Publikumsrekord for Spiselig Byfest: – Jeg forventer minst like mange mennesker innom i dag!

Et spisested gikk tom for festival-retten klokka fem.

Publisert:
SOMMERSTEMNING: Sol og sommer i Stavanger - det bli ikke stort mye bedre enn det.

– Ettermiddagen ga publikumsrekord for Spiselig Byfest! Det har aldri vært så mange mennesker innom i løpet av én dag tidligere år.

Prosjektleder for festivalen, Aslaug Tveit, er meget fornøyd med første dag av den urbane mat-festivalen i østre bydel.

– Det er jammen ikke lett å skulle anslå et tall, men jeg tipper at det var et sted mellom 3000 og 5000 mennesker innom i går. Folk var på plass allerede da vi åpnet klokka 12, og siden var det rullering av mennesker hele dagen. Det var folk over alt, sier hun og legger til:

– At det var publikumsrekord baserer jeg på tettheten av mennesker og ikke minst salget - folk var sultne i går!

Følg Byas.no på Facebook!

Folksomt også i Fargegata onsdag kveld. Slik så det ut like før klokka 22.

Gikk tom for burger

At det dukket opp så mange folk kom kanskje litt brått på noen av spisestedene.

Fortou gikk tom for festival-burgeren sin da klokka var fem - tre timer før de hadde tenkt å gi seg. Heldigvis hadde de sin vanlige meny tilgjengelig i tillegg, for køen sto langt ut døra selv etter at burgerne var borte.

– Ostehuset, som er en av de virkelige veteranene her og som alltid har full kontroll - til og med de var reelt våte i håret etter hvert! De hadde aldri solgt så mye før, sa de. Spisestedene har beregnet matmengden ut fra fjorårets salg, men det er ikke så lett å vite hvor mye mat man trenger. I dag er det nok litt mer mat på plass - de prøver så godt de kan.

Onsdag var en solskinnsdag av de sjeldne i Stavanger, og nå ser godværet ut til å ville vare også torsdagen. Tveit har tro på nok en suksessdag for festivalen:

– I dag åpner området i Badedammen også, så da har folk enda større plass å boltre seg på, og det blir enda flere ting som skjer. Jeg forventer minst like mange mennesker innom i dag. Det lover bra!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Slik så det ut i østre bydel en time inn i festivalen

LES MER:

To ektepar fra Island åpner is-bar midt i Stavanger sentrum

Publisert:

Suksess for Spiselig Byfest: – Jeg håper folk har oppdaget at østre bydel er en veldig fin plass å være også resten av året

Flere av spisestedene doblet omsetningen fra i fjor.

Publisert: