– Jeg har funnet mye rart i prøverommene

Ansatte i Stavangers klesbutikker deler noen av sine spesielle historier fra jobb.

Publisert:
De ansatte på Carlings i Kirkegata får innimellom små «nakensjokk» i butikken.

– Det er sånne ting jeg ikke tenker på at folk kan glemme når de prøver klær. En gang fant jeg en hel ost. En annen gang linsevann, sier butikksjef Linn Mouwitz på Carlings i Kirkegata.

På de tre årene hun har jobbet der, har hun også opplevd andre rare ting i butikken. Som da noen skulle kjøpe 18 like belter til rundt 500 kroner stykket.

– Du skal jo liksom ikke spørre eller si noe, men jeg tenkte det var litt spesielt. Det kom fram etter hvert at det var til teateret, da ble det mer forståelig, sier Mouwitz.

Følg Byas på YouTube!

Små nakensjokk

Kundene hennes er i alle aldersgrupper. Innimellom kommer det menn som knapt klarer å gå inn døra for å kjøpe Levis 501.

– Det er det de har hatt de siste 50 åra, da skal de fortsatt ha det. Det er bare koselig, men gjerne ikke det man forventer, når det kommer veldig gamle folk inn.

Flere ganger har hun også fått det hun kaller små nakensjokk. Menn i sin beste alder går gjerne ut av prøverommet i bare boxershortsen for å finne en annen størrelse.

– Plutselig står de der og flasher kroppen. Da vet jeg ikke hvor jeg skal se, sier Mouwitz, som tar det hele med godt humør.

Denne butikken ble kåret til #byasbeste klesbutikk

Med Maria Mena bak kassen

På Session like ved har de ansatte blitt spurt om de har bacalao.

– En annen spurte om vi hadde massasjematte og ball, han trodde vi var en sportsbutikk. Det kommer noen rare spørsmål innimellom, sier Mathias Landaas.

De ansatte på Session har blitt spurt om de har bacalao.

Kollega Fredrik Nærland havnet bak kassen med Maria Mena en gang.

– Hun hadde prøvd klær og ville ikke ta dem av før hun gikk videre, så hun måtte komme bak her så jeg fikk scanne strekkoden.

Han sier han ikke ble starstruck.

– Men det var ganske cool.

Får pannekaker på fredager

På Fretex i Breigata kjenner de ansatte etter hvert kundene såpass godt at de kan gjette hvem som vil kjøpe nye varer som kommer inn.

– Vi treffer så og si hver gang, enten det er nips, klesplagg eller sko. Det går gjerne en time, så kommer kunden vi tenkte på inn og kjøper varen, sier medarbeider Cathrine Dalglish.

Cathrine Dalglish på Fretex i Breigata kjenner kundene så godt at hun på forhånd vet hvilken kunde som kommer til å kjøpe en spesiell vare.

To fredager i måneden kommer dessuten en kunde innom med pannekaker til dem, som takk for jobben de gjør. Nesten hver dag har de snop eller tomater eller andre godsaker de har fått fra kunder bak kassen.

– Ser kropp og pupper hele tiden

Rett over gata, på Dick & Daisy, er det ikke veldig uvanlig at kunder går rundt i butikken i bh for å finne rett størrelse, særlig i høysesongen. Kanskje ikke så rart i en undertøys- og bikinibutikk mest for damer.

– Det gjør meg ingenting. Vi ser jo kropp og pupper hele tiden. Mange vil ha hjelp i prøverommene, sier butikksjef Marita Eriksen.

En av de beste episodene hun har hatt i butikken, var da hun i fjor solgte en fargerik bikini til en dame som aldri hadde gått i en bikini før.

– Det var en kjempefin opplevelse! Ofte ser vi oss selv med andre briller enn folk rundt oss gjør, og hun følte nok ikke hun kunne vise seg fram. Det gjelder å fremheve det fine. Mange har sykt flotte rumper uten at de vet det!

Butikkselger Benedicte Hantho og butikksjef Marita Eriksen er vant til mye hud på jobb.

Da butikken i april hadde leid inn bikinimodeller til å stå utenfor butikken, var det mange forbipasserende som ikke visste hvor de skulle se.

– Flere snudde seg nærmest vekk, det var ganske interessant å se. Det til tross for at modellene jo ikke hadde noe imot at folk kikket. Nakenhet på gata er ikke vanlig her.

Mer fra Byas:

Her er de hotteste interiørtrendene i sommer

Stine (26) har endelig åpnet sin egen butikk

Denne svarte dotten fører til at mobilen «krasjer»

Publisert:

Bruktbutikker merker at folk har korona-ryddet: – Ikke kapasitet til å håndtere alle varene som kommer inn

Flere har gjenåpnet etter koronastenging - og lagrene er fulle etter at koronapandemien fikk folk til å ta en (ekstra) grundig vårrengjøring i loft og kjeller.

Publisert: