Her er 10 pubquizer du kan bryne deg på

I vår pubquizguide for Stavanger finner du alt fra pølsequiz til Kahoot-quiz.

Oppdatert:
Dag Dreyer, Eirik Leiros (med pennen på papiret), er på quiz på Frk. Pil sammen med Roy Karlsen og Rune Bratthammer.

Etter at Martinique for noen tiår siden startet sin pubquiz - som de første i Stavanger - er det nå ganske mange utesteder som har sin egen quiz. Skal man lykkes på quizen, og ikke bare ha det sosialt, er det noen ting man kan tenke på.

– Helst bør man ha begge kjønn på laget, og et spenn i alder, interesser og utdanning. Men de fleste er jo vennegjenger som går ut for å ha det litt morsomt og konkurrere med andre lag man kjenner, sier Knut Heggland, som er leder i Norges quizforbund.

Følg Byas.no på Facebook!

– Følg magefølelsen

Å øve på forhånd har heller ikke mye for seg.

– Det er ingen god idé å pugge leksikon, det skal jo være gøy også. Følg heller med på ting du syns er interessante, og finn ut hvilken type spørsmål det pleier være på quizen, sier Heggland.

Et siste råd:

– Førsteinnskytelsen er ofte riktig, det er en god idé å stole på den. Det er gjerne sånn at noen ting sitter uten at man tenker over det, men så blir man usikker når man begynner å tenke.

LES MER:

Sjekk også ut vår prisguide: Her får du billigst uteøl i Stavanger og Sandnes !

Disse utestedene i Stavanger har quiz:

Frk. Pil

Når: Annen hver onsdag fra kl. 19–21 (i partallsuker). Her får du både allmenn-, musikk- og bildequiz med litt over middels vanskelighetsgrad. Såpass variert at den passer for alle, og det pleier å være fullt hus.

Premie er gavekort på 300 kroner i baren, og man kan i utgangspunktet være fire stykker på hvert lag (men ingen kastes ut om de er fem). Quizmaster er Bård O. Håland.

Fikk du med deg at stedet endret navnet fordi folk uttalte det feil?

Quizmaster Bård O. Haaland på Frk. Pil.

Martinique

Når: Quiz både mandager og tirsdager.

Martinique har sportsquiz hver første mandag i måneden klokken 20.30. Hver andre mandag i måneden er det engelsk quiz hvor 20 kroner i inngangspenger går til Unicef, den starter klokken 20. Martinique er nok mest kjent for tirsdagsquizen klokken 20.30, som både er byens eldste og sannsynligvis vanskeligste allmennquiz.

TRANGT: Quizen på Martinique er så populær at den ofte fyller både andre og tredje etasje.

Kanskje ikke så rart at nivået er høyt når quizmasteren har vært med på Quizkampen på tv. Mange holder tritt med teten første runde, men må se seg slått i runde to. Premien er gavekort i baren, og lov til å reservere bord til neste tirsdag. I pausen mellom rundene er det loddtrekning med pengepremie. Maks seks stykker på laget.

Cardinal

Når: Tirsdager klokken 19.30.

Her får du sport, viten, kultur, ja, litt av hvert. Tre runder, den andre runden er hurtigquiz. Her kan man være maks åtte deltakere på hvert lag, klientellet er mellom tjue og sytti år. Vanskelighetsgraden er blitt sagt å variere mellom å være i det vanskeligste til det letteste laget. Premien er gavekort i baren.

Folken

Når: Tirsdager klokken 20.

Denne middels vanskelige quizen tar for seg "alt mellom himmel og jord". På quizen blir Akvariet på Folken ofte smekkfullt, så kom i god tid. Dette er en god anledning til å vinne konsertbilletter. Hver runde har femten spørsmål, og hvert lag kan bestå av opptil fem personer

Alf og Werner

Når: Onsdager klokken 20.

Middels nivå på denne quizen, som holdes i første etasje. Alle lag er med i en femukersturnering. Quizen tar aldri ferie - her er det spørsmål hver onsdag hele året.

Ovenpå

Når: Onsdager og torsdager.

Onsdagsquizen på Ovenpå starter klokken 20, med to runder allmennspørsmål, og avslutningsvis en musikkquiz. I tillegg er det en egen konkurranse (What’s in the box) hvor man kan vinne en pengepremie. Deltakerne er fra studentalder til 50-60-årene, og konkurrerer om gavekort på 500 kroner per runde, 300 for musikkquizen. De faste lagene er med i kampen om halvårspremien.

Ovenpå har både vanlig og interaktiv quiz.

Torsdag frister Ovenpå med Kahoot-quiz klokken 22, en interaktiv quiz hvor man bruker mobilen til å svare på quizen på storskjermen. Det gjelder å svare fort og riktig - den som svarer raskest får mest poeng. Ennå har ingen klart å få riktig svar på alle spørsmålene på en runde - den heldige får et gavekort i baren på 3500 kroner. I tillegg er det et gavekort på 300 kroner i premie per runde. Se opp for lurespørsmål!

Gnu

Når: Pølsequiz hver torsdag klokken 20.

Ok, du må ikke kunne mye om pølser for å delta, men den har blitt kalt pølsequiz fordi det selges wienerpølser fra Idsøe til en tier. Allmennquizen tiltrekker seg hovedsakelig folk mellom 20 og 40 år.

Her trenger man ikke å bestille bord på forhånd. Maks seks stykker på hvert lag, tre spørsmålsrunder, og premiene kan være konsertbilletter og festivalpass.

Hinna Bistro

Når: Torsdager i partallsuker klokken 20.

Vil du ut av sentrumskjernen, kan du dra hit. Allmennquiz på nokså vanskelig nivå, har holdt det gående i hvert fall tjue år. De yngste deltakerne er snaut tretti år, den eldste litt over åtti. Premien er en stor pizza til beste lag, litt finere premier før jule- og sommerferie.

Cirkus

Når: «Itte jobb-quiz» første fredag i måneden, klokken 17.

Også her selges det pølser. Flest folk i trettiårene, og man må melde på lag på forhånd - det fyller seg fort opp! Premien er gavekort i baren, maks seks stykker på laget.

I tillegg arrangeres noen andre quizer innimellom, som øl- og musikkquiz.

Newsman

Når: Annen hver torsdag i oddetallsuker, klokken 20

To quizmastere rullerer på å arrangere quizen. Temaene har så langt strukket seg fra aktuelle nyheter, til seriemordere, til mat og drikke.

Musikk er en fast kategori, og den kjøres med silent disco headset!

Ifølge utestedet er vanskelighetsgraden midt på treet. Maks seks personer på hvert lag.

Oddetallsuke-torsdager er det quiz på Newsman.

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men er oppdatert og hentet fram igjen til glede for nye lesere.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Hekkan Burger står endelig klar i Pedersgata

LES MER:

Fredrik (29) fra Stavanger omsetter for millioner i USA: – Jeg hadde ikke peiling på dette

LES MER:

Stavanger-artist Isah (19) med på Karpes nye album

LES MER:

Petter (16) har opptil 70.000 følgere på Snapchat, men snapper ikke med venner

Publisert:
Oppdatert:

9 ting du kan gjøre i helga

Dersom du ennå ikke vet hva du skal finne på, bør du ta en kikk her.

Publisert: