Takeaway-uke i mars: Disse restaurantene blir med
27 restauranter skal tilby rimeligere takeaway når Take Away Week arrangeres for første gang i Stavanger 14.-20. mars.
– Flere restauranter som normalt ikke har takeaway, vil tilby det den uka. Rettene vil være til redusert pris. Folk skal kunne gjøre et matkupp, sa arrangør Andreas Berg til Aftenbladet forrige uke.
Restaurantene skal tilby en tilbudsrett i takeaway-versjon når Take Away Week arrangeres for første gang. En hovedrett vil koste 125, 150, 175 eller 200 kroner.
Og nå er det kjent hvilke restauranter som skal delta:
- Aladdin Cuisine
- Desi Deli Restaurant & Takeaway
- Déjà Vu Delikatesser
- Domino's Fiskepiren
- Eg & Du
- Foodloose By House of fingerfood
- Hekkan Burger Stavanger
- India Tandoori Restaurant
- iSushi
- Jai Hind Indisk Restaurant
- Kafe Ask & Embla Arkeologisk museum, UiS
- Kebana - Tandoori & Curry house
- Lervig local
- Maggis Munchies
- Meze Restaurant
- Noras Kitchen
- Pizzaco
- Punk Sushi Stavanger
- Papa's Pizzeria
- Peppes Pizza
- Rice & Noodles
- Renaa Xpress Sølvberget
- Sabi Sushi Stavanger
- Sabi Enso
- Smashin'
- Sushi San
- Søt Donuts
Flere av restaurantene på listen over har deltatt på Spis Ute Ugå, som Berg også arrangerer. På grunn av smittesituasjonen i fjor vår, ble mat-uka omgjort til en take away-variant.
– Det er veldig kjekt å se at vi har noen gode, faste restauranter som er med også på nye Take Away Week. Samtidig har vi fått noen nye med på lista, som Renaa Xpress, Eg & Du, Kafé Ask og Embla og Meze. Det er også kjekt å se. Flere av spisestedene pleier heller ikke satse på takeaway til vanlig, sier han.
Også kjøttfritt
Restaurantene er også oppfordret til å sette opp en vegansk eller vegetarisk rett.
– På Spis Ute Ugå har vi sett at godt over 80 prosent av spisestedene har hatt grønne alternativer, sier Berg.
Noen restauranter vil tilby hjemlevering via leverandørselskap som Foodora og Volt, mens andre steder må man hente maten selv.
Vil gå nasjonalt
Konseptet er hentet fra Kristiansand, hvor Take Away Week ble arrangert for første gang i fjor.
– Målet er å rette oppmerksomhet mot bransjen og skape trafikk i en periode som er lavsesong for mange. Vi håper på sikt å få en nasjonal takeaway-uke, sier Berg.
Planen var å åpne en take away, men så dukket bar-ideen opp
Coffeeberry fyller 10 år: Slik skal jubileet feires
Populær burgerkjede tar over disse lokalene
Spis Ute Ugå starter på mandag: Slik blir menyene
Flere nye aktører og retter er på plass når Spis Ute Ugå arrangeres igjen i Stavanger, 19.–25. september.
Relaterte artikler
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor1 ÅR SIDEN
- AKTUELTSjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes1 ÅR SIDEN
- AKTUELTSirkus Renaa inntar Østervåg: Skal lokke «voksne» til lunsj7 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTSatsar vidare i regionen: Nye sushirestaurantar pluss eit nytt konsept11 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTNy restaurant i Pedersgata: – Vi er fullbooket til helga1 ÅR SIDEN
- AKTUELTMaggis har forsvunnet fra Pedersgata – nytt konsept på plass9 MÅNEDER SIDEN