Nå har Inge Anda åpnet ny kafé i Østervåg
Høytidelig åpning mandag formiddag.
5 - 4 - 3 - 2 - 1...!
Jubel, klemmer, blomster og store smil preget lokalet på hjørnet av Østervåg og Breigata mandag formiddag.
Kokken Inge Anda åpnet nysatsingen «Sjå Inge» klokka 11.
Høytidelig besøk var det også: Ordfører Christine Sagen Helgø klippet snora.
– Jeg ser på meg selv som en av Nord-Europas beste kokker, på en god dag, sa Anda til humring fra publikum utenfor.
Han smilte bredt og la kjapt til:
– Da passer det bra at vi har fått med oss Christine som er en av Nord-Europas beste ordførere, på en god dag, til latter fra forsamlingen.
Småstresset
Knappe ti minutter tidligere, var smilet litt vanskeligere å få øye på.
Med rynket panne, kjappe trinn og hurtige håndbevegelser, sørget Anda for at alt var klart til åpning.
LES SELVANGIVELSEN MED KOKKEN:
– Har du alt under kontroll nå?
– He he, ja! Jeg har til og med gitt beskjed om hvor plastikkhanskene ligger, svarer han lattermildt.
Ordføreren og Anda utvekslet noen klemmer og hyggelige ord.
Utenfor hørtes lyden fra messinginstrumentene, og summing fra nysgjerrige gjester som ventet på å få slippe inn dørene.
På bordene ligger menyene, i hyllene kaker, croissanter og salater.
LES OGSÅ:
- Hvor godt kjent er du på utestedene i Stavanger?
- Har kranglet med kommunen i halvannet år – nå får de endelig lov til å åpne ny bar
– Kor møye e hu nå? Kvart på, fem på?
Så en kjapp planlegging. Hvem skal klippe, hvem skal stå hvor, hvem skal snakke først.
Dørene åpnes, ut på den røde løperen.
– Grunn til å feire
– Det er bra at noen satser, bare i dag telte vi ti arbeidsplasser her inne, sa ordføreren etter takketalen til Anda.
– Vi trenger optimisme og mangfold i sentrum. Vi har all grunn til å feire i dag, fortsatte ordføreren, før hun klippet snora.
Så strømmet det folk inn i lokalene.
LES OGSÅ:
- Dette er planene for Taket, Nåløyet, Natt Bar Bistro og Café Barrock
- Nå er denne utelivs-trenden kommet til Stavanger
Enda flere klemmer, enda flere gratulasjoner.
Bak disken sto en svært travel kokk og daglig leder.
Konseptet er alt
– Nå har du åpnet. Hvordan føles det?
– Fantastisk. Nå håper jeg bare at gjestene kommer seg inn. God stemning! sier Anda.
– Hva er det gjestene dine får smake på?
– Ulike desserter, hjemmelagde kaker, kjøtt, fisk, salater, supper, veldig mye forskjellig.
– Da vi snakket med deg sist, visste du ikke helt hva konseptet var. Har du et godt svar nå?
– Konseptet er ingenting. Det er alt! humrer Anda.
Hektisk
I februar gikk Anda ut og sa at åpningen skulle være 2. mai.
Det ble 8. mai i stedet for.
Bordene ble raskt fulle, åpningen var etterlengtet.
– Alt skjer mot slutten. Vegger og rør har jeg ikke peiling på, maling og fliser kjenner jeg bedre til, sier Anda mens gjestene strømmer inn i lokalet.
Han har skrytt over plasseringen i Østervåg. Et lokale han bare måtte ha.
Tidligere holdt Le Café Francais til her, men selskapet bak kafeen gikk konkurs i fjor høst.
Det har blitt jobbet doble skift for å få «Sjå Inge» i stand, men det var selvsagt verdt det.
– I går la jeg meg kvart over ni. Da var jeg sikker på at vi ville komme i mål, så var jeg oppe klokka 04.00 i dag tidlig, sier Anda.
Kanskje det var noen andre som våknet tidlig denne mandagen også.
Det nye alarmsystemet og Anda har ikke blitt helt gode venner — ennå.
– Ha ha, jeg sto her i dag tidlig og trykket som en gaaal, ler kokken.
Dette er #byasbeste kafé!
På mandag ettermiddag blir det kakefest hos «Sjå Inge».
Relaterte artikler
- AKTUELTVant #byasbeste kafé for andre året på rad - lover ny kakefest5 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Sjå Inge: Anda back in business!6 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Déjà Vu: God mat, grei pris, men servicen...6 ÅR SIDEN
- LIVSSTILSjekk ut disse «instavennlige» spisestedene i Stavanger6 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy restaurant i Pedersgata: – Vi er fullbooket til helga2 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er alle vinnerne av #byasbeste 20185 ÅR SIDEN