Aktuelt

Karna (25) stiller i NM i polesport

– Jeg er dritnervøs, sier pole-instruktøren før sitt aller første norgesmesterskap i polesport.

Publisert:
 • Magnus Nødland Skogedal
Karna Wangberg er i hardtrening før NM.

Karna Wangberg er poleinstruktør på Sats Elixia Vågsbygd, og fordi hun er instruktør må hun stille i klassen «professional». NM arrangeres i Oslo på lørdag, og hun møter seks andre utøvere i sin kategori.

Fire minutters rutine

– Jeg har en rutine som varer i fire minutter, og på den tiden skal jeg gjennom en rekke øvelser. Det blir fire styrketriks og fire fleksibilitet-triks, blant annet deadlifts og spins. Triksene skal gjøres på to stenger, en som snurrer og en som står stille, så man må kunne gjøre alt på begge, sier Karna.

LES MER:

KRSby-trynet: Karna Wangberg

Det gis poeng på triks som blir gjort, samt måten man utfører dem på. Detaljer er viktig, og kan enten gi eller trekke fra poeng.

– Triksene jeg kan ta i min klasse er fra 0,3 til 0,8 poeng. Det er hakket vanskeligere triks enn klassen under kan ta. Jeg valgte først ut mange av de tyngste triksene, men innså etter hvert da jeg startet konkurransetreninga at det ble for tungt mot slutten. Så rutinen har blitt justert mye ned i vanskelighetsgrad, sier hun.

LES MER:

– Russen på Tangen tar ansvar

Sunday pole! My shoulder is finally starting to cooperate 👏🏾about f*⏱!! 😊 -------------------------------------------------- #pdstraddle #pdsplit #split #flexible #flexibility #spagat #funkyandfit #trening #treningsmotivasjon #treningsforum #kristiansand #krsby #femalecalisthenics #calisthenics #pole #polesport #polefitness #poledance #satselixia #fvn #shapeupnorge #gym #gymgrossisten #beastmode #norgesbeast #bodybuilding #tattoo #egenvektstrening #nopainogain #gains

Frykter svette hender

Polesport er ganske nytt i Norge, og Norges Pole Sport Forbund, som arrangeres NM, ble startet i 2014. Rundt 45 deltagere er med på NM i år, og de fleste stiller i amatør-kategorien.

– Det blir veldig slitsomt og gøy, og jeg er dritnervøs. Jeg har jo erfaring fra cheerleading, men dette blir noe annet. Akkurat nå er jeg litt lei av rutinen min, og gleder meg til å holde på med annen trening etterpå.

– Håper du på en pallplassering?

– Jeg tør ikke å håpe på det. Det er min første konkurranse i polesport noensinne, og alle de andre i min klasse har konkurrert før. Jeg frykter å få svette hender, da kan man fort falle eller skli. Showet jeg skal vise har jeg sendt inn på forhånd, så jeg må holde meg til rekkefølgen, noe som kan bli utfordrende hvis jeg blir stresset.

LES MER:

7 apper som kickstarter treninga

Lengre stenger

I NM benyttes fire meter høye stenger, noe Karna må venne seg til. Derfor har hun leid plass dagen før på et studio i Oslo.

– I Vågsbygd er stengene tre meter og 75 centimeter, så det er nesten like langt. Men det er mer å gå på, høyere å klatre og man kan bli mer sliten, sier Karna.

NM i polesport holdes i Bygdøyhus i Oslo på lørdag.

Publisert:
 1. Trening
 2. Sport
 3. NM

Ingrid og Karna tok medaljer i pole-NM: - Jeg hadde aldri forventet det

Ingrid Lillebjerka og Karna Wangberg tok sølv og bronse i hver sin klasse i norgesmesterskapet i polesport.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Treningskontoene du bør følge på Instagram
  5 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Gunnar (22) ble norgesmester: – En dag skal jeg være med på verdens sterkeste mann
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Stavanger Yogafestival samlet inn 45 000 kroner
  5 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  I august arrangeres landets største crossfit-konkurranse
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  De neste månedene skal Caroline (23) lage den samme retten om igjen og om igjen - og om igjen
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Sommerkropp i Stavanger – som et snowboard i Danmark
  5 ÅR SIDEN