Aktuelt

- Nordmenn er helt fantastiske. Det verste som kan skje er at de klapper for deg!

Komiker Dave Pickett er tilbake på stand up-scenen, og du kan bli med.

Publisert:
  • Ivar Vasstveit

BUDDY: - Kom og heng ut med oss en kveld. Ta en kopp kaffe eller en øl, og slapp av, sier Dave Pickett. Han arrangerer open mic på Folken. FOTO: Ivar Vasstveit

– Nordmenn er de snilleste og mest fantastiske menneskene du kan tenke deg. Det verste som kan skje er at de klapper for deg!

Det er en stund siden komiker Dave Pickett sist stod på stand up-scenen, men nå er han tilbake takket være Folken.

Onsdag 25. november fra klokken 18.00 arrangeres den første open mic-kvelden med Dave som «programleder» på Folken, i noe som skal bli en månedlig greie under navnet «Laugh it off!».

– Mariann Bjørnelv (adm. leder på Folken, journ.anm) er en sånn person jeg bare ikke klarer å si nei til. Egentlig ville jeg ha full kons på bandet akkurat nå, men disse kveldene er viktige for standupen i Stavanger. Dette handler ikke om meg, men om hele miljøet.

Følg Byas.no på Facebook!

Open mic, NY-style

– Dette er skikkelig open mic. New York-style, sier norsk-amerikanske Dave.

I praksis betyr «New York-style» at alle som vil, enten de er mer erfarne komikere som vil teste ut nytt materiale, eller helt ferske stand-upere som bare vil teste seg selv, må komme og melde seg på open mic-en på forhånd. Det går an å melde seg opp på stedet, men da må en være på plass i god tid.

Vi har øl, kaffe og wifi, alt du trenger for å overleve.

En time før start sjekker Dave gjennom listen, og setter opp kveldens program. Dave tar seg jobben som oppvarmer, så er det full rulle i en time halvannen.

– Jeg tar meg av «shitslotten», og er førstemann ut. Ha, ha! Forhåpentligvis blir vi nok til at jeg slipper å bli stående på scenen i 90 minutter.

– Men det går vel an å komme uten å måtte fortelle vitser?

– Å, ja! Vi vil ha mye publikum. Laugh it off er helt gratis. I tillegg har vi øl, kaffe og wifi, alt du trenger for å overleve.

LES MER:

Fått med deg denne? Populært utested i Stavanger satser på de som er 29 pluss

VARMER OPP: Dave tar seg av åpningen av stand up-showet. - Forhåpentligvis blir vi nok til at jeg slipper å bli stående på scenen i 90 minutter, ler han. FOTO: Ivar Vasstveit

Ta en øl, slapp av

Går alt slik Dave planlegger blir det en miks av både gamle ringrever og nye, unge talenter på scenen.

– Hva er tipset ditt til folk som tenker på å prøve seg, men som ikke er helt sikre på om de vil gjøre det?

– Kom og heng ut med oss en kveld først. Ta en kopp kaffe eller en øl, og slapp av. Sjekk hvordan open mic-konseptet fungerer, og hvordan vi andre komikere gjør det. Ser det gøy ut? Prøv neste gang!

Kom og heng ut med oss en kveld først. Ta en kopp kaffe eller en øl, og slapp av.

– Hvordan vet en at en er morsom?

– Vel. Alle kan være morsomme, men det er noe helt annet å være morsom på scenen enn å være morsom blant venner. Vennene dine kjenner både deg og konteksten vitsene blir fortalt i, men det gjør ikke publikum.

– Hvis du er fersk og tenker på å prøve deg på stand up ... hva er det verste som kan skje?

– Stillhet, og det er egentlig ikke så farlig. Klappe gjør de uansett. De kommer riktignok til å tenke «OMG, jeg er glad det ikke er meg!», men de kommer fortsatt til å klappe!

Les også:

LES MER:

4 av 10 unge kvinner er redde for å gå på byen i helgene. Søstrene Hana ble slått ned på fest. - Hørte bare skrik da jeg kom til bevissthet igjen

LES MER:

Ølbaren ØST lovet å aldri servere pilsner, men så ... Ølbaren ØST lovet å aldri servere pilsner, men så ...

LES MER:

Sjur Sax er en DJ utenom det vanlige. - Jeg trengte noe som kunne skille meg fra mengden

Publisert:
  1. Stavanger

5 ting du kan gjøre i helgen

Snart er helgen her!

Publisert: