Sørlandssenteret (25) lover bedre ungdomstilbud

Sørlandssenteret feirer denne helga 25-årsjubileum. Vi tok en prat med senterleder Ruben Storevold, som vil ha større ungdomsfokus fremover.

Publisert:
Senterleder Ruben Storevold jobber nå for at unge mellom 18 og 35 år skal få mer aktuelle butikker på Sørlandssenteret. Foto: Lars Hoen

– Jeg tror vi har vært alt for dårlige på å treffe de mellom 18 og 35. Generelt sett tror jeg ikke kjøpesentre har vært flinke nok på dette, innrømmer Storevold.

Det har senterlederen nå tatt tak i, og med fokus rettet mot den gamle delen av senteret er de nå på leting etter butikkonsepter som kan treffe denne målgruppen.

Digital satsning

– Vi har gjort noen grep i forhold til en digital satsning, hvor vi blant annet har utviklet en inspirasjonsside på nett, forteller han.

Via nettsatsningen, som fokuserer på bilder og film, og Instagram-bruk, prøver de å inspirere ungdom og kommunisere bedre med denne aldersgruppen.

– Ut i fra tilbakemeldinger har vi jobbet med å finne de rette konseptene. Jeg håper vi kan slippe noen navn på spennende nye konsepter som jeg tror vil treffe i løpet av kort tid, røper senterlederen.

Kjøpesenter-eieren og mangemilliardæren Olav Thon (90) deltok på åpningen for et år siden. Foto: Torstein Øen _Kjøpesenter-eieren og mangemilliardæren Olav Thon (90) deltok på åpningen for et år siden. Foto: Torstein Øen_

Fornyer den gamle delen

Etter åpningen av 60 nye butikker i fjor, som feires nå i helgen, forteller Storevold at de nå har rettet oppmerksomheten mot den gamle delen av senteret. Og her håper han de blant annet vil få inn aktører som vil treffe ungdommen bedre.

– Vi vil alltid jobbe med utviklingen av butikkmiksen, og finne ut hva ungdommen vil ha. Vi tror at vi kan bli mer aktuelle i denne sammenheng, sier han.

Vil bli Nordens beste

Foruten å satse på ungdommen jobber Storevold for at Sørlandssenteret skal bli Nordens beste kjøpesenter, både i omsetning og butikkmiks.

– Dette er en spennende bransje, for den er alltid under utvikling. Vi jobber kontinuerlig med å finne ut hvilke spennende butikker som finner i Norge og i utlandet, som vi kan få inn på senteret. Vi vil bli Nordens beste, sier han.

Senterlederen trekker blant annet fram åpningen av Image som et bra eksempel på lokale aktører. Foto: Torstein Øen _Senterlederen trekker blant annet fram åpningen av Image som et bra eksempel på lokale aktører. Foto: Torstein Øen_

I tillegg til å nå utover landegrensene rettes fokus også mot potensielle lokale aktører.

– Vi jobber med utvikling av nisjebutikker og å finne gode drivere og spennende konsepter på Sørlandet. Vi var veldig stolte av da vi i fjor åpnet Pippin og Image med Ivar Langenes, som også har Bølger, sier senterlederen.

Tredagersfeiring

Feiringen av Sørlandssenterets 25-årsdag, og ettårsdagen for den nyeste delen av senteret, starter i dag, og varer ut lørdag. Mye av oppmerksomheten rettes mot barna, hvor det blir forskjellige opplegg, i tillegg til at den norske popduoen Cir.Cuz holder minikonsert når senteret holder nattåpent fredag.

Publisert:

Hva er #byensbeste kjøpesenter?

Byens fem kjøpesentre skal nå konkurrere om hvem som er #byensbeste. Vinneren kåres av leserne!

Oppdatert: