Slik blir Åpen dag på UiS: Heldigital med over 60 direktesendinger

Det blir Åpen dag på Universitetet i Stavanger (UiS) tirsdag. Men det blir i digital versjon. Tilgjengelig for alle!

Oppdatert:
Studentene Nanna Aanderud-Larsen (fjernsyns- og multimedieproduksjon, t.v.) og Tomine Walmsness (journalistikk) er studentambassadører for UiS og skal holde direktesendte infomøter under Åpen dag tirsdag. (Foto: UiS)

I 2020 rakk UiS akkurat å arrangere åpen dag før landet stengte ned.

Men i år blir det annerledes. Joda, det blir Åpen dag, men det blir - som så mye annet for tiden - i en digital versjon.

– Åpen dag er hvert år en fest på campus Ullandhaug, med rundt 2500 skoleelever som utforsker laber og undervisningsrom. I år satser vi i digitalt, med direktesendte omvisninger og infomøter om studieprogram, sier prosjektkoordinator Siri J. Pedersen i en pressemelding.

LES MER:

Fadderfestivalen 2021: – Denne uken er viktigere enn noen gang

LES MER:

Stavanger-studenter først til å teste ut vennespleis-appen «Hei»

66 direktesendinger

Tirsdag 9. mars skal UiS forsøke å inspirere og informere elever ved hjelp av 66 direktesendinger fra campus Ullandhaug.

Heftig sendeskjema, med andre ord. Men hvordan gjøres det?

  • 11 parallelle infomøter, hver på 20 minutter, sendes parallelt
  • I løpet av 3,5 time kan du velge mellom 66 infomøter
  • Alle grunnstudiene ved UiS er presentert
  • Du må ikke melde deg på, alle har tilgang via Zoom-lenkene
  • Har du spørsmål eller kommentarer, kan du sende det inn via chatten
LES MER:

Nytt årstudium på UiS: – Vil dekke et stort behov i regionen

Fysisk Åpen dag blir det nok i 2022, men allerede nå tror UiS at det også kommer til å være en digital versjon i tillegg.

– Gleder oss til å vise

Og prosjektkoordinator Pedersen understreker at alle er inviterte, selv om hovedmålgruppa (selvfølgelig) er framtidige studenter!

– Alle er velkomne til Åpen dag. Ung, gammel, arbeidssøkende eller pensjonist, men spesielt elever som snart skal studere. Vi gleder oss til å vise hvordan vi har det og hvordan det er å studere på UiS.

LES MER:

Dette er de mest populære studiene, og disse er vanskeligst å komme inn på

At det i år blir en digital versjon, skyldes først og fremst korona. Men allerede nå regner UiS med at digitale omvisninger og infomøter er noe det kommer til å gjøre også neste år - i tillegg til fysiske arrangementer.

– Vi ønsker først og fremst å invitere elevene velkommen her på campus, men digitale sendinger har også mye positivt ved seg. Vi kan nå ut til elever som ikke har mulighet til å være her fysisk, sier Pedersen.

Publisert:
Oppdatert:

Mohamed inviterte statsråden og rektor inn på hybelen på Ullandhaug

129 nye studentboliger ble offisielt åpnet lørdag. Både statsråd, varaordfører og rektor ved UiS fikk omvisning på en av hyblene.

Publisert: