Aktuelt

Nå har Stavanger innført disse foodtruck-reglene

Stavanger kommune ønsker å gjøre spillereglene tydeligere.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Foodtrucks er blitt svært populært, blant annet her i Chicago i USA. Nå ønsker Stavanger kommunen å være føre var, og har derfor innført noen regler eksisterende og framtidige serveringssteder må følge. FOTO: Jonas Haarr Friestad

Derfor vedtok Kommunalstyret for miljø og utbygging åtte punkter som framtidige og eksisterende matgründere nå må følge.

Møtet ble holdt tirsdag.

Kommunen har sett at foodtrucks har blitt en økende trend i andre byer, og tror at det kan komme flere forespørsler om å få starte opp rullende serveringssteder i Stavanger.

– Vi ønsker å ha klare spilleregler for hvor de kan stille seg, utifra trafikk- og andre hensyn, sa direktør for miljø og utbygging i Stavanger kommune Leidulf Skjørestad, til Byas forrige uke.

Følg Byas.no på Facebook!

Lokale foodtrucks

De mobile serveringsstedene er ikke helt ukjent for Stavanger-publikummet.

I fjor rullet «Den lille havfyren» rundt i byen og serverte sandwicher.

Den blå bilen måtte senere avvikle driften på grunn av manglende omsetning.

Men Tamara Kuklina har nylig gjort en storinvestering på matbil-fronten.

Hun har nemlig bladd opp 300.000 kroner for en grøtbil!

Hvor matbilene i Stavanger ender opp, vet ikke kommunen foreløpig. Dette vil være klart før sommeren. FOTO: Jonas Haarr Friestad

Dette ble vedtatt:

1. Kommunalstyret godkjenner at det kan gis arealtillatelse til inntil åtte såkalte foodtrucks/mobile serveringsvogner i Stavanger. Retningslinjene skal evalueres etter ett år. Det fremlegges en evalueringsrapport.

2. Det enkelte kjøretøy skal ha nødvendige godkjenninger, bl.a. fra Mattilsynet og serveringsbevilling fra bevillingsseksjonen.

3. Det enkelte kjøretøy skal ha egen avfallshåndtering og fremstå som rene både utvendig og innvendig.

4. Kjøretøy kan ikke være lengre enn 8 meter eller bredere enn 2,60 meter. De kan ikke ha tilhenger.

5. Administrasjonen definerer salgsplasser og vareutvalg, samt evt. områder for utplassering av enkle sitteplasser.

6. Salgstiden skal normalt være mellom kl. 09.00 og kl. 20.00. Det kan gis dispensasjon for tidsrommet 07.00 - 09.00. Oppstilling på plassene betinger at kjøretøyene er betjent og åpne minimum åtte timer. Kjøretøyene kan ikke være parkert på torget utover salgstiden.

7. I forbindelse med avvikling av arrangement/festivaler må eier av foodtruck gjøre avtale med arrangør, hvis man ønsker tilgang til arrangementet/festivalområdet.

Administrasjonen bes lage en enkel bookingløsning, og regler for å unngå konflikt om plassene.

Her kan du selv lese saksdokumentet på kommunens nettsider.

Mer fra Byas:

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger kommune
  2. Matbil
  3. Mattilsynet
  4. Matbransjen

Max og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!

Hørt om nordmannen, som spurte en finne i London, om de skulle starte opp foodtruck i Stavanger?

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Slik skal kommunen legge til rette for foodtrucks i Stavanger
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Disse foodtruckene kommer til Stavanger sentrum
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Nå skal flere få lov til å selge nattmat i Stavanger
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    TankenBilen føler seg mobbet ut av Torget
    1 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Frustrert Hanekam-eigar: – Eg har stått på for å skape noko for byen, men føler eg blir overkøyrt
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Korona-utbruddet: Vurderer å stenge eller begrense antall gjester på restauranter og utesteder
    7 MÅNEDER SIDEN