Flere gutter søker seg til helsefag på videregående

Flere velger yrkesfag og flere gutter søker på helse- og oppvekstfag, viser søkertallene for videregående skole.

Publisert:
  • NTB
Fra 2009 til 2019 har andelen gutter som søker seg til helsefag økt fra 11 til 21 prosent.  

Likevel er det fortsatt store forskjeller i hvilke linjer gutter og jenter søker seg til. Bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon domineres fortsatt av gutter. Kjønnsforskjellen her har holdt seg stabil over tid.

For design og håndverk og helse- og oppvekstfag er det en overvekt av jenter, men andelen gutter som søker seg til helsefagene har økt betydelig de siste ti årene. Fra 2009 til 2019 har andelen gutter som søker økt fra 11 til 21 prosent.

– Det er kjempebra at flere gutter ser verdien av å utdanne seg innen helse- og oppvekstfag. Vi kommer til å trenge mange flere fagarbeidere i framtiden, og at flere velger yrkesfag enn tidligere er veldig positivt, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Tidligere har antall søkere til studieforberedende ligget godt over antall søkere til yrkesfag. I fjor ble gapet betydelig mindre mellom de to retningene, og i år er det omtrent like mange søkere til de to studieprogrammene.

37 274 personer har søkt seg til studieforberedende og 36 841 har søkt seg til yrkesfag. Blant yrkesfagene har helse- og oppvekstfag flest søkere.

Blant landets fylker har Akershus den største andelen søkere til studieforberedende med 61,2 prosent, mens flest har søkt seg til yrkesfag i Finnmark. 64,1 prosent av søkerne her ønsker å gå på yrkesfaglige linjer.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Disse 10 emnene fikk flest UiS-studenter til å stryke

LES MER:

Dette lurer studentene på før studiestart

LES MER:

Dette er de vanskeligste studiene å komme inn på, og disse er mest populære

Publisert:

Foreslår flere klasser til yrkesfaglige linjer: – Dette er fantastisk!

På grunn av høye søkertall foreslås det å øke antall klasser til yrkesfaglige linjer på videregående skoler i Rogaland.

Publisert: