Aktuelt

Australske burgere har inntatt Sandnes

Spinnvill har flyttet inn i Kirkegata.

Publisert:
  • Michael Chr. A. Simonsen

Sandnes nye burgersjappe inviterer kundene til diverse spise-utfordringer her i Kirkegata 1. FOTO: Michael Chr. A. Simonsen

Alex Prett, kjøkkensjef på Spinnvill, kom til Norge og Sandnes i januar. Pratt har erfaring fra den australske kjeden Varsity bar i Australia, og håper at oppskrifter inspirert fra down under, vil falle i smak også her i nord.

– Hva er spesielt med australsk burgere?

– Vi eksperimenterer og prøver mye nytt. Og vi kjører forskjellige konsepter, nå har vi forskjellige utfordringer som kunder kan prøve seg på. Nå har vi en 1,5 kilos burger-utfordring. Utfordringene vil byttes ut hver annen uke, sier Pratt.

– Hvorfor australsk?

– Vi vil skille oss ut blant andre kjeder og restauranter, sier barsjef Sander Meinich-Bache fra Sandnes.

Burgere og milkshakes er på menyen i restauranten som åpnet i Kirkegata 16. mai. FOTO: Michael Chr. A. Simonsen

Mye likt i burgerbransjen

Tommy Skjæveland investerer 1,5 millioner i den nye restauranten som holder til i de gamle lokalene til Foodie.

Skjæveland er allerede innehaver av puben Banken, fra mars neste år tar han også over driften av Madam Aase rett over gata.

Men først noe helt nytt, igjen.

– Hvorfor vil dette konseptet slå an?

– Vi ønsker å gi Sandnes noe som byen ikke har fra før, noe annet, et spesielt konsept. Det er mye likt i burgerbransjen. Jeg tror dette er noe som vil slå an, sier Skjæveland.

Det er Pratt og Meinich-Bache som vil drive stedet, Skjæveland er eier.

I baren kan du ta deg en liten sykkeltur mens du venter på mat eller drikke. FOTO: Michael Chr. A. Simonsen

Barkonsept

I tillegg til burgere, står også milkshakes på menyen.

– Hvem er målgruppen?

– Milkshakene slår kanskje best an hos barna, men det er også populært hos voksne. Alle er velkomne her, men etter klokka 22 er det 20-års aldersgrense og bar-konsept, sier Pratt.

– Hvordan har starten vært?

– Det har gått veldig fint. Det er noen småting som mangler, vi velger å ha en rolig start og levere kvalitet, heller enn å markedsføre oss stort og bli nødt til å gå ned på kvaliteten, sier Meinich-Bache.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Koch Parfymeri satser «alt» på Stavanger

LES MER:

Dette blir det nye hjemmet til Hverdagsgodt

LES MER:

Vicky og Rafael: - Vi kjenner nok Stavanger bedre enn de som er født her

LES MER:

Lurt på hvordan det er å lage en festival? Her har du svaret!

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Australia
  3. Sandnes
  4. Hamburger

Ny tapas-restau­rant åpnet i Markens

Tirsdag åpnet Mat & Uteliv tapas-restauranten Mercado i Markens gate. Konkurrentene fra Le Monde frykter ikke konkurranse.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Morten måtte slå til da nabolokalet plutselig sto ledig
    12 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Andreas (26) fra Byhaugen var bilselger. Nå åpner han restaurant i de gamle Tango-lokalene
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    En av byens beste restauranter forsvinner med ny hotellkjede
    12 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    De nominerte til #byasbeste utested er klare!
    10 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Stavanger-restauranten omsatte for nærmere 20 millioner på et halvt år
    3 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Lars (33) er sjef på Stavangers nye burgerrestaurant
    2 ÅR SIDEN