Disse studiene har mest fornøyde studenter

Norske studenter er generelt svært fornøyde med studiene sine.

Publisert:
Nesten ni av ti studenter som svarte på undersøkelsen var fornøyde eller svært fornøyde med studiets evne til å virke arbeidsrelevant.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) publiserte tirsdag Studentbarometeret, hvor studentene gjennom en undersøkelse har gitt tilbakemelding på studiekvaliteten.

For tredje år på rad er norske studenter generelt veldig fornøyde, med et snitt på 4,1 på en fornøydhetsskala fra 1 til 5.

Følg Byas.no på Facebook!

Politi på topp

På topp ligger politistudentene, som i snitt ligger på 4,7 av 5 når det gjelder hvor fornøyde de er generelt.

De minst fornøyde er studenter innen noen ingeniør- og lærerutdanninger, men det ligger fremdeles relativt høyt, såkalt «andre ingeniørfag» på 3,7 og lærerstudenter på grunnskole- og lektorutdanning med 3,8.

LES MER:

Samordna opptak har åpnet. På UiS tror de disse tre studiene blir mest populære i år Tror disse tre studiene blir mest populære i år .

Mest fornøyde

Nesten ni av ti studenter som svarte på undersøkelsen var fornøyde eller svært fornøyde med studiets evne til å virke arbeidsrelevant.

Men det gjelder ikke alle: Studentene på sosiologi, statsvitenskap og andre samfunnsfag har svart at de ikke er fornøyde med arbeidsrelevansen i studiet.

Studentene i undersøkelsen oppgir at engasjement og læringsutbytte har mest betydning for dem. Politi-, arkitektur- og kunststudenter synes studiene er mest stimulerende.

LES MER:

For første gang på 10 år kan du få studentbolig på dagen

48 timer i uka

Norske heltidsstudenter oppgir at de bruker 35,1 timer i snitt per uke på studiene.

De som bruker mest tid på å studere, er arkitektur- og odontologistudentene, som bruker 48 timer, mens medisin- og politistudentene havner på tredjeplass med 43 timer.

I den andre siden av skalaen ligger pedagogikk- og språkstudentene, som bruker henholdsvis 28 og 26 timer på studiene i uken.

– Studentbarometeret viser oss studentenes oppfatning av kvalitet. Vi bruker studentenes tilbakemelding i arbeidet med stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Populær studentfest solgte 1500 billetter på tre kvarter

LES MER:

* Topp 10 overhørt på UiS-moments

LES MER:

* Disse UiS-studentene redder liv med mobilen

Publisert:

Disse studiene har mest fornøyde studenter

Norske studenter er generelt svært fornøyde med studiene sine, og politistudenter smiler bredest.

Oppdatert: