Aktuelt

Åpner ølpol i Markens

Vinmonopolet i Lillemarkens skal få eget ølpol inne i lokalene, med 400-600 ulike øl.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal

Butikksjef Torill Karlsen Sedberg gleder seg til å åpne ølavdelingen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Vinmonopolet i Lillemarkens utvikler seg videre

LES MER:

etter fjorårets oppussing

, og skal nå få en utvidet øl-avdeling.

– Det blir en ombygging i august. Vi skal bygge et eget kjølerom på 20-25 kvadratmeter i butikken, og kunne tilby 400-600 forskjellige øl, sier Torill Karlsen Sedberg, butikksjef for Vinmonopolet Lillemarkens.

Den nye ølavdelingen blir på 20-25 kvadratmeter. Foto: Reidar Kollstad

LES MER:

Kristiansandere drakk mindre på byen i fjor

Øl i vinden

Satsingen på øl begynte for alvor i starten av 2016, da Vinmonopolet åpnet egne ølpol

LES MER:

både i Sandnes og Trondheim

. Bakgrunnen for dette er den økte interessen og etterspørselen etter øl, og de to første ble etablert som prøveprosjekter. Nå kommer det fire nye.

– Vi selger mye øl, og i tillegg har våre ansatte stor interesse for øl. Nå skal vi i gang med litt mer kursing for å sikre kompetansen. Øl er virkelig i vinden, og det kommer nye ting hele tiden. Det har også solgt godt i prøvebutikkene i Sandnes og Trondheim, sier Torill.

Vinmonopolet i Lillemarkens har i dag 143 forskjellige øl, så det blir en betydelig økning i varianter. I dag står ingen av dem avkjølt, men 70% av det utvidede utvalget skal stå i kjøleskap, sortert etter øltype.

Daglig leder for Qvart Ølkompani på Lund, Lars Kristian Amundsen, er glad for at det satses på øl i Kristiansand.

– Dette er utelukkende positivt. Det betyr mer kunnskap hos de ansatte, og det som har blitt prøvd i Trondheim og Sandnes har gitt gode resultater. Et eget ølpol gir og muligheten til å tilby mindre batcher, som er bra for øltyper som IPA, som er bedre fersk, sier Lars Kristian.

Ølavdelingen er tenkt plassert på butikkens venstre side. Foto: Magnus Nødland Skogedal

LES MER:

– Må bruke dobbelt så mye penger på alkohol

Åpner i august

– Vi ønsket egentlig å ha alt klart til 28. juni, men det fikk vi ikke til. Kjøleanlegget må spesialbestilles, og monteringen tar to-tre dager, så vi ville ikke gjøre det midt i høysesongen. Derfor har vi nå sikte på å få dette til i august, sier Torill.

Det er tiltenkt at ølavdelingen skal ligge på butikkens venstre side, hvor man i dag finner hvitvin. Salget av såkalt sterkøl, med alkoholprosent over 4,75, ble overtatt av Vinmonopolet i 1993. Fra før av har Vinmonopolet spesialbutikker også for vin.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Vinmonopolet

– Viser hvor på trynet kommunestyret er

Vinmonopolet kan ta inn 600 sterkøltyper i Lillemarkens. Men Gulating Ølutsalg får ikke etablere seg i byen engang. Medeier Jo Broch reagerer.

Publisert: