Aktuelt

8 ting du kan gjøre i helga

Her må det være noe for de fleste! <3

Publisert:

 • Tone Pedersen

Fellesfrokost i Kongsgård skolegård arrangeres i år igjen. Gratis økomat til folket! FOTO: Anders Minge

Denne guiden gjelder for torsdag 21. til søndag 24. september.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Kapittel-festivalen

Hva: Litteraturfestival Hvor: Sølvberget, Stavanger sentrum m.fl. Når: Fra onsdag til søndag

Det er duket for fem dager med litteratur, debatt, film, musikk og fest på det som er landets beste litteraturfestival, melder arrangøren selv. Flott! Ingen liker falsk beskjedenhet!

Temaet for årets festival er revolusjon - og kommer til å handle mye om omveltninger i litteraturen, tanken og politikken. Og det kommer også en røys med mer eller mindre kjente forfattere fra inn- og utland.

Noen høydepunkt som kan nevnes er Nordens første kvinnelig imam, høyaktuelle Vigdis Hjort, Tegnehanne, lansering av Erlend Frafjord dokumentarbok «Da Tine ble drept», Forbudte sanger med Moddi - og for de minste: Øisteins tegneshow. Hele programmet får du på stavanger-kulturhus.no.

Hanne Sigbjørnsen fra Kvernaland er kvinnen bak seriesensasjon Tegnehanne. Hun kommer på Kapittel-festivalen. FOTO: Signe Dons, Aftenposten

Forskningsdagene 2017

Hva: Forskningsdagene Hvor: Stavanger-regionen Når: Onsdag til og med søndag 1. oktober

Årets Forskningsdager er allerede i gang! Helt fram til oktober skal en haug med forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner i regionen vise fram hva det er de egentlig driver på med - og alle arrangementene er helt gratis!

Denne torsdagen inviterer blant annet Oljemuseumet til «oljeselskap» (of course!). Det overordnede temaet er verdier, med korte foredrag om emnet - i tillegg til band (Liquid Mojo), bar og quiz.

lørdag blir det åpner Forskningstorget på Torget i Stavanger sentrum. Der får store og små mulighet til å utforske, leke, lære og la seg underholde av forskning.

Og på søndag kan du bli med på tur i matløypa på Ullandhaug, med familieaktiviteter, smaksprøver og opplevelser.

Fullt program får du på uis.no.

Jernalderbrød må jo smake historisk godt! FOTO: Lars Kristian Aalgaard

Tunghørt 2017

Hva: «Stavangers hardeste festival» Hvor: Folken Når: Fredag og lørdag

Undergrunnsfestivalen Tunghørt arrangeres for tredje gang i år. I år har festivalen byttet location (igjen) - til Folken, og programmet er noe bredere enn tidligere.

– Vi har booket et par band som spiller mykere musikk, dermed er det kanskje litt mer tilgjengelig, sier festivalarrangør Hans Olaf Myrvang i denne Byas-artikkelen.

Det blir også gratis Tunghørt «vorspiel» i Kafé Akvariet fredag og lørdag kl.18. På menyen serveres Balle Malurt fra Punkebjartes Punkeplater (fredag) og Sassy Kraimspri (lørdag).

Hans Olaf Myrvang og Kato Austrått inviterer igjen til Tunghørt-festival! I år går den av stabelen i Folken 22. og 23. september. FOTO: Ivar Vasstveit

Open Mic @KinoKino

Hva: Åpen mikk/scene Hvor: KinoKino, Sandnes Når: Torsdag kl.20

Har du lyst til å prøve ut dine sang- musikk -eller fortellerevner for et lite publikum? Da er det bare til å møte opp i kafeen, melder KinoKino.

Mikrofonen og scenen er åpen for deg som ønsker å synge, spille, lese - ja, hva som helst. Et vennligsinnet publikum er velkommen, skriver arrangøren. Fri entré.

Alternativmessen i Stavanger

Hva: Ymse greier for deg som ikke er avhengig av vitenskapelig dokumentasjon og den slags Hvor: Folkets Hus, Løkkeveien 22, Stavanger Når: Fredag til søndag

I helga har alternative miljøer av ymse slag funnet sammen på Folkets Hus. Her kan du tale med medium, få litt healing, coaching eller vakuum-massasje, kjøpe deg en krystall, eller ta en UFO-prat.

En healing-krystall, anyone? FOTO: Scanpix (illustrasjonsfoto)

Heimabrygd @BryneMølle

Hva: Hjemmebryggerfestival/-konkurranse Hvor: Bryne Mølle, Reevegen 1, Bryne Når: Lørdag kl.16

Ølglade byaser bør gjøre et unntak og utvandre til Bryne i helga. For lørdag arrangeres Heimbrygd for første gang: En hyllest til godt øl brygget av ivrige hjemmebryggere, ifølge arrangøren selv.

Det blir delt ut gratis smaksprøver - og med rundt 50 påmeldte brygg, ligger det jo an til å bli en smaksrik kveld. I tillegg skal det selvfølgelig kåres en publikumsfavoritt!

Bryne Mølle skal huse historiens første Heimbrygd - en hjemmebryggerfestival/-konkurranse! FOTO: Geir Sveen

Økoukas Folkefrokost

Hva: Økologisk mat! Hvor: Kongsgård skole, Håkon VIIs gate, Stavanger Når: Lørdag kl.11

Lørdag formiddag inviterer Framtiden i våre hender til gratis folkefrokost i Kongsgård skolegård. Langbordet blir dekket med lokale, økologiske, fairtrade varer. Frokosten markerer starten på Økouka Rogaland.

Faller det i smak, følger Fermenten opp med felles økofrokost i sine lokaler på søndag kl.10. Det blir selvsagt fokus på økologiske, bærekraftige og lokalproduserte produkter også her.

Classic Album Sundays @KunsthallStavanger

Hva: Nytt konsept Hvor. Kunsthall Stavanger, Madlaveien 33, Stavanger Når: Søndag kl.14

Kunsthall Stavanger drar i gang et nytt konsept kalt Classic Album Sundays. Dette er visst ei verdensomspennende greie hvor folk kommer sammen for å høre på et utvalg klassikere.

Denne søndagen blir den første av flere CAS. Og helgens utvalgte album, Michael Jacksons «Off The Wall» fra 1979, introduseres av Kunsthalls egen Tarjei Nygård.

LES OGSÅ:

LES MER:

Har du noen gang spilt i en by med tigre i gatene? Det har Tarjei Nygård

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver onsdag tar vi og presenterer et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:

 1. Festival
 2. Stavanger
 3. Økologisk mat
 4. Litteratur
 5. Stavanger sentrum

Her er 12 ting du kan gjøre i helga

Denne helga er det noe for enhver smak!

Oppdatert:

 • Ingebjørg Iversen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Kjekke ting som skjer i helga
  11 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Kjekke ting du kan gjøre i helga!
  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Kjekke ting du kan gjøre i helga!
  11 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  14 ting du kan gjøre i helga
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  11 ting du kan gjøre i helga!
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  18 kjekke ting du kan gjøre denne helga!
  3 ÅR SIDEN