Sluttet i oljejobben for å satse på øl. Nå har Tom åpnet ny bar i Sandnes

Spesialiteten? Øl fra mikrobryggerier.

Publisert:
Barsjef Joachim Krüger (t.v.) og fersk bareier Tom Løyning fikk begge stor interesse for øl etter turer til utlandet. Nå skal de drive True North bar i Sandnes.

– Alle andre barer har de «vanlige» øltypene. Vi skal skille oss ut og vise hvor godt øl kan være, sier daglig leder i True North bar, Tom Løyning.

Fredag åpnet baren i miljøgata ved Bystasjonen i Sandnes dørene.

Hvordan gikk den første helga?

Meget bra, ifølge innehaveren.

– Vi måtte til slutt jage folk ut av lokalet, sier Løyning og ler.

Følg Byas.no på Facebook!

Satset på øl

I 2014 jobbet han i som salgsleder i oljebransjen.

Det innebar mye reising, noe som også førte til at den nybakte bareieren fikk smake på mange interessante brygg.

– Jeg og en kompis hadde lenge snakket om at vi ville starte opp et eget ølutsalg. Til slutt bestemte vi oss bare for å gjøre det, sier Løyning.

Han sa opp jobben på en fredag og opprettet bedriften mandag uka etter.

LES MER:

* Er dette Stavangers eldste øl? Haakon fant den i veggen

LES MER:

* Her er 10 ting du må vite om øl

I fjor omsatte ølutsalget Det Gode Brygg for over tre millioner kroner.

Øl har tydeligvis blitt den nye oljå, i alle fall for Løyning.

– Siden ølutsalget gikk så bra i fjor, er det ølbølgen du surfer på nå som fikk deg til å starte opp en bar?

– Ja, vi ville ha et eget «vindu» å vise til, sier han.

Den nye baren ligger i miljøgata ved Bystasjonen i Sandnes sentrum.

Servering og læring

Med på laget er barsjef Joachim Krüger.

Ølfascinasjonen ble til etter flere turer til Belgia. Nå er Krüger klar for å servere, men ikke minst lære og informere øltørste gauker.

– Her kan folk ta seg en øl som de ikke får andre steder. Det håper jeg blir lagt merke til, sier han.

Når mikrobryggeriene lager øl, blir det ikke mer enn rundt 1500 liter om gangen.

LES MER:

* Nam! Nå får du kjøpt hunde-øl med biffsmak i Stavanger

LES MER:

* Gjør du dette kan alt ditt fremtidige øl bli flatt

Det er jo ikke så lite øl, tenker du kanskje. Men til sammenligning brygger de store ølprodusentene opp mot 50.000 liter øl om gangen.

Da er plutselig ikke 1500 liter så mye likevel.

– Vi skal gi noe som er mer spennende enn «den vanlige ølen», sier Krüger.

Røret som tappekranene er festet til, er faktisk et rør som brukes på offshore-installasjoner i Nordsjøen. Det fikk Løyning gjennom noen gamle kontakter fra tiden i oljebransjen. – Det er blytungt, sier han

Nesten ferdig

Tanken om å åpne en egen bar dukket opp i hodet til Løyning tidlig i 2016.

I høst fikk han tilbudet om å ta over lokalet etter Joe & The Juice.

Nå er de i gang og nesten i mål.

– Det skal komme street art på veggene og noen av møblene skal byttes ut. Vi kommer nok til å fikle og pusse ut året før vi kan si oss helt ferdige.

– Du startet opp ølutsalg i 2014, nå har du startet bar. Bryggeri neste?

– Nei, nei, nei. Bryggeprosessen har jeg aldri vært borti. Jeg holder meg til serveringen og drikkingen, sier Løyning.

Mer fra Byas:

LES MER:

Lei av plastglass og knuste flasker? Sjekk ut denne øl-boksen!

LES MER:

Her brygger Lervig-gutta øl på penger og Grandiosa

LES MER:

Alkohol på taxfree: Dette handler vi - og dette burde vi handle

LES MER:

Butikk-ølen er sterkere enn du tror

Publisert:

2016 oppsummert: Disse Byas-artiklene ble mest lest i november

Noen Star Wars-fans er mer dedikerte enn andre. Og mer uheldige.

Publisert: