Aktuelt

Endringer i ØST

Nei, de skal ikke begynne å servere industripilsner på tapp. Men nå justeres konseptet.

Oppdatert:
  • Ivar Vasstveit
Helge Andre Hafstad og ØST justerer på konseptet.
LES MER:

Sammen med blant andre Mathallen var åpningen av ølbaren ØST med på å markere en økt satsing utenfor den typiske bykjernen i Stavanger.

LES MER:

Konseptet hos ØST har fra starten av vært enkelt . Det har handlet om øl. Ikke vanlig pilsner slik en gjerne får på utesteder, men i stedet håndtverksøl i en rekke variasjoner, fra en rekke land.

– Siden starten har det gått over all forventning. Vi hadde stinn brakke i mange uker, og vi har blant annet måtte oppjustere budsjettet vårt tre ganger, sier Helge Andre Hafstad, daglig leder hos ØST.

– Og nå som hverdagen er kommet?

– Vi har fortsatt mye folk, men det kan være alt i fra stappfult til helt stille. Vi er en «satelittbar» som ligger utenfor sentrumskjernen, og det fører med seg både fordeler og ulemper. Vi er ofte avhengige av at det foregår ting både her og på Tou Scene for å få aktivitet.

Følg Byas.no på Facebook!

Ønsker seg mer stabilitet

LES MER:

Da vi i fjor høst sjekket hvilke utesteder i Stavanger som var de mest lønnsomme dukket Martinique opp på førsteplass.

Forklaringen på den gode driften, var ifølge daglig leder Trond Eltervaag Hansen spesielt en ting:

Stabilitet. Ikke bare i helgene, men også i ukedagene.

Vi må gi folk en grunn til å komme innom, utover ølutvalget.

Den utfordringen kjenner Hafstad hos ØST på i det daglige.

– Det viktige for oss nå er å få stabilitet. Å ha en anelse om hva vi går til når vi kommer på jobb hver dag. Noen kvelder kan være veldig travle, andre er det rolig, sier han.

– Hva gjør dere?

– I utgangspunktet hadde vi tenkt at vi «bare» skulle være et sted hvor folk kom innom for å ta en øl uten noe mer i tillegg, men nå ser vi behovet for å legge mer til rette for aktivitet og events. Vi må gi folk en grunn til å komme innom, utover ølutvalget.

– Betyr det at konseptet er for smalt i utgangspunktet?

– Nei, vi tror definitivt Stavanger barer med tydelig ølkonsept, men vi gjør grep for å bli mer tilgjengelige også for de som ikke er ølnerder. Blant annet får vi inn en ny, fast lager på tapp.

Gjør en rekke endringer

Det betyr at ØST gjør en rekke andre endringer. Konseptet og åpningstidene forblir det samme, men baren utvider arrangementsfrekvensen og åpner for flere samarbeid i bydelen.

Vi gjør grep for å bli mer tilgjengelige også for de som ikke er ølnerder.

Det er i lengre tid blitt arrangert tap takeovers hver uke, men nå utvides event-kalenderen også med blant annet quiz annenhver mandag, prøvesmakingskvelder, «ølplanke» og DJ.

– Vi ser jo hva som fungerer ander steder, og quiz er definitivt en gjenganger i denne byen. Vi prøver, og så ser vi hvordan det går.

I tillegg legger ØST-gjengen mer til rette for kafedrift, og har blant annet investert i baristamaskin, og de samarbeider med Ostehuset om øl- og ost-paring(!).

– Jo, og så har vi en scene. Den bygget vi av en grunn. Det er for dumt om den står ubrukt. Vi kommer til å begynne med akustiske konserter i helgene, gjerne litt tidlig på kvelden. Her skal de lokale artistene som har lyst å prøve seg få prøve seg.

– Fritt fram å melde sin interesse?

– Ja, men vi har et krav. Ingen slagverk!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* – Ikke kjekt å være 18 år i Stavanger i dag

LES MER:

* Sjekk hvem som var på byen i helga!

LES MER:

* Prisen på utelivspilsen går opp

LES MER:

* Populær studentfest solgte 1500 billetter på tre kvarter

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger

Byens mest suksessfulle utelivskonsept?

Harveys har nær monopol på studenter hver eneste torsdag. Hvorfor er det slik?

Publisert: