– Nå skal jeg handle mer på nett

Handler du på utenlandske netthandler for over 200 kroner må du betale moms. Denne grensen vil regjeringen nå heve til 500 kroner, noe studentene KRSby snakket med er glade for.

Publisert:
Isabell Gjesdal er glad for at regjeringen vil heve momsgrensen for utenlandsk netthandel. Alle foto: Magnus Nødland Skogedal

– Jeg synes det er veldig bra. Tidligere har jeg sett varer på nett som virker billige, men da jeg måtte betale moms i tillegg ble det jo ikke veldig billig lenger. Går dette igjennom skal jeg handle mer på nett, spesielt på utenlandske sider. Man får jo ikke så mye for 200 kroner på internett, jeg vil heller kjøpe kjoler til 400 kroner uten at det blir dyrere, sier Isabell Gjesdal.

MER HOS FVN.NO: -Vil føre til tap av næringsvirksomhet

Sara Vilde Solås. _Sara Vilde Solås._

-Dette er utelukkende positivt, i hvert fall for vår generasjon som handler mye på nettet. Norske nettbutikker vil nok få mer konkurranse av utenlandske nå, men det blir de nødt til å tåle, sier Sara Vilde Solås.

Armin Sangachin. Foto: Magnus Nødland Skogedal _Armin Sangachin._

– Jeg synes grensen burde vært høyere enn bare 500 kroner. Regelen om moms for handel over 200 kroner er jo fra 1975, så den kunne ha trengt et større løft enn det som kom nå. Når det er sagt så er jeg glad for at det blir bedre, men jeg tror ikke det kommer til å få mye å si for norske netthandler, sier Armin Sangachin

LES OGSÅ: Kilden opp med 3,5 millioner

Roger Nilsen. Foto: Magnus Nødland Skogedal _Roger Nilsen._

– Det var plagsomt å ha grensen på 200 kroner. Billige produkter ble mye dyrere, og jeg er glad for at vi kan handle mer uten tillegg i prisen. Grensen burde kanskje ha vært høyere enn 500 kroner, men da blir det også vanskeligere for de norske nettbutikkene, sier Roger Nilsen.

Michelle Bang _Michelle Bang._

-Jeg handler mye helsekostprodukter på nett, så at grensen muligens heves er veldig positivt. Tidligere har jeg alltid passet på å ikke overskride 200 kroner, det skal bli deilig å ikke måtte tenke på det lengre. Helsekost er så dyrt i Norge, og på utenlandske nettbutikker får du varene til halv pris. Nå vil jeg kjøpe mer av det, sier Michelle Bang.

Publisert:

– Planen er å bade mye i sommer

Sola skinner fortsatt godt over byen, og stadig flere trekker til Bystranda. Vi tok en runde og spurte folk om hva de synes er det beste med sommerbyen.

Publisert: