Hanne (23) ble regionmester i kaffekunst for andre gang: – Har jobbet mye for å få til dette

Søndag kveld tok Hanne Marie Urdal (23) fra Søgne førsteplassen i regionalt baristamesterskap. Det betyr at hun skal representere Kristiansand i NM i kaffekunst i starten av mars.

Publisert:
Hanne Marie Urdal (23) fra Søgne kapret førsteplassen i regionmesterskapet i kaffekunst, som ble arrangert søndag kveld på Tiara Kaffebrenner i Rådhusgata.

– Jeg har jobbet mye for å få til dette, så det var veldig gøy å ta førsteplassen i kveld, forteller en stolt Hanne Marie Urdal (23) til KRSby.

Søndag kveld kapret den unge Søgne-baristaen førsteplassen i regionmesterskapet i kaffekunst i Kristiansand, som ble arrangert på Tiara Kaffebrenneri i Rådhusgata.

Her konkurrerte hun mot tre andre deltakere, men både presentasjonen, teknikken, kunnskapen og hennes signatur-kaffedrikk gjorde at hun trakk det lengste strået.

– Jeg bruker spesielle ingredienser som blant annet kaffeblomst-honning fra Brasil, vaniljestang fra Mexico, og kaffe fra Sørlandets Kaffebrenneri, avslører Urdal.

Nederst i saken kan du se video fra mesterskapet.

Skal videre til NM

Hanne Marie Urdal (23) under kaffe-presentasjonen søndag kveld. Dommerne var kaffeekspertene Anne Thingsaker, Lynda Bracken Hoey-Petersen og Florian Lazi.

Urdal tok også førsteplassen under fjorårets regionmesterskap i kaffekunst i Kristiansand, og har tidligere erfaring som barista på Kaffebaren på Q42, som ble lagt ned i fjor.

Siden hun vant søndagens konkurranse på Tiara Kaffebrenneri går turen videre til norgesmesterskapet i kaffekunst i Lillestrøm fra 3. til 6. mars, hvor hun igjen skal representere Kristiansand.

I fjor ble det ingen plassering på Urdal under NM, men framover skal hun gjøre alt for å få presentasjonen til å sitte perfekt.

– I tiden framover før NM skal jeg terpe på presentasjonen, slik at den til slutt skal sitte automatisk. Det er mange smådetaljer som man skal ha kontroll på, sier Urdal.

Disse fire konkurrerte i regionalt baristamesterskap søndag kveld: Kristaps Kurtiss (t.v.), Hushtar Hamut Naman, Hanne Marie Urdal og Camilla Ness.

– Det aller viktigste er smak

Arrangør Tobias Abrahamsen fra Speciality Coffee Association (SCA) var fornøyd med at det ble nesten fullt hus på kaffebrenneriet under konkurransen søndag kveld, det vil si rundt 50 tilskuere.

Han sier videre at dommerne vektlegger flere forskjellige deler av prosessen, når juryen skal kåre vinneren.

– Detaljer, hygiene, renhold, og også arbeidsflyten bak disken er viktig. Men det aller viktigste når det kommer til poeng er smak og ikke minst utøverens smaksbeskrivelser under presentasjonen, sier han.

Slik så det ut under konkurransen på Tiara Kaffebrenneri søndag kveld.
Publisert:

Marte (24) får daglig tilsendt uønskede bilder: Nå har kunstneren fått nok

Etter at Marte Urke Antonsen (24) startet å gjøre kunst ut av innsendte nakenbilder fra Instagram, har hun fått uønskede penisbilder og blitt seksuelt trakassert av ukjente menn. Nå har hun fått nok.

Publisert: