Aktuelt

Tango flytter inn hos Fish & Cow: – Vi skal vokse ved å bli mindre

Etter 22. desember i år, vil Tango på Strandkaien være historie. På nyåret flytter de inn sammen med Fish & Cow og fornyer konseptet.

Oppdatert:
  • Ingebjørg Iversen

Daglig leder Tommy Oppedal Raanti viser området som skal bli til ny Tango-restaurant. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Det eneste vi tar med oss fra den gamle restauranten er logoen. Ellers blir alt nytt, forteller daglig leder i Tango og Fish & Cow, Tommy Oppedal Raanti.

Tango har hatt et nytt konsept i tankene lenge. Da det ikke ble forlengelse av leiekontrakten på Strandkaien fant de ut at det var like greit. Konseptet de hadde sett for seg hadde nemlig ikke passet der.

– Skulle vi kjørt det nye konseptet i lokalet vi har nå, hadde vi trengt mange flere ansatte, og det hadde ikke vært smart business.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Blir mindre, men skal vokse

I nye Tango blir det bare 30 sitteplasser. Den daglige lederen tror at det nye konseptet vil slå godt an.

– Vi skal vokse ved å bli mindre.

Da Renaa fikk sin Michelin-stjerne, sa de at reduksjonen av sitteplasser nok var et smart trekk. Kan dette være grunnen?

– Det er nok sant at det er lettere å få stjerne med færre sitteplasser, men det er ikke derfor vi gjør det, sier Oppedal Raanti.

Men han mener det er flere fordeler ved å flytte Tango og Fish & Cow inn i samme lokale.

Én av grunnene er at det var et lokale de var inne i fra før. I tillegg vil det tydeliggjøre at restaurantene henger sammen, sier han.

– Vi vil for eksempel ha et felles vinkart i begge restaurantene.

LES OGSÅ:

LES MER:

Slik lager du sunn og god mat på stramt budsjett

LES MER:

Fikk beskjed om å rive gjerdet: Nå får Hanekam og andre utesteder midlertidig «amnesti»

Her i Torgterrassen skal Tango inn sammen med Fish & Cow fra januar 2018. FOTO: Kristian Jacobsen

– Uformelt, men formelt

På Fish & Cow blir det naturligvis også forandringer, når de plutselig får inn en restaurant til. Antall sitteplasser vil derimot bestå.

– Vi har noen smarte løsninger som gjør at vi utnytter plassen bedre, og konseptet skal rendyrkes enda mer. Folk vil absolutt kjenne seg igjen.

Hvordan nye Tango vil se ut, er derimot et lite mysterium.

– Fargepaletten vi har nå er hvit og svart, men vi vil gå over til litt andre, mørkere farger. Det vil være mørke vegger, kanskje mørkt tak, og deilige tepper på gulvene.

– Det vil bli en helt egen oase hvor du skal kunne slappe av og nyte. Det skal være uformelt, men formelt, hvis du skjønner hva jeg mener.

Kranglet om stol

På nye Tango er alt nøye valgt ut - fra bestikk, til glass, til stoler.

– Vi har diskutert og kranglet om hvilken stol vi skal ha i flere måneder, ler han.

– Men nå har vi bestemt oss, og det er den desidert mest behagelige stolen, legger han til.

Ellers har akustikken, både på Tango på Strandkaien og på Fish & Cow, vært noe flere kunder har klaget på. Oppedal Raanti kan fortelle at dette blir høyt prioritert og at det blir gjort noe med.

– Vi ser på muligheter til hvordan vi kan forbedre akustikken. I det nye Tango-lokalet vil det bli nærmest lydtett.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sju Stavanger-restauranter på prestisjefull liste

Større meny

Menyen vil bli større og mer sesongbasert enn tidligere.

– Nå bytter vi menyen hver andre uke. I den nye restauranten skal vi ha rettene litt lengre, slik at vi virkelig får perfeksjonert dem.

Men menyen skal følge sesongene, understreker han.

– Er det epler i sesong, skal vi ha epler på menyen. Er det lammesesong, skal vi ha lam på menyen. Det blir også mer sjømat enn før. Vi blir ingen fiskerestaurant, men mer sjømat enn før blir det.

2016 var et vanskelig år for restaurantbransjen. 2017 ser derimot lysere ut. Oppedal Raanti tror det er mye å lære av litt motgang.

– Jeg tror det har vært sunt for oss. Man lærer seg å ta smartere, mer kostnadsbevisste valg, og jeg føler vi har kommet styrket ut av den litt tyngre perioden.

Tango flytter fra lokalene sine i Nedre Strandgate i januar. FOTO: Fredrik Refvem

Håper folk tar farvel

På nye Tango blir det færre ansatte enn før, men Oppedal Raanti forteller at det ser ut til å ordne seg.

– Flere skal slutte uansett, så vi slipper heldigvis unna den verste oppsigelsesprosessen.

Tango på Strandkaien holder åpent i to og en halv måned til.

– Jeg håper folk kommer for å ta farvel med plassen, både en og to ganger. Vi kjører bånn gass og skal avslutte med et smell, avslutter Oppedal Raanti entusiastisk.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Georgios (28) åpner restaurant på Nytorget

LES MER:

Nye Harry Pepper blir på seks plan

LES MER:

Birger Burger-restauranter er konkurs

LES MER:

Egon åpner restaurant i Sandnes

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Sjømat
  3. Tango
  4. Michelin
  5. Lam

Tango skal åpne neste uke: - Foreløpig er det bare en gigantisk byggeplass

Alt skal likevel være på stell til den planlagte gjenåpningen av Fish & Cow og Tango neste tirsdag.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Dette er de beste restaurantene i Stavanger-regionen
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Vil starte nytt pizzaeventyr: – Vi ser for oss 100 til 150 utsalgssteder over hele landet
    12 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Andreas (26) fra Byhaugen var bilselger. Nå åpner han restaurant i de gamle Tango-lokalene
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Denne «restauranten» danker ut både Re-Naa og Tango
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Legger ned «utestedet» for å rendyrke kjøkkenet
    1 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Få oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger
    2 ÅR SIDEN