptet til en tv-serie, og alle virket så kompliserte. Jeg var ikke engang påmeldt, men tvang meg fram og bestemte meg for å klare pitchen med én setning. «Jeg skal henge med de folkene du ikke vil at barna dine skal ende opp som». Dette førte til en diskusjon, og serien «Leo og de utstøtte«, forklarte han til de fremmøtte i foajeen.

– Går en egen vei

Han ble intervjuet av Eugene Guribye fra Agderforskning, som i samarbeid med Agder for Alle inviterer suksessfulle innvandrer til Kristiansand for å snakke om integrering.

- LES OGSÅ: Det er fra fulle folk man får gullkornene

- LES OGSÅ: Disse sju seriene skapte trender

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Silje Urke Antonsen

– Han har en veldig spennende historie, og forteller om at det finnes andre måter til suksess i Norge enn å bare passe inn i middelklassen. Han går en egen vei, sier Guribye til KRSby.

Slåss med nazister

Og hva med Leos forhold til Kristiansand?

– Som 15-åring pleide vi å reise hit for å slåss med nazister og henge med folk i hip-hop- og basketmiljøet. Vi samlet sammen 3-400 kroner hver, fikk tak i en bil og reiste ned hit. Quartfestivalen, hip-hop, det var et skikkelig kult miljø, sier han.

Publisert:
 1. Integrering
 2. Kilden

Disse sakene ble mest lest i mai

Kjendis-slåsskamp, historisk pizza og gullkorn fra byens natteliv.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  – Fortsatt enklere å få jobb med norsk navn
  6 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  – Dette er tikkende bomber
  5 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Ronny Myrene
  6 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Jon (30) var med i nynazistgjeng: – På et punkt ble det for voldsomt
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Dette gjorde mest inntrykk på Leo Ajkic da han lagde serien «Uro»
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Disse personene gjorde inntrykk på oss i 2016
  4 ÅR SIDEN