– Dette er huset med det rare i!
Slik beskriver Sven Erik Renaa sitt fjerde spisested i Stavanger.
Jarle AaslandGalskap
«Sirkus Renaa» boltrer seg på rundt 1000 m² i Lagårdsveien 61, og med alt fra konditori til pastaretter beskriver Renaa det som et eget sirkus.
– Det er mange ulike utøvere under samme tak, så det er der navnet kommer fra, sier Renaa og legger til:
– Også er det litt galskap, å gjøre noe så svært med så mange ulike ting.
Jarle Aasland– Hva er hovedfokuset?
– Det er ikke noe hovedfokus! mener Renaa.
Han sier at man kan spille shuffle board, spise pizza, ta seg et glass vin eller bare slappe av med venner, før han nøler:
– Eller jo, det er et bakeri/konditori, med masse underting.
Jarle AaslandSirkuset
Tsvetelina Sofera er daglig leder for Sirkus Renaa, og mener at «undertingene» Renaa refererer til kan deles opp i fem ulike sirkusavdelinger:
- Iskrem
- Sjokolade
- Bakeri
- Konditori
- Restaurant/bar
Jarle Aasland– Vi måtte ha noe å fylle disse store lokalene med!
Jarle AaslandRenaa selv beskriver sirkuset som et avslappet sted, som også skal servere den beste bollen og vannbakkelsen i byen.
– Folk skal se på oss som en hverdagsplass med digg topping, håper han.
Jarle AaslandBeste av de beste
Med daglig leder Tsvetelina Sofera i front mener Renaa at de har samlet de beste av de beste.
– Vi har Pavel som driver med sjokolade, Nicolai som er norgesmester i baking, Hege som har styrt konditorlandslaget, Alberto, en helt nerdete pizzaiolo som står og måler pizzadeiger med termometer og finner syre på surdeiger...
Jarle Aasland– Vi elsker fagnerder, og de har vi flust av her!
Sven Erik RenaaJarle AaslandSatser på kvalitet
Renaa mener at det er et godt rykte som gjør at de har kunnet håndplukke staben.
– Alle vet at vi satser på kvalitet og at vi vil gjøre ting ordentlig, sier han.
Det står Renaa på døra, men det er ikke Sven Erik selv som skal styre skuta.
– Jeg kan ikke stå med fire hender, så her har vi hentet inn fagfolk som skal holde det nivået jeg drømmer om.
Jarle AaslandIfølge Renaa er plasseringen i Lagårdsveien, mellom Våland, Storhaug og Paradis, midt i blinken.
– Over oss er det rundt 180 hotellrom, under oss er det Fangene på fortet, sier han.
Han påpeker også at Sirkus Renaa kan bli et fint møtepunkt midt mellom de nye høyblokkene i Paradis og Stavanger sentrum.
Jarle AaslandStor interesse
Sofera på sin side forteller om stort engasjement fra Stavanger-befolkningen.
– Interessen har vært kjempestor, og folk har vært veldig nysgjerrige på hvordan Sirkus Renaa blir!
Jarle AaslandUtsatt åpning
Opprinnelig var planen å åpne i slutten av august, men grunnet covid har planene blitt utsatt - til nå.
– Nå er vi snart i desember, så det er virkelig på tide og åpne, sier Renaa.
– Vi har ventet på dette lenge, og har et fantastisk team bak oss som er veldig klare for å starte, legger Sofera til.
Heldigvis har de god plass, og forteller at det dermed ikke blir problematisk å overholde smittevernregler.
Jarle AaslandEt sted for alle
Noen storartet åpning blir det imidlertid ikke.
– Egentlig ville vi ha 200 gjester, sjonglører og sprell, sier Sofera.
Men festen må flyttes til den blir tillatt.
I stedet åpner de dørene klokka 10 onsdag 25. november, som om det er en helt vanlig dag for sirkuset.
– Det har vært mye armer og bein, men det er heldigvis godt planlagt, sier Sofera, og legger til:
– Vi er veldig spente på hvem som kommer til å bruke oss. Vi håper jo på alle!
Jarle Aasland- Jarle Aasland
Hvilken av disse er #byasbeste kafé?
Dere har nominert deres favorittkafé, og dette er de ti mest populære!
Relaterte artikler
- KULTURMed disse enkle tipsene blir du bedre i sjakk24 DAGER SIDEN
- AKTUELTErik (21) har én million følgere på TikTok: – Jeg skjønner det ikke helt selv2 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTDisse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!2 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTNy jobb og hjemmekontor? Dette mener eksperten du bør gjøre14 DAGER SIDEN
- AKTUELTÅpner ny butikk på Kvadrat3 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTDJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet3 MÅNEDER SIDEN