Eirik har besøkt 49 av 50 land i Europa: Neste uke venter en helt spesiell tur

24-åringen fra Stavanger har som mål å besøk alle landene i Europa før han blir 25. Søndag 17. november kan han endelig løfte champagne-glasset.

Oppdatert:
Siden 2012 har Eirik Stahl Johannessen besøkt 49 av 50 land i Europa. Neste helg kan han krysse av siste land på lista. Her fra en tur til Kotor i Montenegro.

Da skal Eirik Stahl Johannessen til Monaco. Det er verdens nest minste land, men både reisen og landet kommer til å bli en stor opplevelse for 24-åringen.

Det er nemlig det siste landet i Europa som Johannessen ennå ikke har besøkt.

– Det er et øyeblikk som jeg har gledet meg til i årevis. Det blir nok noen glass med champagne, sier 24-åringen.

Følg Byas.no på Facebook!

Johannessen på vei opp til Mount Rysy, på grensa mellom Slovakia og Polen. – Jeg tror at man alltid kan være tilfreds og heller ha lykkelige øyeblikk, og dette var et slikt øyeblikk, forteller han.

Mye jobb = mye reising

Reisegleden fikk Johannessen etter en tur til Sør-Afrika da han var 19 år gammel. Etter et halvt år som backpacker kom han hjem igjen til Norge og begynte i jobb som kunderådgiver i SR-bank.

Men reiselysten slapp aldri taket.

– Jeg jobbet så mye jeg kunne. Noen ganger 20 dager i strekk, kvelder og helger. På den måten kunne jeg ta meg mye fri og reise en uke eller to om gangen etter en hektisk jobbperiode, sier 24-åringen.

Turene ble ofte lagt opp slik at han kunne samle mange land på en gang. I løpet av en tur kunne Johannessen gjerne være innom tre, fire eller fem forskjellige land.

Mange opplevelser

Når Byas snakker med Johannessen over telefon, er han (naturlig nok) på Stavanger lufthavn.

Denne helga skal han til Edinburgh i Skottland. Her skal han besøke noen venner han har blitt kjent med på en av de mange turene sine.

LES OGSÅ:

LES MER:

Vennene ville finne på noe fett, da bestemte de seg for å ro over Atlanterhavet

LES MER:

Silje (25) droppet trening for å drikke vin

– Det å treffe nye og hyggelige folk, samt få oppleve fantastisk natur, har vært det kjekkeste med å reise så mye. Jeg har bodd på mange hosteller og har kontakter over hele Europa. Det er veldig moro, sier 24-åringen.

Øst-Europa har blitt en favoritt for Johannesen. Her er han ved Lake Bled i Slovenia.

Alle opplevelsene har også gjort inntrykk på Johannessen, og har ført til at han setter stor pris på hverdagen hjemme i Norge.

Historier fra folk som jobber nærmest døgnet rundt for å fø familiene sine, gjør inntrykk.

– Det er sterkt å møte personer som er åpne og kan snakke om slike ting. Samtidig gir det et innblikk i hvor heldige vi egentlig er her hjemme i Norge, sier Johannessen.

Alle land i verden?

I løpet av alle turene har det også blitt mange fine øyeblikk. Skjulte perler finnes overalt, men 24-åringen ønsker gjerne å trekke fram Øst-Europa (se faktaboks).

– Hva tenker du om folk som drar til Mallorca eller Gran Canaria hver sommer?

– He he, vi har alle ulike motiver for å reise. Jeg skjønner dem som gjør det fordi de har en hektisk hverdag og trenger å slappe av når de først får sjansen. Likevel håper jeg at de som er alene, og som fortsatt er unge og uten de store forpliktelsene, tør å dra andre steder, sier Johannessen.

Til nå har 24-åringen besøkt 65 land over hele verden. Målet er til slutt alle 195, men han tar seg god tid.

– Først tenkte jeg å skrive en bok om hva jeg har lært fra alle landene i Europa som jeg har besøkt.

– Men du ikke noe mål som at du skal nå tresifra antall land før du blir tresifra?

– He he, nei, jeg må sette meg ned og se an neste mål. Men jeg har ikke satt noen aldersbegrensning ennå, sier Johannessen.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Flyttet til utlandet for å satse på skatekarrieren: Nå er Elias (16) fra Tasta klar for VM i Kina

LES MER:

Rune (35) har bodd ute i tre måneder: – Kollegene mine synes jeg er helt sprø

LES MER:

Janne og Omar solgte alt de eide og dro på tur på ubestemt tid. Hvordan gikk det egentlig?

Publisert:
Oppdatert:

Anne (24) har syklet 1500 kilometer. Målet er Hellas

Stadig flere unge gjør som Anne Bryn (24) fra Stavanger. Hun har gitt seg selv 64 dager på å reise til Hellas. Og det helt uten bil, buss, fly eller tog.

Oppdatert: