– Alt jeg gjør nå kommer med i FIFA 2017

I solfylte Madrid jobber Jørgen Lybeck Hansen (21) fra Kristiansand i sommer med fotballspillet FIFA. Denne sommerjobben er langt ifra uoppnåelig, ifølge IT-studenten selv.

Publisert:
Jørgen Lybeck Hansen (21) bor i sommer i Madrid, hvor han jobber med det populære fotballspillet FIFA under EA Sports. Foto: Privat

Fristende med sommerjobb i Madrid? I verdens største videospillselskap? Det har nemlig Jørgen Lybeck Hansen (21) fra Kristiansand vært så heldig å få muligheten til, og i skrivende stund sitter han på EA Sports sine kontorer og jobber med fotballspillet FIFA 2017.

– Nå tester jeg FIFA på norsk helt alene, så det er litt press. Alt jeg gjør nå, kommer med i FIFA 2017. Så man kan ikke dumme seg ut, forteller Jørgen til KRSby fra solfylte Madrid.

First day at EA. Probably the best experience in my life! #eamadrid #eagames
LES MER:

Er du uten sommerjobb? Fortvil ikke!

Grep sjansen og pakket bagen

Jørgen er nå ansatt i EA Sports som «localization tester«, som innebærer å sjekke den norske teksten i FIFA 2017. Hans kompetanse er innen IT som han nå studerer på UiA, som han får god bruk for i jobben som oversetter.

– Du sitter rundt 8 timer hver dag og jobber på PC, og da må du ha kunnskaper innen redskapet du skal bruke. Men jobben er ikke uoppnåelig, selv om mange kanskje tror det, forteller han.

Å kunne skrive EA Sports som arbeidsgiver på CV-en, mener Jørgen er et stort pluss i boka for fremtidige jobber. Han får nemlig mye forskjellig type kunnskap, som det å sitte i møter, og det organisatoriske ved en så stor bedrift.

– Kulturen på arbeidsplassen her er helt konge.

– Jeg tror det veier veldig bra på CV-en min. Det er jo en stor organisasjon, så det er utrolig gøy for meg å se hvordan det fungerer på innsiden.

Når vi snakker med IT-studenten, har han bodd og jobbet to uker i Spania allerede. Totalt skal han jobbe der i to måneder. Han fikk bare tre ukers varsel på å takke ja til sommerjobben, men det er ikke tvil om hva han tenker om valget sitt.

– For en som aldri har bodd alene, og heller ikke reist noe spesielt, var det ikke barebare å pakke bagen og dra fra venner, kjæreste og familie på så kort varsel. Men jeg angrer absolutt ikke!

Skandinavisk tillegg

Jørgen bor med en annen nordmann i Madrid, og forteller at de har fått god hjelp av EA med tanke på bosted.

– Teknisk sett bor vi gratis i to måneder, men til gjengjeld er ikke lønnen så høy.

Rommet til Jørgen er ikke stort, men mye av fritiden går med til å henge med kollegaer utenfor leiligheten. Foto: Privat Rommet til Jørgen er ikke stort, men mye av fritiden går med til å henge med kollegaer utenfor leiligheten. Foto: Privat

Lønnen er noe lavere der nede enn en typisk norsk lønn er. Men han forteller at som skandinaver får man et lite lønnstillegg.

– Det får vi fordi vi er vant med høy lønn hjemme i Norge, og for at det skal være fristende for oss å jobbe her.

LES MER:

Slik sikrer du deg sommerjobb

Arbeidsmiljø på topp

Jørgen forteller om pauserom med biljardbord, fussballbord og alle mulige konsoller og spill. De jobber fra 10.00 til 19.00 fra mandag til torsdag, men forteller at arbeidsmiljøet er så bra at det ikke gjør noe om dagene er litt lange.

– Kulturen på arbeidsplassen her er helt konge. Alle vet hvorfor man er her, og det er for å jobbe. Så alle er i samme båt, og det gjør det mye enklere.

Også utenfor arbeidstiden er oversetter-kollegaene i EA Sports Madrid sosiale.

– Det er organisert fotball-, basket- og tennislag, og i helgene så møtes vi ofte for å dra ut og feste og lignende. Det har også vært EA-fester, hvor vi har møtt mange som har jobbet i bedriften lenge.

Friday Football with EA was a lot of work. 2 hours of intense running in 35 degrees!!#eamadrid #soccer

Alternativet til sommerjobben i Madrid, var dagligvaren hjemme i Kristiansand. Han tror at arbeidsmoralen er høyere der nede, enn den ville vært hjemme bak kassa.

– Her er jobben førstepri for alle. Hjemme ville nok det vært vanskeligere å prioritere dagligvarejobben, fremfor å henge med venner som drar deg med på ting.

– Hva tenker du om fremtiden? Kunne du tenke deg å fortsette der?

– Ikke innen oversetting, men jeg kunne gjerne kjørt fullt ut på spillutvikling!

LES MER:

Slik lykkes du med jobbsøking i sosiale medier

Ny hverdag for sørlendingen

– Så lenge man ikke dummer seg veldig ut, så er man nesten garantert sommerjobb neste år. Og hvis man gjør det veldig bra, kan man få en jobb til høsten.

Jørgen har fremdeles igjen ett år på IT-utdanningen, så foreløpig blir det ikke noen jobb til høsten hos EA Sports. Tredjeåret skal han sannsynligvis ta i Irland, med fordypning innen spillprogrammering.

– Jeg kommer hjem fra sommerjobben her i Madrid 15. august. Hvis jeg kommer inn i Irland, så reiser jeg igjen 25. august. Så det blir travelt, men det er uten tvil verdt det.

Madrid er en by med mye liv, spesielt på sommeren, og det vet Jørgen å utnytte. Foto: Privat Madrid er en by med mye liv, spesielt på sommeren, og det vet Jørgen å utnytte. Foto: Privat
LES MER:

Her er KRSby-trynenes sommerfavoritter!

– Man burde bare søke!

Måten Jørgen fikk opp øynene for jobben, var via UiA sin tjeneste Kompetansetorget. De kobler studenter og bedrifter sammen. Der registerte han IT-kunnskapene sine, og fikk intervju.

– Intervjuet handlet mye om deg selv og dine spillkunnskaper osv. Med IT som bakgrunn har jeg mye peiling på hvordan jeg skal drive med PC-arbeid og lignende, så det var nok derfor jeg fikk jobben.

De er syv stykker fra Norge som jobber på Madrid sine EA-kontorer, og til sammen er oversetterne fra 25 forskjellige nasjoner. En annen i klassen til Jørgen på UiA har nå også fått sommerjobb der. Jørgen sitt råd til studenter som vil prøve seg, men som tror de er underkvalifisert er:

– Man burde bare søke! Danskene for eksempel har et stort problem med å få inn folk. Så hvis man føler man er litt kvalifisert, så burde man prøve.

Publisert:

Alt Jørgen (21) gjør i sommer kommer med i FIFA 2017

I solfylte Madrid jobber Jørgen Lybeck Hansen (21) i sommer med fotballspill.

Publisert:
  • Julie Sørensen Molvik, Krsby.no