Aktuelt

Ordføreren ble overtalt av polfareren – hylte hele veien ned

Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø ville ikke, men ble sammen med Johanna Josephsen og Frøya Kristensen (begge 13) de første til å prøve Kongeparkens nyeste attraksjon «Stupet».

Oppdatert:
 • Håkon Jonassen Norheim
  Håkon Jonassen Norheim
Ordfører i Gjesdal Frode Fjeldsbø (t.v.) og 7.-klassingene Johanna Josephsen og Frøya Kristensen (13) var de første som fikk prøve «Stupet» i Kongeparken onsdag.

– Jeg er litt nervøs, men jeg elsker at det kribler i magen, sier Johanna Josephsen (13).

– Jeg er kjempenervøs, men det ser gøy ut, og så er det masse kjendiser her, flirer klassevenninne Frøya Kristensen (13).

Blant annet var polfarer Aleksander Gamme og Youtuberne Christoffer Mathisen (Kattekryp) og Sara Høydahl til stede. Det samme var Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø, selv om det er usikkert om han var en av kjendisene Kristensen siktet til.

– Jeg hadde egentlig trukket meg, men så ble jeg overtalt av polfarer Alexander Gamme. Nå er jeg rimelig nervøs, sier Fjeldsbø, som er litt rød i kinnene før start.

 • Følg Byas på Facebook!

Fra 0–125 km/t på to sekunder

Josephsen og Fjeldsbø var med på å åpne selve attraksjonen i Kongeparken og var to av de første 24 som fikk kjøre den. «Stupet» er 80 meter høyt, og går fra 0–125 km/t på to sekunder. I fallet opplever de minus 2,3 G.

– Jeg har selv prøvd den en gang. Da var det rett før jeg tisset på meg. Når du faller ned så fort går alt blodet fra beina og opp i hodet, sier lekemester i Kongeparken, Håkon Lund.

– Ok, da er vi klare, roper Lund.

Et sjansespill

Sikkerhetsbeltene går på. Den skumle musikken durer i bakgrunnen. Tilskuerne løper opp en etasje for å få best mulig utsikt. Det blir plutselig helt stille i setene på «Stupet». Noen angrer tydelig, andre er spente på hva som kommer.

Attraksjonen skal være slik at fra parkåpning til 13.00 vil tårnet gå rolig opp og ned, slik at de som vil kan få oppleve Rogalands-naturen. Mellom 13 og 14 er det et sjansespill. Da droppes den fort noen ganger, andre ganger ikke. Etter 14.00 dropper den fort hver gang.

– Jeg tror den skal droppe fort nå, sier Josephsen.

Plutselig tar «Stupet» tak, og drar med seg spente og nervøse deltakere oppover. Noen skrik høres fra setene. Attraksjonen går rolig opp mot toppen. Stemmene blir lengre og lenger borte. Til slutt når den toppen. Der blir den stående og snurre en god stund. Sikkert opp mot et minutt.

Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø (t.h) ble overtalt av polfarer Aleksander Gamme (I midten). T.v. er Youtuber Christoffer Mathisen (Kattekryp).

Gjesdal-ordføreren: – Det var jeg som hylte

For de på toppen føles det nok som en time.

Så slippes den.

Hylene står fra alle kanter.

I løpet av to sekunder er den nede igjen.

– Hvem var det som hylte sånn?

– Jeg klarte ikke å hyle en gang, flirer Josephsen.

– Det var nok meg, sier Kristensen.

– Og meg. Jeg hylte hele veien ned, sier Gjesdal-ordføreren.

– Hvordan var det på toppen der?

– De lot oss vente så lenge, sier Josephsen.

– Trodde det var verre

– Og hvordan var nedfarten?

– Det var dritskummelt, sier Kristensen.

– Men jeg trodde faktisk det skulle være enda verre, kontrer Josephsen.

En ordfører som har mistet all farge i kinnene står like ved. Han konstaterer at han har greid å holde seg hele turen ned.

– Det gikk greit, men du mister såpass kontrollen over hele kroppen og blir full av adrenalin. Da jeg kom sto jeg bare å skalv. Men det var litt kult, sier Fjeldsbø.

Mens ordføreren trekker seg raskt bort fra hovedscenen, er Kristensen og Josephsen klar for enda en tur. Håkon Lund setter de i gang igjen.

«Stupet» er 80 meter høyt og går fra 0–125 km/t på to sekunder. For å komme opp må du gjennom noe som skal ligne på stien til Preikestolen, og her er det to vanskelighetsgrader.

– Ikke farlig

– Er det ikke farlig?

– Nei, du blir trukket opp og om strømmen går på vei ned har du magnetbrems som ikke går på strøm, sier han.

– Men det er ikke for alle?

– Nei, høydekravet på «Stupet» er 140 centimeter, og det er ikke noe for de med ryggproblemer eller hjertesykdommer, avslutter Lund.

«Stupet» skulle egentlig ha kostet 30 millioner kroner å bygge, men har hatt en budsjettsprekk med et par millioner. Om det er på de 100 tonn med stein som inngangspartiet er bygget opp av vites ikke. Attraksjonen åpnes for publikum 18.00 torsdag 13. juni.

Det spørs om det blir med 7.-klassingene fra Krossabø.

– Vi tar den nok igjen, men trolig ikke i dag, sier de etter å ha kommet ned gang nummer to.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Håkon Lund
 2. Frode Fjeldsbø
 3. Gjesdal
 4. Kongeparken

60 klager til Forbrukerrådet etter LS-avlysning

Etaten jobber for å hjelpe fortvilte russ som vil ha pengene tilbake. Nå begynner også neste års kull å bli nervøse for LS-feiringen.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Landstreffet oppsummert: – En gjeng avgangselever Norge kan være stolte av
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Glem rølp, knuffing og skriking. Stemningen på vei hjem fra Landstreffet var helt spesiell.
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Landstreffet har en egen «verstingliste» over russebussene
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Nå er Landstreffet i gang: – Kulden skal ikke ødelegge feiringen
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Her er alt du trenger å vite før Landstreffet i Kongeparken
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Snapchat skal gjøre Landstreffet tryggere for russen
  3 ÅR SIDEN