Aktuelt

Lilleba åpner konseptbutikk i Østervåg

Lilleba tar over butikklokalene til Benetton og åpner sin aller første konseptbutikk i september.

Oppdatert:
  • Tone Pedersen
    Tone Pedersen

Snart åpner Lilleba i de tidligere lokalene FOTO: Tone Pedersen

Torsdag 12. september klokka 10 åpner Lilleba dørene til sin første butikk.

Merket har flere utsalgssteder, men butikken i de tidligere lokalene til Benetton og Chic blir altså den første egne Lilleba-butikken.

– Nå skal vi lære noe nytt! sier en spent daglig leder, Silje Sivertsen, til Byas.

Gründeren ser spesielt fram til å komme tettere på kunden.

– Før har vi jo bare levert plagg til butikker eller kunder via nettbutikken. Så nå kommer jeg til å henge rundt folk og spørre dem ut, ler hun.

– Det må jo være den beste måten å finne ut av hva folk ønsker og hva de tenker om oss.

  • Følg Byas på Facebook!

Lilleba og Herremann

Lilleba lager undertøy, nattøy og koseplagg til barn, dame og herre, i tillegg til sengetøy. Bedriften har hovedkontor på Gausel og er en del av Sandviks, som blant annet står bak bokklubber for barn og nettsidene Babyverden og Familieverden.

Flere kjenner kanskje til merket som «Lilleba og Herremann», men Sivertsen presiserer at Herremann kun er navnet på herrekolleksjonen.

– Vi har alltid hett Lilleba, men da vi startet med herreklær måtte vi finne på noe annet. Herreplagg kunne jo ikke gå under navnet «Lilleba», ler Sivertsen.

For folk som ikke har hørt om Lilleba før, beskriver Sivertsen merket slik:

– Det er for deg som vil gå inn for en myk landing. Og stoffene vi bruker er helt uten elastan, kun bambus og bomull.

Fra 2006: Det hele startet med plagg til barn og babyer. Her viser gründer Silje Sivertsen fram den første kolleksjonen. Bedriften fikk navnet «Lilleba», som var kallenavnet til sønnen hennes. FOTO: Kristian Jacobsen (arkivfoto)

Lokal nisjebutikk

Helt siden starten i 2006 har Lilleba gått i pluss, viser tall på proff.no. I toppåret 2016 hadde selskapet en omsetning på 13,5 millioner kroner, som ga et resultat før skatt på nesten to millioner kroner.

I fjor ble det imidlertid et negativt resultat før skatt, på minus 2,4 millioner kroner. Driftsinntektene var på 11 millioner kroner.

– Det negative resultatet skyldes lavere salg. Flere av de små spesialbutikkene som er våre utsalgssteder har det tøft - og det er mange som har måttet gi opp, sier Sivertsen.

Dette er også en av hovedgrunnene til at Lilleba nå satser på egen butikk:

– Jeg har alltid likt sånne lokale, små butikker med egen profil og følelse. Og når vi nå har merket at det blir færre og færre av spesialbutikkene, så ble det litt sånn - ja, da får vi jo gjøre noe med det selv, forteller gründeren.

– I tillegg har det jo alltid vært en drøm å starte en egen butikk, og nå hadde vi endelig muligheten til det!

Publisert:
Oppdatert:

Olivenlunden 1830 åpner i Østervåg

Et halvt år etter Oliviers & Co stengte dørene, åpner en ny olivenoljespesialist i samme lokale. – Vi tror ikke noen kommer til å bli skuffet, sier eieren.

Publisert: