Nå har Hekkan Burger åpnet dørene i Sandnes

Solgte over 1000 burgere i løpet av to dager.

Oppdatert:
HEKKAN: Ole Dysjaland åpner burgersjappe i Sandnes.

Burgere er i vinden. Bare de siste årene har vi fått tilskudd som Døgnvill, The Shack og Birger Bra Burgere til Stavanger og Sandnes, og de to sistnevnte har allerede rukket å utvide.

LES MER:

I dag finnes Birger i Sandnes, Sola og Vardeneset. Inntil nylig hadde de også en sjappe på Buøy, men denne gikk konkurs i desember .

LES MER:

The Shack har lokaler i Stavanger sentrum, Mariero og Tasta, og har tidligere sagt til Byas at de leter etter lokaler både i Sandnes og Bryne .

Og nå har det altså kommet på plass enda en sjappe i Sandnes - Hekkan Burger. Den er det Ole Dysjaland og Leiv Rune Mjølsnes som står bak. Første åpningsdag var på lørdag.

– Det ble en spesiell dag, for dette har vi ventet på lenge, sier Dysjaland til Byas.

VÅGSGATA: Hekkan Burger har åpnet ved siden av Jensen Interiør, hvor det tidligere var et dansestudio.

– Har hatt en trang fødsel

LES MER:

Første gang Byas skrev om Hekkan, var i april i fjor . Da var målet at de skulle åpne i løpet av august.

– Hva skjedde?

– Vi har hatt en trang fødsel. Det går på administrative ting, egentlig. Vi har vært klare lenge, men vi kunne ikke bygge uten å ha alle papirene på plass. Så det har vært en lang prosess. Men nå - nå er det endelig åpent!

Hekkan kjørte en såkalt soft opening. Det vil si at de kun annonserte åpningsdatoen på Facebook, dagen før åpning.

– Og det ble travelt. Det har vært fullt hus med kø ut dørene både lørdag og søndag. Et rotteres, rett og slett, ler Dysjaland, som innrømmer at han kjenner det på kroppen.

– Hvor mange burgere ble det solgt i løpet av helga?

– Det ble solgt cirka 500 burgere bare på lørdag, og i hvert fall ikke noe mindre på søndag, så vi snakker over 1000 burgere på to dager.

INTERIØR: Litt av hvordan det ser ut inne på Hekkan.

– Konkurranse ville vi ha fått uansett

Sist Byas pratet med Dysjaland var vi innom dette med konkurranse. Han begynte planleggingen av Hekkan for nesten fire år siden, og mye har skjedd på burgerfronten siden den gang.

– Det var vel ikke en del av planen din at det skulle dukke opp så mange nye burgersjapper mens du holdt på å planlegge din egen?

– Nei, hva kan jeg si. Konkurranse ville vi ha fått uansett. Burgere er noe som har vært populært lenge, og som er kommet for å bli. Dette er jo smaker vi i Norge har vokst opp med fra gammelt av - kjøtt, brød og potet.

Konseptet deres - og måten de ønsker å skille seg ut fra andre sjapper - er å ta burgeren tilbake til det den en gang var. Uten alle etasjene av tilbehør og sausdynk. Målet er at burgeren skal kunne spises med én hånd, i bilen, uten å søle.

Frityr er også forbudt, så her finnes ingen pommes frites på menyen - kun grillede potetbåter.

– I all sin enkelhet satser vi på godt kjøtt og brød. Vår filosofi er at det ikke nytter å smøre på med tre forskjellige sauser hvis basen ikke er på plass.

Hekkan Burger holder til i Vågsgata 15 i Sandnes, i House of Dances tidligere dansestudio.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Ny trend: Folk kaster seg ned på bord

LES MER:

* Disse navnene får mest oppmerksomhet i populær dating-app

LES MER:

* Espen (34) jobbet som slakter i 15 år. I dag er han vegetarianer. Her kan du bli litt bedre kjent med Tou Scenes nye musikksjef

Publisert:
Oppdatert:

Anmeldelse: Flytt dere, The Shack og Døgnvill, Birger og andre burgernerder. Det er en ny sheriff i byen nå. Hekkan.

Burger er den nye oljå

Publisert:
  • Harald Birkevold