UGÅ har fått ny festivalsjef

Una Ruzic blir festivalsjef for UGÅ 2021. Fra før er hun sjef for Fadderfestivalen.

Publisert:
Una Ruzic er et kjent ansikt fra studentmiljøet ved UiS, og har blant annet vært tidligere nestleder for StOr.

UGÅ er Stavanger-studentenes egen kulturfestival og arrangeres over ti dager i mars hvert andre år. Festivalen gikk for første gang av stabelen i 1989.

Neste festival er i 2021, og den nye festivalsjefen er allerede klar. Valget fra styret på Folken falt på Una Ruzic (UiS).

– Det har ikke helt sunket inn, men det er veldig deilig, sier Ruzic til Byas.

Hun tar dermed over for Synne Fagerland Sandøy som var festivalsjef i 2019. Styrets uttalte mål var å finne en engasjert person med riktig kompetanse og nettverk til å fylle rollen som festivalsjef.

Folken har stort sett arrangementer hver dag under UGÅ.

Festivalsjef x2

Ruzic tar med seg gode erfaringer inn i rollen som festivalsjef. Hun er ikke ukjent i engasjertmiljøet ved Universitet i Stavanger, hvor hun blant annet har vært nestleder for StOr.

Nå er hun faddersjef for Fadderfestivalen som arrangeres før første uke i høstsemesteret.

– Det er to veldig forskjellige stillinger, men jeg har lært mye fra begge deler. Fadderfestivalen når det kommer til konserter og andre aktiviteter for studenter. Fra StOr tar jeg med meg organisasjonsdelen av det, sier Ruzic.

Una Ruzic skal både være festivalsjef for UGÅ og Fadderfestivalen. Her som Fadderfestivalens maskot-frosk!

Hvem kommer?

Med planlegging av både UGÅ og Fadderfestivalen har hun nok å henge fingrene i.

UGÅ 2019 kunne tilby artister som Karpe, Izabell og GZA, og show med Spårtsklubben og humorgalla. Hva som står på programmet om ett år er ikke sikkert, men festivalsjefen har allerede startet tankeprosessen.

– Jeg har begynt å tenke smått på det, men jobber mye med Fadder nå. Fadderfestivalen er første prioritert, men jeg har tenkt litt på hvem som skal komme, sier Ruzic hemmelighetsfullt.

Festivalen holder aktiviteter på byens utdanningsinstitusjoner, på Folken og i Stavanger sentrum. I løpet av festivalen skal studenter og resten av byens interesserte forhåpentligvis få et mangfoldig tilbud med konserter, foredrag, stand up, quizer og mer.

Publisert:

– Fadderfestivalen i år blir den største noensinne

250 ulike eventer, 4000 bærekraftige T-skjorter og 17.000 kvadratmeter med fadderlandsby. Årets fadderfestival blir den største noensinne i Stavanger.

Oppdatert: