Aktuelt

Takeaway-uke i mars: Disse restaurantene blir med

27 restauranter skal tilby rimeligere takeaway når Take Away Week arrangeres for første gang i Stavanger 14.-20. mars.

Publisert:
  • Janne Håland
Andreas Berg driver Kultur & Kos som arrangerer Take Away Week. Han driver også burgerbaren Smashin’ i Stavanger sentrum.

– Flere restauranter som normalt ikke har takeaway, vil tilby det den uka. Rettene vil være til redusert pris. Folk skal kunne gjøre et matkupp, sa arrangør Andreas Berg til Aftenbladet forrige uke.

  • Les også: Nytt mat-konsept: – Vi kjører på med en uke som tar litt av

Restaurantene skal tilby en tilbudsrett i takeaway-versjon når Take Away Week arrangeres for første gang. En hovedrett vil koste 125, 150, 175 eller 200 kroner.

Og nå er det kjent hvilke restauranter som skal delta:

  • Aladdin Cuisine
  • Desi Deli Restaurant & Takeaway
  • Déjà Vu Delikatesser
  • Domino's Fiskepiren
  • Eg & Du
  • Foodloose By House of fingerfood
  • Hekkan Burger Stavanger
  • India Tandoori Restaurant
  • iSushi
  • Jai Hind Indisk Restaurant
  • Kafe Ask & Embla Arkeologisk museum, UiS
  • Kebana - Tandoori & Curry house
  • Lervig local
  • Maggis Munchies
  • Meze Restaurant
  • Noras Kitchen
  • Pizzaco
  • Punk Sushi Stavanger
  • Papa's Pizzeria
  • Peppes Pizza
  • Rice & Noodles
  • Renaa Xpress Sølvberget
  • Sabi Sushi Stavanger
  • Sabi Enso
  • Smashin'
  • Sushi San
  • Søt Donuts

Flere av restaurantene på listen over har deltatt på Spis Ute Ugå, som Berg også arrangerer. På grunn av smittesituasjonen i fjor vår, ble mat-uka omgjort til en take away-variant.

– Det er veldig kjekt å se at vi har noen gode, faste restauranter som er med også på nye Take Away Week. Samtidig har vi fått noen nye med på lista, som Renaa Xpress, Eg & Du, Kafé Ask og Embla og Meze. Det er også kjekt å se. Flere av spisestedene pleier heller ikke satse på takeaway til vanlig, sier han.

Flere av spisestedene ligger i Pedersgata.

Også kjøttfritt

Restaurantene er også oppfordret til å sette opp en vegansk eller vegetarisk rett.

– På Spis Ute Ugå har vi sett at godt over 80 prosent av spisestedene har hatt grønne alternativer, sier Berg.

Noen restauranter vil tilby hjemlevering via leverandørselskap som Foodora og Volt, mens andre steder må man hente maten selv.

Vil gå nasjonalt

Konseptet er hentet fra Kristiansand, hvor Take Away Week ble arrangert for første gang i fjor.

– Målet er å rette oppmerksomhet mot bransjen og skape trafikk i en periode som er lavsesong for mange. Vi håper på sikt å få en nasjonal takeaway-uke, sier Berg.

LES MER:

Planen var å åpne en take away, men så dukket bar-ideen opp

LES MER:

Coffeeberry fyller 10 år: Slik skal jubileet feires

LES MER:

Populær burgerkjede tar over disse lokalene

Publisert:
  1. Restauranter
  2. Restaurant
  3. Utelivsbransjen
  4. Mat og drikke
  5. Aftenbladet ung

Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor

Har du testet dem?

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Sjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes
    6 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Ny restaurant i Pedersgata: – Vi er fullbooket til helga
    5 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Storfornøyd etter åpningen i Stavanger: Åpner enda et spisested på Nord-Jæren
    6 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Populær burgerkjede tar over disse lokalene
    5 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Dansk utelivsgigant klar med nytt utested i Stavanger: – Tror dette blir et godt tilskudd til byen
    24 DAGER SIDEN
  6. AKTUELT
    Restaurantkjede ønsker seg til Stavanger i løpet av året: – Vil tilføre noe til byens uteliv
    3 MÅNEDER SIDEN