14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
Har du fått testet dem ut ennå?
Lei av julematen allerede? Da er det kanskje på tide å la andre ta seg av matlagingen eller heller bestille take away?
Vi har samlet flere av de nye spisestedene som har startet opp i byen i løpet av 2018.
Har du ikke fått testet dem ut ennå, har du sjansen nå!
Veggietable
Hvor: Pedersgata 23
Veggietable tok over lokalene til Hverdagsgodt i Pedersgata. Her serveres det kun vegansk mat.
– Målet er at restauranten kan være en bro for andre som vil spise vegansk, og for folk som allerede er veganere, sa innehaver Vlada Maksimovic til Byas før åpningen.
Desi Deli
Hvor: Østervågkaien 15
Imtanan Malik var en av tre gründere som åpnet Zouq tilbake i 2012, men trakk seg ut av selskapet i 2016.
Etter en pause på to år har han nå valgt å starte for seg selv. Resultatet er den pakistanske take away-restauranten Desi Deli.
Dominos
Hvor: Verksgata 12A (Fiskepiren)
I fjor sommer ble det kjent at Norgesgruppen solgte Dolly Dimple’s-kjeden til Dominos for 41 millioner kroner.
Kort tid etter begynte den amerikanske pizzagiganten storinnrykket i Rogaland.
De gamle Dolly-lokalene i Sandnes, Bryne, Madla, Lura og Fiskepiren var blant pizzarestaurantene som fikk et helt nytt navn.
Yum Asian Food
Hvor: Salvågergata 3
Kuro Sushi la ned driften i februar, et par måneder senere åpnet Yum Asian Food dørene i samme lokale.
Restauranten serverer thai, indonesisk, kinesisk og japansk mat.
Valentino Pizza & Grill
Hvor: Salvågergata 3
På menyen i Pedersgata 7 er det italiensk pizza, grillmat og den tyrkiske retten køfte. Man kan velge om man vil spise i restauranten eller ta maten med seg.
Tidligere har både Chilli og Peders holdt til i samme lokalet.
Milano Pizzaria og Stavanger Pizza & Kebab House
Hvor: Haugesundsgata 7
I januar prøvde Milano Pizzaria lykken i Haugesundsgata, men den ble dessverre kortvarig.
I desember tok nye eiere over lokalet og åpnet Stavanger Pizza & Kebab House. På menyen står for det meste tradisjonell gatekjøkkenmat som pizza, kebab og hamburgere.
– Vi har troen på det vi driver med. Tror du sterkt nok, så er du halvveis i mål allerede, sa daglig leder ved Stavanger Pizza & Kebab House, Birgül Yasar til Byas i desember.
Burger & Beers
Hvor: Skagenkaien 9
Mexico forsvant fra promenaden i Stavanger. Erstatteren ble noen som fortsatt har tro at burgerbølgen lever i beste velgående.
Burgers & Beers tok over lokalene denne høsten.
– Vi har en beliggenhet få kan måle seg med, og her får du maten i kombinasjon med øl, sa daglig leder Lars Aspen, og la til at restauranten har 100 øl på ølkartet.
Garcia
Hvor: Ryfylkegata 33
Garcia har holdt til på Forus i 15 år, i mars varslet eierne at de skulle ta over det gamle lokalet til Basil & Co i østre bydel.
– Her blir det spansk, italiensk og fransk mat. Mat inspirert av Middelhavet, sa daglig leder i Garcia, Kristian Sevland til Byas den gang.
PS: Aftenbladets restaurantkritiker besøkte nylig restauranten og viste fram en femmer på terningen.
Tex & Turk Pizza And Grill
Hvor: Lagårdsveien 75
Gatekjøkken er ikke bare hamburgere og kebab, det kan også være en fin kjærlighetshistorie.
Det var i eimen av frityr og stekesjy gründerne bak Tex & Truk traff hverandre. De er glad i hverandre, men også i jobben.
– Av og til vil bare folk ha noe så enkelt som en hamburger. Det trenger ikke være mer fancy enn det. Kall det gjerne gammeldags, men vi serverer det med hjertet, sa Meddie Sucu til Byas i september.
Olivia
Hvor: Kongsgårdbakken 1
Oslo har allerede fire utgaver av den populære restauranten og i fjor utvidet kjeden til både Trondheim og Bergen.
Endelig (vil mange si) var det Stavangers tur. På menyen er mange italienske klassikere.
California Republic og Cuba Compagniet
Hvor: Sølvberggata 11 og 13
I mars kunne den amerikanskinspirerte restauranten California Republic åpne dørene.
En god del måneder senere, i oktober, åpnet nabolokalet Cuba Compagniet. Denne restauranten serverte småretter inspirert av det latinamerikanske kjøkkenet - før den ble stengt i desember.
Foodloose
Hvor: Kirkegata 36
Morten Birkeland sto på i tre måneder og investerte nærmere to millioner kroner i det nye spisestedet i Kirkegata.
Foodloose åpnet i februar i år og rettene er inspirert av restauranter som Birkeland har besøkt forskjellige steder i verden.
– Det skal være et sted mellom hvite duker og fast food, sa Erlend Rihm, daglig leder på House of Fingerfood Charlottenlund til Byas i februar.
Er det noen vi har glemt? Legg gjerne til dine anbefalinger av nye spisesteder i kommentarfeltet
Så mye billigere er maten under «Spis for 100»-uka
Noen kutter mer enn halve prisen. Andre tilbyr nærmest ingen rabatt, men gir deg gratis tilbehør eller drikke.
Relaterte artikler
- AKTUELTDisse spisestedene er med på årets «Spis for 100» i Stavanger3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer har tre gatekjøkken åpnet det siste året: – Vi er ikke bekymret for at vi ikke skal klare oss4 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100»-uka: Gi din vurdering!3 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100» kommer til Stavanger: 30 spisesteder er bekreftet til festivalen3 ÅR SIDEN
- AKTUELTMilliardær har kjøpt Charlottenlund-lokalet ved Breiavatnet2 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er alle «Spis for 100»-rettene i Stavanger3 ÅR SIDEN