Aktuelt

To barer ønsker å bli nattklubber i Stavanger

Ovenpaa og Uvisst i Stavanger sentrum har søkt kommunen om nattklubbevilling.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen
Uvisst kan i løpet av kort tid bli nattklubb dersom Stavanger kommune godkjenner søknaden.

– Folk går seint ut på byen, vorspielkulturen er sterk. Gjestene kommer ikke før klokka er 23, noen ganger ved midnatt. Da er det fryktelig dumt å stenge klokka halv to, sier daglig leder i Uvisst, Andreas King.

Nå har han søkt Stavanger kommune om en bevillingsendring, fra alminnelig skjenkebevilling til nattklubbevilling. Søknaden ble sendt til kommunen i slutten av mai.

 • Følg Byas på Facebook!

Nattklubb inne, bar ute

Konseptet og utseendet til Uvisst blir det samme. Likevel vil overgangen fra alminnelig bar til nattklubb føre med seg flere endringer.

En bar kan åpne på dagtid, mens en nattklubb kan tidligst åpne klokka 22.00. Til gjengjeld har nattklubben utvidet skjenketid. En bar med alminnelig bevilling har skjenkestopp klokka 01.30, mens en nattklubb kan servere alkohol fram til klokka 03.00.

Søknaden om bevillingsendring ble sendt en knapp måned etter at Uvisst åpnet dørene for første gang.

Daglig leder i Uvisst, Andreas King, ønsker å ha åpent lengre. Derfor ønsker han nå at Uvisst blir registrert som nattklubb.

– Vi satte de to bevillingene opp mot hverandre før vi åpnet Uvisst i Stavanger. Da fant vi både fordeler og ulemper, men vi landet på alminnelig bevilling. Nå ser vi at det ikke blir skikkelig trøkk før rundt midnatt, derfor har vi funnet ut at vi gjerne vil ha åpent like lenge som de andre rundt oss, sier King.

– Men dette betyr at bartilbudet deres forsvinner?

– Ja, men dette gjelder inne i lokalet. Vi har også et større uteområde som vi jobber med å skaffe en egen bevilling til. Her kan vi drive bar med alminnelig bevilling, sier King.

Han legger til at det er for tidlig å si noe om når Uvisst eventuelt kan åpne som nattklubb.

En nattklubb Ovenpaa?

En oversikt Byas har fått fra Stavanger kommune, viser at det i dag er 14 skjenkesteder som har nattklubbevilling i Stavanger. Det kan om kort tid bli til 16.

Utestedet Ovenpaa, som ligger sentralt i Vågen i Stavanger, ønsker også å bli nattklubb. Søknaden ble registrert hos kommunen 18. juni.

Det er Rekom-gruppen som i dag eier Ovenpaa, etter at Øivind Ekeland solgte flere av sine utesteder til den danske utelivsaktøren tidligere i år.

Ovenpaa (inngang til høyre) ligger sentralt plassert i Vågen. Nå har utestedet søkt Stavanger kommune om å bli nattklubb.

Ifølge Proff.no har utestedet fra 2015 til 2017 gått med et samlet underskudd på over 2,5 millioner kroner. Tallene for 2018 er ennå ikke offentliggjort.

Byas har spurt Rekom Group om selskapet håper å snu trenden ved å gjøre om baren til en nattklubb, og om de har lignende planer for andre barer som selskapet nylig har tatt over.

Daglig leder i selskapet, Fredrik Mygind, svarer følgende i en e-post:

– Vi ser alltid på markedet og forsøker å finne muligheter for å tilby noe som vi mener byen trenger. Dette gjelder alle våre utesteder, selv om vi per nå ikke har noen planer om større endringer i Stavanger, skriver han.

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Utelivsbransjen
 3. Vågen i Stavanger
 4. Stavanger kommune

Flere av byens nattklubber blir nattklubber igjen

Etter at regjeringen lettet på koronatiltakene, begynte søknadene å renne inn til Stavanger kommune. Alle søknadene er innvilget.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Avslutter sak mot nattklubb i Vågen: «En misforståelse»
  2 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Trøblete start for ny nattklubb i Vågen: Risikerer åtte prikker
  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Old Irish Pub får ikke drive nattklubb, men kan skjenke alkohol om de vil
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Dansk nattklubb-konsept flytter inn i Vågen
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Planlegger ny nattklubb på Strandkaien
  2 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Full forvirring om take away-øl: Nei, sa Helsedirektoratet. Ja, sa Sandnes kommune
  2 ÅR SIDEN