Aktuelt

Gratis rockefestival arrangeres for niende gang: – Møt opp og støtt de lokale artistene!

Undergrunn arrangeres på Metropolis.

Oppdatert:

 • Ulrikke Valvik Mitchell

TRADISJON: Undergrunn arrangeres for niende gang torsdag og fredag. Her fra 2009, da Arlie Mucks spilte. FOTO: Tommy Elllingsen

– Undergrunn er den lengstlevende rockefestivalen i Stavanger, og det sier noe om hvor bra festivalen er.

Christian Fredrik Brynie er festivalsjef for Undergrunn, som i disse dager arrangeres for niende året på rad.

– Det er utrolig å tenke på at 80 unge band har gjestet undergrunnsscenene disse årene, sier han.

Festivalen er gratis og finner sted torsdag 3. og fredag 4. november på Metropolis i Stavanger. Klokken 19-21 på torsdag og 19-22 på fredag. Det er et rusfritt arrangement.

I løpet av disse to dagene skal elleve band (ti + et bonusband) holde konserter fordelt på to scener. Festivalen er for og med unge, og scenene er forbeholdt unge, lovende artister som befinner seg et sted innenfor den brede sjangeren rock.

– Møt opp og støtt de lokale artistene fra Stavanger-regionen! oppfordrer Brynie.

Følg Byas.no på Facebook!

METROPOLIS: Her blir det rockefestival torsdag og fredag. FOTO: Fredrik Refvem

– Ingen jenteband

– Hvilke forventninger har du til årets band?

– Jeg var på lydsjekk på tirsdag og det hørtes veldig bra ut! Det er masse bra musikk med i år - kanskje litt mørkere enn før, sier Brynie, og legger til:

– Det eneste minuset er at det ikke er med et eneste jenteband. Det er én jente med i år. Det har ikke meldt seg noen og jeg har rett og slett ikke funnet noen heller.

Bortsett fra akkurat det tror festivalsjefen at det blir to veldig bra dager:

– Tidligere år har mellom 500 og 600 folk tatt turen innom i løpet av de to dagene, og jeg håper det blir noenlunde det samme i år også. Det blir en veldig bra festival, håper jeg!

Disse spiller

Torsdag:

 • Novac: Tre gutter som startet opp i september i fjor. Spiller melodisk hard rock med inspo fra indie pg metal. Inspirert av band som Tool, Nirvana og Kvelertak.
 • Pollution: Fire gutter som spiller en blanding av fuzzrock, poppete melodier og catchy refreng.
 • Broken Pieces: Fem gutter som sikter seg inn mot orchestra rock, og som er særlig opptatt av at budskapet i tekstene skal frem.
 • Kjells Glade Råkkeband: Fire gutter som påstår at de spiller pa alle fester helt gratis, med alt utstyr - no problemo. De er påvirket av rock og vil gjerne vinne hjertet til mor di.
 • Todesking: Tre langhårede karer som spiller black metal, inspirert av old school band som Tsjuder. Inquisition og Bathory.

Fredag:

 • A Pint With The Devil: Fem karer som ikke helt vet hvilken sjanger de setter seg i, men en form for hardrock/metal.
 • Good Intentions: Fire gutter som spiller pop punk/ska punk med et snev av post hardcore. Har hentet inspirasjon fra band som Blink-182,Nofox og The Clash.
 • Optical Addiction: Tre gutter og ei jente (den første!) som spiller en blanding av rock, progressive rock og metal. Bandet er inspirert av alt fra Avatar, Megadeth, Dream Teather, Avenged Sevenfold, Metallica og Rammstein.
 • Fengande Spetakkel: Fire rocka gutter fra Karmøy. Inspirert av band som Led Zeppelin og Wolfmother.
 • Asle Ronny och Grabbarna: Fire litt voksne karer som har holdt sammen siden de møttes i luftegården i 2000. Har ifølge dem selv mange hits, men ingen som er spilt på radio.
 • BONUS: Prikkedöden: Tre karer fra Madla som spiller skamløs skatepunk som slår deg så hardt i lamasen at du får lyst til longboarde bort til naboen og knuse stuevinduet hans - for så å be fint om unnskyldning (deres egne ord dette, altså). Inspirert av band som Bad Religion, Millencolin og Descendents.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Ti elever fra tre skoler kjemper om talentstipend på 100.000 kroner

LES MER:

* Har du klær du ikke bruker lenger? Her kan du bytte til deg nye garderobefavoritter

LES MER:

* Hvilken av disse er #byasbeste frisør? Her er de nominerte!

Publisert:

Oppdatert:

Musikkfest er større enn noensinne: På lørdag får du 150 konserter - helt gratis!

Lørdag inntar musikkfesten Stavanger. Det betyr at du den 3. juni har muligheten til å oppleve 150 konserter. Helt gratis!

Oppdatert:

 • Sindre Andersen