Finalerunden avsluttes lørdag kveld: Stem fram vinnerne av Byens Beste

Nå gjelder det! Den siste og avgjørende runden er i gang. Stem fram vinnerne av årets Byens Beste før 30. mars.

Oppdatert:
Nå kan du stemme igjen! Den avgjørende finalerunden varer fram til 30. mars ved midnatt.

Nå kan du stemme på nytt!

Den innledende runden er over, og tusenvis av engasjerte KRSby-lesere har stemt fram fire finalekandidater i hver kategori til den siste og avgjørende finalerunden, som varer fram til 30. mars ved midnatt.

Vinnerne avslører vi først på Byens Beste-festkveld på Kick Scene 4. april, hvor sportsprofil Erik Follestad blir konferansier.

Slik stemmer du i finalen

I innledningsrunden var det svært jevnt i flere av kategoriene. Det er derfor stemmene fra denne siste og avgjørende finalerunden som alene avgjør hvilke ni steder som vinner Byens Beste 2019.

For å forhindre juks i avstemningen ber vi deg om å logge inn på din Schibsted-konto (tidligere kalt SPiD-konto), som også brukes på nettsteder som Finn.no og fvn.no.

Hvis du ikke har bruker, kan du opprette en gratis ved å trykke på «Meny» i høyre hjørne, og deretter «Logg inn».

PS: Du må være logget inn for avgi stemme, ellers blir den ikke gyldig. Stemmen er godkjent når du får beskjeden «Takk for at du deltar». Hvis du får «loading»-tegnet har du ikke logget inn.

Du kan kun stemme på en kandidat per kategori. Lurer du på noe annet om konkurransen, send oss en mail på tips@krsby.no

Her kan du lese mer om årets finalister:

Utested-finalistene

Håndverkeren er et av byens eldste og tradisjonsrike utested-lokaler, og ligger på Øvre Torv. I tillegg til å være et utested- og restaurant, tilbyr også stedet shuffleboard, konserter, standup-kvelder og mer.

Heidi's Bier Bar i Vestre Strandgate er nykommeren av de fire finalistene. Den danske "afterski"-kjeden åpnet utestedet i Kristiansand i fjor, og har siden fått flere unge sørlendinger og studenter til å danse på bordet i ekte oktoberfest-stil.

Harvey's Sportsbar i Tollbodgata et av byens mest populære utesteder, spesielt for studenter. I tillegg til eget spillrom, golfsimulatorer og flere etasjer, er fotballkamper på storskjermer ofte noe som skaper et fullspekket lokale.

Bakgården ligger midt i Tollbodgata, og skiller seg ut ved å spesialisere seg på cocktails, i tillegg til bar- og restaurantmeny. Bak baren er det prisvinnende bartendere som har sørget for at stedet har profilert seg med flere utmerkelser.

Pizza-finalistene

La Pizza er et relativt nyåpnet tilbud på Lund, som lager italiensk pizza fra steinovn i en konteiner i Idunveien. Stedet åpnet i fjor.

Pizza & Show er en matvogn som lager italiensk pizza fra steinovn. Matvogna er ofte å se i Markens Gate, men også i Vågsbygd og på Lund.

Bellini i Markens Gate er den italienske satsingen til restaurantgruppa Mat & Uteliv, og spesialiserer seg på napolitansk pizza, italienske retter og andre varer.

La Famiglia i Vestre Strandgate er en familiedrevet restaurant som tilbyr autentisk pizza og flere andre italienske retter.

Kategorien Byens Beste-pizza har engasjert mange.

Spisested-finalistene

Mother India åpnet dørene i 1994, og er derfor byens eldste indiske restaurant. I spissen er det eier Sarita Sehjpal som styrer den familiedrevne restauranten i Markens Gate.

Til Stede Mat og Mer tilbyr bærekraftige retter laget av lokale råvarer, med flere vegetar- og vegantilbud på menyen. Spesialitetene er sjømat, vegetar og rawfood.

Bønder i Byen åpnet dørene på Torvet i 2015. Ved å spesialisere seg på norsk, urban "bondekost", laget av lokale råvarer, er stedet ofte fullt på både morgen, dag- og kveldstid.

Le Monde Tapas, rett over gata fra Sandens kjøpesenter i Markens Gate, spesialiserer seg på ulike tapastallerkener, med smaker fra flere av verdens hjørner, spesielt Middelhavet- og land i Sør-Europa.

Trafikkskole-finalistene

UFO Trafikkskole er en av Sørlandets største trafikkskole-kjeder, og avdelingen i Kristiansand holder sentralt til i Dronningens gate.

Wright Trafikkskole er et av landets største kjøreskole-kjeder, med 32 avdelinger i hele landet. I Kristiansand holder trafikkskolen til i Dronningens gate.

LEARN har 11 avdelinger rundt om i landet, og avdeling Kristiansand holder til i Holbergs gate, hvor 6 lærere sørger for å skape trygge trafikanter.

Bernts Trafikkskole er den eneste finalisten i denne kategorien som ikke er en del av en større kjøreskole-kjede. Med trafikklærer Bernt Wilhelm Dahl i spissen har Bernts Trafikkskole blitt et kjent tilbud rundt Hellemyr-området.

Frisør-finalistene

DUO-Frisører er en frisørsalong som ligger midt i Skippergata, og huser flere forskjellige frisører.

A-Salong Tollbodgata er en av filialene til A-Salong, som også har to salonger på Sørlandssenteret, samt en til på Sandens kjøpesenter.

Studio Alf Kristiansand er en av avdelingene til den nasjonale frisørkjeden, som åpnet på landsbasis i 1976.

Anne Margrethes Frisørsalong holder til midt i Markens Gate, og er blitt et veletablert og lokalt tilbud for både damer og menn.

I kategorien nisjebutikker var det så jevnt at vi måtte ha fem finalekandidater.

Nisjebutikk-finalistene

I denne kategorien var det ekstra jevnt i den innledende runden, og to av stedene på fjerdeplass hadde eksakt like mange stemmer. Derfor har vi tatt med fem kandidater:

Kollektivet / Unwrapped i Skippergata spesialiserer seg på gjenbruk, mote og zerowaste, hvor flere lokale selger produkter, både nytt og brukt.

Hansen & Co er en interiør, gave- og detaljhandel innenfor nordisk interiørdesign, med en lang historie tilbake til oppstarten i 1892, som ligger midt i hjertet av Skippergata.

Randesund Lysstøperi er både kafé, gave og interiørbutikk som holder til i Randesund på en liten gård i Holteveien. Stedet har blitt en etablert møteplass og nisjebutikk.

Image Kristiansand har siden oppstarten for 14 år siden blitt en kjent motebutikk i hjertet av Kvadraturen. I dag ligger butikken i andre etasje på Sandens, og huser moteklær for kvinner og menn.

Kaffe & Pasta er en liten men populær nisjebutikk i Skippergata som selger blant annet kaffe, te, olivenolje og pasta-produkter.

Treningssted-finalistene

Spicheren ligger ved Universitetet i Agder Kristiansand ved Gimlemoen, og er naturlig nok et populært treningssenter for studenter, men også andre.

Sats Aquarama er et av sentrene til Sats, som tok over Fresh Fitness-lokalene i Kristiansand i 2018. Til årets Byens Beste er det avdelingen på Aquarama som er stemt fram til finalen.

Emijoly Yoga & Pilates på Tangen er et populært tilbud som spesialiserer seg blant annet på hot yoga, yoga, pilates og barre. Emijoly har også avdelinger på Spiregården og i Vennesla.

Crossfit Kvadraturen på Tangen er et av de mest populære Crossfit-sentrene i sentrum, og ligger rett ved Aquarama badeland.

Personlig trener-finalistene

Elisabeth Sletten jobber som personlig trener på steder som Spring Fitness Vågsbygd og Bare Trening avdeling Rona og Vågsbygd. I tillegg er hun online coach.

Julie Rafoss jobber som personlig trener på sentre som Shapes Fitness Østsia og Trimeriet Vennesla, i tillegg som online coach.

Charlotte Nevland er en personlig trener som har utmerket seg spesielt innenfor crossfit, og har base på Crossfit Kvadraturen på Tangen.

Thomas Falkum er personlig trener på det sentrale treningssenteret Solsiden, som han også var med å starte i 2007.

Hudpleie-finalistene

Renates Dagspa i Kvadraturen er et hudpleie-tilbud som tilbyr tjenester innenfor ulike felt som hud, makeup, fotterapi, massasje og makeup-tatoveringer.

Auds Hudpleie Lillemarkens er an av avdelingen til den populære kjeden Auds Hudpleie, som har seks salonger på Sørlandet. Avdelingen på Lillemarkens tilbyr alt fra ansiktsbehandlinger til massasjer og behandling av vipper og bryn.

Klinikk Nova er en unisex-klinikk i Kvadaturen som tilbyr tjenester innenfor vippeextension, akryl, negler, manikyr, pedikyr, makeuptatovering, frisørtjenester og mer.

Brows by Laila i Kvadraturen spesialiserer seg på styling av bryn, voks-tjenester, make up og hud.

Slik har Byens Beste-konkurransen fungert:

Til Byens Beste-konkurranse er det leserne selv som har sendt inn nominasjoner i februar i de ni kategoriene. Dette har foregått primært på mail, men også på Facebook og Instagram.

I år har vi også gitt steder, bedrifter og personer muligheten til å nominere seg selv, for å få konkurransen så rettferdig som mulig.

Fristen for å nominere var 25. februar, så eventuelle forslag som kom etter denne datoen er ikke med.

I den innledende runden som foregikk fra 13. til 20. mars har tusenvis av lesere stem fram de nominerte stedene til finalerunden. De fire stedene med flest stemmer i hver kategori er årets finalister, som du kan stemme på øverst i denne saken.

Publisert:
Oppdatert:

Nå skal vi kåre Byens Beste igjen

Hva er det beste spisestedet i Kristiansand, hvor klipper man håret, og hvilken kjøreskole bør du velge? Utover våren kan du stemme fram dine favorittsteder i Kristiansand.

Oppdatert: