Anmeldelse Café Barrock: «...ingen grunn til å oppsøke restauranten for matens del»

Café Barrock er sikkert et greit sted for folk som vil drikke drinker, men det er ingen grunn til å oppsøke restauranten for matens del.

Publisert:
  • Kine Hult
Maten på Barrock er dessverre lite å skrive hjem om.

Totalkarakter: 2/6

CAFÉ BARROCK, Nedre Strandgate 13 −15, Stavanger

——————————

Følg Byas.no på Facebook!

Det er snart ett år siden meldingen kom om at Timbuktu, Taket og Fiskerestauranten Straen ble lagt ned da Strandgatens Restaurantdrift AS gikk konkurs.

Heldigvis tok det ikke lang tid før noen blåste liv i lokalene, så nå er det igjen aktivitet i den store murbygningen på Straen. Og det er i og for seg bra, men om det har tilført byens restaurantscene spesielt mye, er nok tvilsomt.

Café Barrock holder til i de lokalene som tidligere huset Timbuktu, og Garagen før det igjen. Lokalet er ikke veldig endret, det er bar i midten og store sittegrupper langs veggene nede og border mer egnet til spising oppe. Det var forholdsvis glissent i restauranten da vi ankom, og etter en stund fikk vi overlevert menyer og hver vår øl, Brooklyn lager fra flaske.

Frityr og halvfabrikata

Menyen består i korte trekk av diverse frityrstekt snacks, noen salater, biffer, burgere, spareribs og såkalte sliders, små burgerbrød fylt med små burgere, pulled pork eller stekt kylling.

Våre hyggelige servitør anbefalte en anretning med et utvalg snacks til forrett og et utvalg assorterte slidere til hovedrett. Vi ble enige om at dette var ølmat, ikke minst fordi det korte vinkartet ikke hadde spesielt mye spennende å by på, og bare en hvit og en rød på glass. De hvite og røde vinene i vinkartet befinner seg for øvrig i den rimelige delen av skalaen, mens man på den annen side kan få kjøpt champagne til både tre og fire store lapper.

Snodig, men det bekrefter muligens den mistanken som etter hvert meldte seg, om at dette er et drikkested mer enn et spisested.

Forrettfatet ankom raskt, og det besto av en rekke friterte varianter som etter alt å dømme kom rett fra frysedisken: Løkringer, jalapenopoppers, friterte scampi, kyllingvinger og knusktørre, stekte kyllingbiter. Noen triste flak av grønn salat lå og fløt innimellom, og et par kjedelige dipper ble servert i små skåler ved siden av.

Heldigvis var hovedrettene klare før vi hadde klart å gjøre kål på dette, så fatet ble barmhjertig fjernet for å gjøre plass til slidersene.

Vi gikk for et utvalg av både burgere, kylling, pulled pork og vegetar. Et lite hakk bedre enn forretten, men det skulle for så vidt ikke så mye til. Burgerbrødene var vekselvis for tørre og for dynket i sauser, men burgerne var helt greie. Kyllingen var den samme tørre greia som til forretten.

LES OGSÅ:

LES MER:

Det er lett å spare penger på mat. Her er kjendiskokk Inge Andas beste tips!

Man blir mett på Barrock, men maten er ikke mye å skrive hjem om.

Katastrofal kake

Vi fulgte også servitørens anbefalinger til dessert, og snart kom ostekake og brownie med vaniljeis på bordet.

– De klarer til og med å ødelegge en sjokoladedessert, sukket medspiseren, og pirket i de tørre brownie-bitene. Det var imidlertid langt mer å utsette på ostekaken, en nærmest uspiselig smørje med seig, harsk krem som bar preg av å ha stått utildekket altfor lenge.

Dette måltidet, to kaffe og fire øl landet på litt over 1100 kroner. Det er kanskje ikke så veldig mye i Stavanger, men det er jo på ingen måte verd pengene når kvaliteten er så lav og menyen er så til de grader gørrkjedelig og blottet for kreativitet.

Vi satt igjen med en følelse av å ha ramlet inn på en av disse turistfellene man noen ganger går i når man er i en fremmed by og må finne et spisested i en fart. Det beste man kan si om dette måltidet, er at man i det minste ble mett.

SISTE RESTAURANTANMELDELSER:

LES MER:

Anmeldelse Sjå Inge: Anda back in business!

LES MER:

Anmeldelse Allegro: I toppsjiktet blant byens italienske restauranter, men...

LES MER:

Anmeldelse Matmagasinet: Har hatt godt av flyttingen

Publisert:

Anmeldelse Fortou: Gatemat i verdensklasse!

Det lille gatekjøkkenet Fortou lager gatemat i verdensklasse. Og det til en svært behagelig pris.

Publisert:
  • Kine Hult