Åpner ny restaurant i Pedersgata: – Vi bringer noe nytt til byen
Maggis Munchies har tatt over Pollo Locos lokaler i Pedersgata, og vil tilby matbyen Stavanger noe nytt.
– Folk kan forvente seg variasjon og smakfull mat. Det er godt og næringsrikt!
Det sier daglig leder hos Maggis Munchies, Monika Kamola. Sammen med kjæresten Maggi Andrésson har hun jobbet på for å få lokalene klare til åpning. Alt av interiør er av resirkulert materiale og hjemmesnekret, som gjenspeiles i den hjemmelagde maten.
Sakte tilberedt mat
Konseptet til den nye restauranten er sakte tilberedt mat, servert fort. Den daglige lederen er selvsikker på at dette er noe Stavanger vil ha.
– «Slow cooked food» er populært i hele verden, som i København og Berlin. Det er noe Stavanger trenger, føler jeg. Vi er veldig heldige som har fått åpnet i denne gaten som har et så stort potensiale, sier Kamola.
På laget har paret med seg serieentreprenør Siv Havik, som tidligere har arrangert yogafestival i Stavanger. Hun har hjulpet Maggis Munchies i idéstadiet og med det praktiske i oppstarten. Serieentreprenøren forklarer konseptet.
– Du kan tenke deg at kokken bruker 18 timer på å tilberede råvarene og gjøre det klart. Så når man skal servere det, tar det bare noen minutter. I stedet for å stå hjemme og bruke superlang tid på å lage det møreste kjøttet, eller den mest smakfulle falafelen, kan du komme hit å få det servert, sier Havik.
LES OGSÅ:
Tako åpner snart, men eierne tenker allerede på noe nytt
Yum og Tex & Turk har stengt dørene
Lokalt og kortreist
«Fra gård til bords» står det på veggen ved et av spisebordene hos Maggis Munchies. Dette er noe de satser på, bokstavelig talt. I restauranten har de blant annet chiliplanter som de plukker fra, og de fermenterer og sylter sine egne grønnsaker.
– Vi samarbeider også med flere lokale leverandører, som A. Idsøe, Smågrønt og Como Mexico, forteller Kamola.
Pedersgata, og Stavanger generelt, er full av konkurranse når det gjelder mattilbud og spiseplasser. Dette er ikke Kamola bekymret for.
– Det er jo bare bra at businessen blomstrer. Vi har noe de andre ikke har, og bringer noe nytt til byen, sier hun.
– Lager en plattform som hjelper folk
Den nyåpnede restauranten kjører også på med et konsept der kundene kan kjøpe en rett til noen som trenger det, i tillegg til seg selv.
– Det kalles et «pay it forward»-konsept. Kundene her kan komme inn å kjøpe en wrap for eksempel, også kjøpe en til som blir gitt ut til de som ikke har en like god livssituasjon, forklarer Havik.
Hun presiserer at folk må bli gjort oppmerksomme på forskjellene som vokser i Stavanger.
– Det er ikke så mange som snakker om det, for det er et stigmatisert tema. «Det er ingen som er fattige i Norge» – dette er absolutt ikke tilfellet. Barnefattigdom i Rogaland øker dessverre. Med dette konseptet blir Maggis Munchies en plattform hvor folk kan hjelpe folk, og de som trenger mat, får det, avslutter Havik.
MER FRA BYAS:
I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant
Restauranten måtte stenge etter én uke: Hadde ikke papirene i orden
Yips Dumplings & Digg har åpnet - sjekk forandringen
Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!
Dere har nominert deres favoritt-takeaway, og vi har plukket ut de ti mest populære!
Relaterte artikler
- AKTUELTMaggis har forsvunnet fra Pedersgata – nytt konsept på plass1 ÅR SIDEN
- AKTUELT24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk4 ÅR SIDEN
- AKTUELTSatser til tross for tøff start: – Nå er det på tide å være optimistiske igjen2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse spisestedene er med på årets «Spis for 100» i Stavanger3 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100»-uka: Gi din vurdering!4 ÅR SIDEN
- AKTUELTSamarbeid ga resultater: – Mange kommer inn og lurer på hvor det nye burgerstedet er3 ÅR SIDEN