De tester ut to splitter nye dating-konsepter i Stavanger

- Trenger flere single menn i Stavanger-området.

Oppdatert:
DATING-GRÜNDERE: Karoline Beate Skøien i Duinviteres og Linn K. Berg i Fit4dating kjører to nye dating-konsepter i Stavanger i år.

I dag er ikke lenger det å «treffe noen på nett» flaut. Mange single har nok sjekket ut både Tinder og andre nettdatingtjenester.

Ja, Norge ligger faktisk på topp 20-liste over land med flest Tinder-brukere (15. plass), ifølge Yahoo.com.

Men som med alt som blir utrolig populært, er det alltid noen som går lei.

LES MER:

heller velger en gammel Nokia-modell )** (ja, den med Snake, ja

Bare i Stavanger-området har det i år dukket opp to nye konsepter hvor det handler mer om faktisk øyekontakt enn blunke-emojis.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Topp 10 Tinder-moments

Middag og trening

I januar startet Karoline Beate Dalegården Skøien opp datingkonseptet Duinviteres. Som en slags motvekt mot nettdatingtjenestene. I samarbeid med restauranter inviteres medlemmer på middag ute, for å treffe andre single i samme aldersgruppe.

Det begynte i Oslo-området, og nå finnes det også i blant annet Bergen og Stavanger.

\- Sist gang var det en kjempesuksess. Men vi trenger fortsatt flere menn, sier hun til Byas.no.

Fit4dating er et sprekere konsept, hvor treningsglade single kan finne hverandre. Kvinnen bak denne ideen er Linn K. Berg.

Første samling er lørdag 30. mai på Mess & Order i Stavanger Øst, med 30 deltakere. Håpet er at dette blir starten på flere samlinger, hvor single kan finne hverandre basert på interesse i en setting helt fri for både fyll og tastatur, forteller hun.

\- Det er ganske rått kjør for nettdatere, hvor ting så å si utelukkende handler om utseende. Og når alt kommer til alt, er det ikke dét kjærlighet kanskje handler om.

Begynner i «andre enden»

Begge får mange tilbakemeldinger fra folk som er glade for at det finnes et alternativ.

Tidligere hadde vi en Facebook-side, men den la vi ned etter tilbakemelding fra medlemmer.

\- På nettet er det mye fokus på utseende. Og folk utgir seg gjerne for å være en ganske forbedret utgave av seg selv. Da ender man kanskje opp med enten å bli skuffet eller å skuffe noen, før noen av partene faktisk får vist hvem de faktisk er som person, sier Duinviteres-gründeren.

\- På nettstedet vårt er det derfor ingen profiler. Man er bare et anonymt medlem på en liste. Tidligere hadde vi en Facebook-side, men den la vi ned etter tilbakemelding fra medlemmer, siden man da kunne «snoke» på andre medlemmer som fulgte oss, forteller hun.

Line K. Berg i Fit4dating er enig.

\- Nettdating funker nok for mange, men bare til et visst punkt. Etter en stund vil man jo treffe personen. Men da er det gjerne ikke så lett, for man har bygget seg opp et bilde som ikke stemmer med virkeligheten, og det ender gjerne opp med at man føler seg lurt. Vi ønsker å begynne i andre enden – og la folk treffe hverandre først. Det handler jo tross alt mye om kjemi, og da er man nesten nødt til å se hverandre inn i øynene.

**LES OGSÅ:

LES MER:

4 av 10 Tinder-brukere er ikke single

Tabu for menn å være singel?

5. juni skal Duinviteres arrangere middag på No28 Pizza Pub i Stavanger. Men Skøien skulle gjerne sett at flere single menn meldte seg på.

\- Vi har avlyst to middager i Stavanger så langt, fordi det var for få menn. Nå må de komme på banen!

På middagene blir deltakerne delt inn i tiårs-grupper. 30-40 og 40-50 osv. Spesielt blant de høyere aldersgruppene skulle testosteronandelene vært litt høyere.

Vi har avlyst to middager i Stavanger så langt, fordi det var for få menn. Nå må de komme på banen!

\- Vi ser det litt i Bergen også. Jo mindre by, jo skumlere er det kanskje. Jeg merker at mennene jeg snakker med ofte har behov for å bortforklare hvorfor de er single. De synes det er litt tabu, og kan for eksempel ikke være bekjent av å ha blitt dumpa. Og det er kanskje derfor nettdating er enklere å ty til for menn. Der er det ikke så personlig og man kan gjemme seg bak en profil.

Line K. Berg, som til daglig jobber som såkalt lifecoach, minner imidlertid alle single som sitter på gjerdet om at den som intet våger, intet vinner:

\- Den store frykten er jo å bli avvist, men i så fall må du ikke ta det personlig. Ønsker du å finne noen, kommer du jo ingen vei uten å ta kontakt!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Ben (26) har en ganske uvanlig kveldsjobb

Publisert:
Oppdatert:

4 av 10 Tinder-brukere er ikke single

Trodde du Tinder var en app hvor single treffer single?

Oppdatert:
  • AV: Geir Amundsen, RIKS