Student på jakt etter bolig i Stavanger? Disse hjelper deg - helt gratis!

BAS gjør boligjakten litt lettere.

Publisert:
 BOLIG: Boligassistenten i Stavanger (BAS) hjelper studenter med å finne seg bolig - helt gratis.

Neste måned fylles campus på Ullandhaug igjen opp med tusenvis av lærelystne studenter.

Mange kommer utenbys fra, noen utenlands fra, mens andre bare vil komme seg ut av pike- og gutterommet hjemme hos mor og far.

Studiestart er nå mindre enn en måned unna, og de neste ukene kan det bli kamp om de beste boligene på leiemarkedet. Dette fordi ingen får svar på studie-søknaden sin før i slutten av juli, og venter derfor gjerne med boligjakten til studieplassen er helt bankers.

Hvis du ikke har funnet deg bolig ennå, og begynner å bli litt stressa - fortvil ikke, hjelpen er nær.

LES OGSÅ:

LES MER:

På boligjakt? Så mye koster det å leie akkurat nå

LES MER:

Hva lønner seg mest å leie for deg som er student - studenthybel eller privathybel?

Følg Byas.no på Facebook!

Kan gå på visning for deg

Boligassistenten i Stavanger (BAS) stiller seg til disposisjon.

BAS er et gratistilbud for alle som er tilknyttet Studentskipnaden i Stavanger (SiS), og er et prosjekt i regi av Velferdstinget i Stavanger - det høyeste politiske organet i velferdssaker for alle studenter i Stavanger og Sandnes.

Velferdstinget jobber for studenters velferdsmessige, demokratiske, økonomiske, kulturelle og sosiale behov og rettigheter. Som for eksempel at du som student finner deg et bra sted å bo.

– Vi ønsker å gjøre det litt lettere for studentene som kommer for å studere i Stavanger, både ved å hjelpe dem med å finne en bolig, men også vise dem hvilke områder de bør gå og ikke bør gå, hvor de bør spise og hva som er kjekt å finne på her. Hvis noen kommer til en helt ny by, uten venner, hjelper vi dem å finne gode kollektiv sammen med andre, sier boligassistent Christian Harmens Skjelbakken.

– Vi skal rett og slett gjøre det litt lettere å finne seg godt til rette i en ny by, sier han.

BOLIGASSISTENTER: Christian Harmens Skjelbakken og Markus Uldal hjelper deg å finne bolig.

Jobber for et bedre marked

Dette er femte året at BAS-prosjektet arrangeres av Velferdstinget i Stavanger. Hovedoppgaven er å hjelpe studenter som flytter til byen med å finne seg bolig tilpasset hver enkelts budsjett, og å fungere som et bindeledd mellom student og utleier.

– Vi prøver å sørge for at alt går riktig for seg, og jobber for et bedre utleiemarked i Stavanger og Sandnes, sier Harmens Skjelbakken.

Boligassistentene går på visninger for å sikre at kvaliteten på boligen er som lovet, og kan også gå på visning i ditt sted dersom du selv ikke kan møte opp.

De gir også gode tips om hva du bør se etter på visning, og tilbyr juridisk rådgivning om husleie- og kontraktrett.

 BAS har allerede fått en del henvendelser fra folk som ønsker hjelp til boligjakten, men forventer et mye større trøkk etter at søkerne har fått studie-svar.

Forventer stor pågang

Om kun et par dager, rundt 20. juli, får søkere vite om de kommer inn på ønsket studie, eller ikke.

BAS har allerede fått en del henvendelser fra folk som ønsker hjelp til boligjakten, men forventer et mye større trøkk etter at søkerne har fått studie-svar.

– Vi forventer - og håper selvfølgelig på - ganske stor pågang. Vi står for rundt 1400 boliger, i samarbeid med SiS Bolig, og legger hele tiden ut nye boligannonser på Facebook-siden vår - vi oppfordrer alle som er på boligjakt til å følge med der, og ta kontakt med oss!

Her kan du se BAS’ promofilm:

Boligassistenten i Stavanger

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Samboer, men ingen samboeravtale? Gjør noe med det nå, er rådet!

LES MER:

Studentene blir stadig mer fornøyde med Studentsamskipnaden i Stavanger

LES MER:

– Vårt mål er å kunne ønske legestudenter velkommen på campus om få år

Publisert:

Flere studenter har opplevd å bli diskriminert i utleiemarkedet

Etter at en student sto frem og fortalte at han ble diskriminert av utleier på grunn av hudfarge og religion, har Velferdstinget fått flere henvendelser fra folk som har opplevd det samme.

Publisert: