Siden nyttår er det gitt 160 parkeringsgebyr på UiS

- Og det på universitetet i Norge med flest parkeringsplasser!

Rune Svendsen meldte i slutten av januar at disse bilene stod i veien for at han kom seg ut. Dette er tatt ved en av parkeringsplassene ved UiS. FOTO: Rune Svendsen

I løpet av de 45 første dagene dette året skrev Stavanger Parkering ut 160 parkeringsgebyr eller ileggelser på parkeringsplassene ved Universitetet i Stavanger.

Det tilsvarer 3,5 gebyr per dag.

Følg Byas.no på Facebook!

For sent ute

Facebook-gruppen Universitetet i Stavanger har flere lagt ut bilder av biler som står feilparkert, eller sperrer for at andre kommer seg ut.

«Flytt deg, jeg kommer ikke ut» har vært en melding som er publisert flere ganger.

Det er universitetet i Norge med flest parkeringsplasser, det går ikke an å si at du hadde så dårlig tid.

Stavanger Parkering tror tid kan være en årsak til at de 160 studentene fikk 300 eller 500 kroner hver i gebyr siden nyttår.

– Vi opplever at de ofte kommer så sent til skolen at de ikke finner plass, så bare setter de bilen et sted og springer, sier avdelingsleder for forvaltning i Stavanger Parkering, Irene Strand Cole.

"Håper dere er venner" skrev Marianne Hodne Kjærvik da hun la ut dette bildet på Facebook-gruppen til UiS. FOTO: Marianne Hodne Kjærvik

LES MER:

* Trond laget oppsiktsvekkende film fra p-plassen på UiS Trond laget oppsiktsvekkende film fra p-plassen på UiS

Flere ledige plasser

Strand Cole sier det ofte er ledige parkeringsplass lengst borte fra skolen, og mener mange kunne unngått gebyrene.

"Måtte gå inn på pasasjersiden - for så klatre over til førersetet. Takk skal du ha" lyder meldingen til dette bildet. FOTO: Privat

– Det er universitetet i Norge med flest parkeringsplasser, det går ikke an å si at du hadde så dårlig tid, sier Strand Cole.

Hun sammenligner det med å kjøre for fort på motorveien fordi en har dårlig tid. Det er ingen unnskyldning for å bryte lover, mener hun.

LES MER:

Vil du bo nærmere UiS? Nå kan du få studentbolig på dagen For første gang på 10 år kan du få studentbolig på dagen

LES MER:

Irritert deg over dårlig parkering før? Sjekk denne reaksjonen! Irritert deg over dårlig parkering før? Sjekk denne reaksjonen!

– Mange kunne altså unngått gebyrene på universitetsområdet?

– Ja, om folk hadde kjørt to og to, eller tatt buss hadde de unngått gebyrene. Det er nok en del som kjører som ikke trenger det. Det er lettvint å ta bilen, sier Strand Cole.

LES MER:

Har du lurt på å begynne å ta buss? Nå blir det billigere for studentene på bussen Nå blir det mye billigere for studentene med månedskort på bussen

"Minst 20 biler som er innelåst nå" skrev Marius Steffensen da han la ut dette bildet på Facebook-gruppen til UiS. FOTO: Marius Steffensen

Mer fra Byas:

LES MER:

UiS-student kastet ut av Vest-Sahara

LES MER:

Ida Marie (21) brukte eksamensperioden på å hjelpe båtflyktninger

LES MER:

Her er gladnyheten som får studentene til å juble

Publisert:

Oppdatert:

I en gate på dette bildet blir det gitt flest parkeringsbøter i Stavanger

Klarer du å se hvor?