Åpner ny restaurant i Pedersgata: – Vi bringer noe nytt til byen

Maggis Munchies har tatt over Pollo Locos lokaler i Pedersgata, og vil tilby matbyen Stavanger noe nytt.

Publisert:
Siv Havik (t.v.) og Monika Kamola har samarbeidet godt for å få Maggis Munchies på beina.

– Folk kan forvente seg variasjon og smakfull mat. Det er godt og næringsrikt!

Det sier daglig leder hos Maggis Munchies, Monika Kamola. Sammen med kjæresten Maggi Andrésson har hun jobbet på for å få lokalene klare til åpning. Alt av interiør er av resirkulert materiale og hjemmesnekret, som gjenspeiles i den hjemmelagde maten.

Sakte tilberedt mat

Hos Maggis Munchies ligger det flere timers arbeid bak maten.

Konseptet til den nye restauranten er sakte tilberedt mat, servert fort. Den daglige lederen er selvsikker på at dette er noe Stavanger vil ha.

– «Slow cooked food» er populært i hele verden, som i København og Berlin. Det er noe Stavanger trenger, føler jeg. Vi er veldig heldige som har fått åpnet i denne gaten som har et så stort potensiale, sier Kamola.

På laget har paret med seg serieentreprenør Siv Havik, som tidligere har arrangert yogafestival i Stavanger. Hun har hjulpet Maggis Munchies i idéstadiet og med det praktiske i oppstarten. Serieentreprenøren forklarer konseptet.

– Du kan tenke deg at kokken bruker 18 timer på å tilberede råvarene og gjøre det klart. Så når man skal servere det, tar det bare noen minutter. I stedet for å stå hjemme og bruke superlang tid på å lage det møreste kjøttet, eller den mest smakfulle falafelen, kan du komme hit å få det servert, sier Havik.

LES OGSÅ:

LES MER:

Tako åpner snart, men eierne tenker allerede på noe nytt

LES MER:

Yum og Tex & Turk har stengt dørene

Lokalt og kortreist

I restauranten er det flere planter de ansatte plukker direkte fra.

«Fra gård til bords» står det på veggen ved et av spisebordene hos Maggis Munchies. Dette er noe de satser på, bokstavelig talt. I restauranten har de blant annet chiliplanter som de plukker fra, og de fermenterer og sylter sine egne grønnsaker.

– Vi samarbeider også med flere lokale leverandører, som A. Idsøe, Smågrønt og Como Mexico, forteller Kamola.

Pedersgata, og Stavanger generelt, er full av konkurranse når det gjelder mattilbud og spiseplasser. Dette er ikke Kamola bekymret for.

– Det er jo bare bra at businessen blomstrer. Vi har noe de andre ikke har, og bringer noe nytt til byen, sier hun.

Maggis Munchies har tatt over Pollo Locos lokaler i Pedersgata.

– Lager en plattform som hjelper folk

Den nyåpnede restauranten kjører også på med et konsept der kundene kan kjøpe en rett til noen som trenger det, i tillegg til seg selv.

– Det kalles et «pay it forward»-konsept. Kundene her kan komme inn å kjøpe en wrap for eksempel, også kjøpe en til som blir gitt ut til de som ikke har en like god livssituasjon, forklarer Havik.

Hun presiserer at folk må bli gjort oppmerksomme på forskjellene som vokser i Stavanger.

– Det er ikke så mange som snakker om det, for det er et stigmatisert tema. «Det er ingen som er fattige i Norge» – dette er absolutt ikke tilfellet. Barnefattigdom i Rogaland øker dessverre. Med dette konseptet blir Maggis Munchies en plattform hvor folk kan hjelpe folk, og de som trenger mat, får det, avslutter Havik.

MER FRA BYAS:

LES MER:

I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant

LES MER:

Restauranten måtte stenge etter én uke: Hadde ikke papirene i orden

LES MER:

Yips Dumplings & Digg har åpnet - sjekk forandringen

Publisert:

Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!

Dere har nominert deres favoritt-takeaway, og vi har plukket ut de ti mest populære!

Oppdatert: