Anmeldelse av Bølgen & Moi: God valuta for pengene

Restauranten har 20-årsjubileum i Stavanger i år, og lever nok godt mot neste jubileum også.

Publisert:
  • AV: Jan-Erik Larsen
20 ÅR: Bølgen & Moi holder til ytterst ved vannkanten på Kjerringholmen.

Totalkarakter: 5/6

Prisnivå

Forretter: kr. 149-169

Småretter: kr.189-255

Hovedretter: kr. 325-355

Desserter: kr. 110-120

Jubileumsmeny (3-6 retter): kr. 575-845

(med vinpakke fra kr. 950-1500)

BØLGEN & MOI, Kjerringholmen 1, 4001 Stavanger.

**LES OGSÅ:

LES MER:

I et hjørne på Sølvberget står Beniamino (30) og lager pizza i verdensklasse

20 år er gått siden Trond Moi serverte den første fiskesuppen på Kjeringholmen. Og fortsatt er det trivelig å være gjest ytterst ved vannkanten.

Lokalet innendørs er riktignok gjort litt mer rustikt siden oppstarten, bjørkestammer og papirduker bryter nå opp høytideligheten for å skape en brasseristemning, men mat og service holder fortsatt høy klasse.

Da vineksperten Toralf Bølgen og kokk Trond Moi startet sin kjede, var konseptet å finne en kombinasjon av rimelige og velsmakende retter, kombinert med mer eksklusive menyer. Det har ikke lyktes over alt, og restauranter i Kvinesdal, Trondheim og Bergen har vist seg ikke å ha livets rett.

Men dette har ikke berørt driften i Stavanger, som drives som eget aksjeselskap.

Fokus på lokale råvarer

I oljebyen er det nå Nina Sviland som er kjøkkensjef. Hun har fokus på lokale råvarer, men har beholdt signaturretter som fiskesuppe, blåskjell og sjokoladefondant som mer eller mindre har vært med siden starten for 20 år siden. I tillegg finnes det nå en jubileumsmeny, der du kan plukke fra tre til seks retter, priset fra 575 til 845 kroner.

Over et raust glass av husets champagne (André Clouet), behagelig priset til 120 kroner, ble vi fristet av jubileumsmenyen, der vi bare tok bort en av rettene, ost, og landet dermed på en femretters til 735 kroner, mens den tilhørende vinpakken er priset til 575 kroner.

Før vi kom til første rett, spanderte kjøkkenet en ekstra godbit, i form av en stor østers, som sammen med dråper sitron og resten av champagnen var en utmerket inngang til kveldens lekkerier.

Korianderen og avokadoen gjorde godt for tunfisken, som smakte friskt og godt, dog kanskje en ørliten nyanse for salt?

På femretteren var tunfisken først ut, anrettet som en tartar sammen med reddik, koriander, avokadokrem og soyamajones, med en tysk riesling i glasset (Leitz Rheingau 2014). Korianderen og avokadoen gjorde godt for tunfisken, som smakte friskt og godt, dog kanskje en ørliten nyanse for salt?

**LES OGSÅ:

LES MER:

Egget - stilen er casual, men maten Formel 1

Smaksrikt

Så kom en delikat pyntet tallerken med lettdampede, grønne asparges, sprøstekt parmaskinke, et par potetchips og hollandaisesaus. Her levde smaken virkelig opp til synsinntrykket, en nytelse og fornemmelse av både vår og forsommer. Vinvalget, en frisk og fruktig østerriksk Grüner Veltiner (Rudolf Rabl 2013) var absolutt god match til den grønne gleden.

Fiskeretten var ovnsstekt brosme, med løk, tomat og soyanøttesmør, akkompagnert av et glass fransk burgunder (Michel Juillot Bourgogne Blanc 2013). Og fisken leverte, utsøkt tilberedt, med flotte, hvite flak og god på smak.

INNBYDENDE: Lammet var innbydende rosa og godt på smak.

Kjøttretten besto av lammemørbrad med auberginepuré, ramsløk, vårgrønnsaker og småpoteter, anrettet med en rødvinssjy. Dertil et glass italiensk Valpolicella Ripasso (Rialze Valpolicella Ripasso 2012) Lammet var innbydende rosa, godt på smak og til stede i rikelige mengder. Ledsageren nikket også anerkjennende til kjøttretten på sin tallerken. Så får man tilgi at en av mine skiver med lam var litt trevlet.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Nytt Sabi-konsept - hva med sushi av kobbunger?

God valuta

Som punktum kom vår hyggelige, svenske servitør med rabarbra i tre formater: Kald og vaniljesyltet rabarbra, en yoghurtsorbet, omkranset av en delikat mynte- og rabarbrabuljong. Det var en virkelig fulltreffer, utrolig godt og ekstra krydret av et glass gyllen, østerriksk dessertvin (Lenz Moser Prestige Beerenauslese 2012).

Vi opplevde det som god valuta for pengene, etter utmerket mat og vin, og flott service.

Med kaffe ble sluttregningen temmelig nær 3000 kroner. Vi opplevde det som god valuta for pengene, etter utmerket mat og vin, og flott service, som hele tiden var hyggelig, men aldri påtrengende.

Bølgen & Moi lever godt mot neste jubileum.

FLERE ANMELDELSER:

**La Piazza:

LES MER:

Trist og smakløst

Re-Naa:

LES MER:

Byens beste restaurant akkurat nå

Egget:

LES MER:

Byens beste deal?

City Bistro:

LES MER:

Veldig god mat til hyggelige priser

XO Bar & Restaurant:

LES MER:

Grei nok burger, herlig komle

**Sabi Sushi Sandnes:

LES MER:

God sushi, trist lokale

Allegro:

LES MER:

Bravissimo! Velkommen tilbake

Kitchen & Table:

LES MER:

- Meget god valuta for pengene

Bevaremegvel:

LES MER:

Hva mer kan man ønske seg?

Charlottenlund:

LES MER:

Ikke midt i lysløypa, men verdt turen

Charles & De:

LES MER:

holder fortsatt formen

Publisert:

Anmeldelse Harry Pepper: Lekkert utseende, gode smaker

Etter 30 år i tex-mexens tjeneste i Stavanger, holder Harry Pepper fortsatt stilen.

Publisert:
  • Jan-Erik Larsen