14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

Har du fått testet dem ut ennå?

Stavanger har fått flere nye restauranter og take away-utsalg det siste året.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Lei av julematen allerede? Da er det kanskje på tide å la andre ta seg av matlagingen eller heller bestille take away?

Vi har samlet flere av de nye spisestedene som har startet opp i byen i løpet av 2018.

Har du ikke fått testet dem ut ennå, har du sjansen nå!

Følg Byas.no på Facebook!

Her kan vi love deg at du hverken får medisterkaker, ribbe eller pinnekjøtt.

Veggietable

Hvor: Pedersgata 23

Veggietable tok over lokalene til Hverdagsgodt i Pedersgata. Her serveres det kun vegansk mat.

– Målet er at restauranten kan være en bro for andre som vil spise vegansk, og for folk som allerede er veganere, sa innehaver Vlada Maksimovic til Byas før åpningen.

 Imtanan Malik var borte fra restaurantbransjen i to år. I november startet han opp en helt ny restaurant i Stavanger sentrum.

Desi Deli

Hvor: Østervågkaien 15

Imtanan Malik var en av tre gründere som åpnet Zouq tilbake i 2012, men trakk seg ut av selskapet i 2016.

Etter en pause på to år har han nå valgt å starte for seg selv. Resultatet er den pakistanske take away-restauranten Desi Deli.

Dominos åpnet på Fiskepiren i sommer.

Dominos

Hvor: Verksgata 12A (Fiskepiren)

I fjor sommer ble det kjent at Norgesgruppen solgte Dolly Dimple’s-kjeden til Dominos for 41 millioner kroner.

Kort tid etter begynte den amerikanske pizzagiganten storinnrykket i Rogaland.

De gamle Dolly-lokalene i Sandnes, Bryne, Madla, Lura og Fiskepiren var blant pizzarestaurantene som fikk et helt nytt navn.

I de gamle lokalene til Kuro Sushi åpnet Yum Asian Food i juni.

Yum Asian Food

Hvor: Salvågergata 3

Kuro Sushi la ned driften i februar, et par måneder senere åpnet Yum Asian Food dørene i samme lokale.

Restauranten serverer thai, indonesisk, kinesisk og japansk mat.

I 27 år holdt take away-restauranten Peders til i dette lokalet. Nå har Valentino Pizza & Grill flyttet inn.

Valentino Pizza & Grill

Hvor: Salvågergata 3

På menyen i Pedersgata 7 er det italiensk pizza, grillmat og den tyrkiske retten køfte. Man kan velge om man vil spise i restauranten eller ta maten med seg.

Tidligere har både Chilli og Peders holdt til i samme lokalet.

 Huseyin Yasar og Muzaffer Öcal (bak) står på kjøkkenet hos Stavanger Pizza & Kebab House. Her gjøres pizzadeigene klare like før åpning onsdag formiddag.

Milano Pizzaria og Stavanger Pizza & Kebab House

Hvor: Haugesundsgata 7

I januar prøvde Milano Pizzaria lykken i Haugesundsgata, men den ble dessverre kortvarig.

I desember tok nye eiere over lokalet og åpnet Stavanger Pizza & Kebab House. På menyen står for det meste tradisjonell gatekjøkkenmat som pizza, kebab og hamburgere.

– Vi har troen på det vi driver med. Tror du sterkt nok, så er du halvveis i mål allerede, sa daglig leder ved Stavanger Pizza & Kebab House, Birgül Yasar til Byas i desember.

Lars Aspen har jobbet som kokk og konditor i 17 år. Nå er han daglig leder på Burgers & Beers.

Burger & Beers

Hvor: Skagenkaien 9

Mexico forsvant fra promenaden i Stavanger. Erstatteren ble noen som fortsatt har tro at burgerbølgen lever i beste velgående.

Burgers & Beers tok over lokalene denne høsten.

– Vi har en beliggenhet få kan måle seg med, og her får du maten i kombinasjon med øl, sa daglig leder Lars Aspen, og la til at restauranten har 100 øl på ølkartet.

 Restaurant Garcia i ligger i Ryfylkegata i Stavanger.

Garcia

Hvor: Ryfylkegata 33

Garcia har holdt til på Forus i 15 år, i mars varslet eierne at de skulle ta over det gamle lokalet til Basil & Co i østre bydel.

– Her blir det spansk, italiensk og fransk mat. Mat inspirert av Middelhavet, sa daglig leder i Garcia, Kristian Sevland til Byas den gang.

PS: Aftenbladets restaurantkritiker besøkte nylig restauranten og viste fram en femmer på terningen.

På hver sin kant er innehaverne Murat og Meddie Sucu. Foran daglig leder Nesibe Sucu og bak Mehmet Sucu.

Tex & Turk Pizza And Grill

Hvor: Lagårdsveien 75

Gatekjøkken er ikke bare hamburgere og kebab, det kan også være en fin kjærlighetshistorie.

Det var i eimen av frityr og stekesjy gründerne bak Tex & Truk traff hverandre. De er glad i hverandre, men også i jobben.

– Av og til vil bare folk ha noe så enkelt som en hamburger. Det trenger ikke være mer fancy enn det. Kall det gjerne gammeldags, men vi serverer det med hjertet, sa Meddie Sucu til Byas i september.

Tone Wicklund-Hansen, administrerende direktør og etableringsjef Bent Finset gledet seg «skikkelig» til å åpne i Stavanger.

Olivia 

Hvor: Kongsgårdbakken 1

Oslo har allerede fire utgaver av den populære restauranten og i fjor utvidet kjeden til både Trondheim og Bergen.

Endelig (vil mange si) var det Stavangers tur. På menyen er mange italienske klassikere.

Kokk Gio Campofranco sa han var ganske stresset før Cuba Compagniet åpner dørene oktober.

California Republic og Cuba Compagniet

Hvor: Sølvberggata 11 og 13

I mars kunne den amerikanskinspirerte restauranten California Republic åpne dørene.

En god del måneder senere, i oktober, åpnet nabolokalet Cuba Compagniet. Denne restauranten serverte småretter inspirert av det latinamerikanske kjøkkenet - før den ble stengt i desember.

Erlend Rihm (til venstre) styrer avdelingen på Charlottenlund og Morten Birkeland har ansvar for det nye konseptet Foodloose.

Foodloose

Hvor: Kirkegata 36

Morten Birkeland sto på i tre måneder og investerte nærmere to millioner kroner i det nye spisestedet i Kirkegata.

Foodloose åpnet i februar i år og rettene er inspirert av restauranter som Birkeland har besøkt forskjellige steder i verden.

– Det skal være et sted mellom hvite duker og fast food, sa Erlend Rihm, daglig leder på House of Fingerfood Charlottenlund til Byas i februar.

Er det noen vi har glemt? Legg gjerne til dine anbefalinger av nye spisesteder i kommentarfeltet

Publisert: